Ενώ οι συνομήλικοί του παίζουν ποδόσφαιρο, ο Flynn McGarry ετοιμάζει το μενού του Eureka, το οποίο βρίσκεται στο σπίτι του και λειτουργεί μια φορά το μήνα.
Από τότε που ήταν δέκα χρονών ο McGarry ήθελε να μάθει να μαγειρεύει. Ξεκίνησε να προπονείται μόνος του, μετά άρχισε να μαγειρεύει για τη μητέρα του και τους φίλους της. Μετά αγόρασε το βιβλίο του French Laundry, ενός από τα πιο πρωτοποριακά εστιατόρια της Αμερικής και μετά το βιβλίο του Grant Achatz. Τα υλικά άρχισαν να γίνονται όλο και πιο ακριβά και δυσεύρετα και η μητέρα του χρεώθηκε προκειμένου να κατασκευαστεί μια επαγγελματική κουζίνα στο δωμάτιό του.
Πλέον κάθε μήνα μαγειρεύει στο προσωπικό του εστιατόριο, το Eureka, το οποίο στεγάζεται στο σπίτι της μητέρας του, σερβίροντας οχτώ μέχρι δώδεκα πιάτα σε είκοσι πελάτες. Ως τώρα έχει μαθητεύσει σε διάφορους σεφ αλλά το μεγαλύτερό του σχολείο δηλώνει ότι είναι «το ίντερνετ.»
Όπως ίσως θα ήταν αναμενόμενο, ο μικρός Flynn είναι μοναχικός και λίγο παράξενος. Έχει πει ότι μόνο με άλλους σεφ τα πάει καλά, επειδή «όλοι οι σεφ είναι κάπως παράξενοι.» Στο Τwitter του μοιάζει σα να γράφει κάποιος δέκα χρόνια μεγαλύτερος με tweets όπως «μόλις έφαγα στο Red Medicine, η ριλέτ ήταν υπέροχη» και «ήμουν το μοναδικό παιδί στη γιορτή της επετείου του σχολείου μου… μετά λέμε για κοινωνικοποίηση!»
Ο Flynn McGarry, αν δεν είναι ήδη, θα γίνει διασημότητα πολύ σύντομα: Tο περιοδικό New Yorker αφιέρωσε ένα ολόκληρο άρθρο στο προηγούμενό του τεύχος, γεγονός που προκάλεσε την εξής αντίδραση:
Το μενού της 25ης Φεβρουαρίου, από το Eureka
ΚΑΡΟΤΟ: crème fraiche, φίνα μυρωδικά
ΠΑΝΤΖΑΡΙ: νεροκάρδαμο, τυρί σεβρ, μήλο
ΧΟΙΡΙΝΟ: φασόλια, λαχανάκι Βρυξελλών, αμύγδαλο
ΑΓΓΙΝΑΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ: κρεμμύδι, μήλο, κουκουναρόσπορος
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ: φιστίκι Αιγίνης, καρότο, ραπανάκι, κόκκινο κρεμμύδι
ΣΟΛΩΜΟΣ: παστέλ χρώματα
ΒΟΔΙΝΟ: άγρια μανιτάρια, σέλερι, μαύρο ξίδι, καφές
ΜΗΛΟ: κατεψυγμένο και ωμό
ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ: σέλερι, βούτυρο, κόλιανδρος
ΣΟΚΟΛΑΤΑ: καραμέλα, ζάχαρη
(Σε όλες οι φωτογραφίες είναι οι προσπάθειες του Flynn από το Twitter του)
Ακολουθεί βίντεο από τα εγκαίνια του Eureka
σχόλια