Το πιο περίεργο φαγητό του κόσμου

Facebook Twitter
0

Αβγά μαριναρισμένα σε ούρα παρθένου αγοριού

Πρόκειται για τη λιχουδιά της Άνοιξης στην επαρχία Zhejangτης Κίνας. Κουβάδες γεμάτοι με ούρα αγοριών (κάτω από δέκα ετών) συλλέγονται από τα δημοτικά σχολεία γιατί είναι ένα βασικό συστατικό αυτής της ανεξήγητης για δυτικά γούστα, λιχουδιάς. Δεν υπάρχει κάποια εξήγηση για το γιατί πρέπει να είναι αγοριών: έτσι γίνεται εδώ και αιώνες.

Η μυρωδιά αυτών των αβγών που πωλούνται στο δρόμο είναι εντελώς χαρακτηριστική και πιστεύεται ότι έχουν και θεραπευτικές ιδιότητες – επίσης, πιστεύεται προστατεύουν από τη θερμοπληξία, ότι βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος, κάνουν καλό στις κλειδώσεις και δίνουν ενέργεια και δύναμη.

Χρειάζεται μια μέρα για να μαγειρευτούν αυτά τα αβγά: στην αρχή μουλιάζουν και μετά βράζουν σε κουβάδες με ούρα. Μετά ξεφλουδίζονται και συνεχίζουν να βράζουν μέσα σε ούρα για πολλές ώρες. Οι πωλητές πρέπει να ανανεώνουν τους κουβάδες με ούρα και να ελέγχουν τη φωτιά. Κάθε αβγό κοστίζει 0,15 ευρώ, κι έχει περίπου τη διπλάσια τιμή από ένα ωμό αβγό.

Οι κινέζοι γιατροί από την άλλη είναι διχασμένοι για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και προειδοποιούν για τα προφανή θέματα υγιεινής.

Το πιο ακριβό φρούτο του κόσμου: πεπόνια YubariKing

 

Το Yubariγια τα πεπόνια είναι ό,τι το Kobeγια το κρέας. Αυτή η πόλη της Ιαπωνίας έχει γίνει διάσημη γι’ αυτά τα πεπόνια που είναι μίξη δύο διαφορετικών. Η ποικιλία λέγεται YubariKingκαι έχει πορτοκαλί σάρκα. Συνήθως πωλούνται σε δυάδες και είναι κατάλληλο δώρο για να εντυπωσιαστεί ένας εργοδότης.

Το ακριβότερο ζεύγος τέτοιων πεπονιών πουλήθηκε στην Ιαπωνία μετά από δημοπρασία για είκοσι χιλιάδες ευρώ αλλά η συνηθισμένη τους τιμή είναι μεταξύ 40 και 80 ευρώ.

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ