Σεφ, ετών 13

Facebook Twitter
0

Ενώ οι συνομήλικοί του παίζουν ποδόσφαιρο, ο Flynn McGarry ετοιμάζει το μενού του Eureka, το οποίο βρίσκεται στο σπίτι του και λειτουργεί μια φορά το μήνα.

Από τότε που ήταν δέκα χρονών ο McGarry ήθελε να μάθει να μαγειρεύει. Ξεκίνησε να προπονείται μόνος του, μετά άρχισε να μαγειρεύει για τη μητέρα του και τους φίλους της. Μετά αγόρασε το βιβλίο του French Laundry, ενός από τα πιο πρωτοποριακά εστιατόρια της Αμερικής και μετά το βιβλίο του Grant Achatz. Τα υλικά άρχισαν να γίνονται όλο και πιο ακριβά και δυσεύρετα και η μητέρα του χρεώθηκε προκειμένου να κατασκευαστεί μια επαγγελματική κουζίνα στο δωμάτιό του.

Πλέον κάθε μήνα μαγειρεύει στο προσωπικό του εστιατόριο, το Eureka, το οποίο στεγάζεται στο σπίτι της μητέρας του, σερβίροντας οχτώ μέχρι δώδεκα πιάτα σε είκοσι πελάτες. Ως τώρα έχει μαθητεύσει σε διάφορους σεφ αλλά το μεγαλύτερό του σχολείο δηλώνει ότι είναι «το ίντερνετ.»

Όπως ίσως θα ήταν αναμενόμενο, ο μικρός Flynn είναι μοναχικός και λίγο παράξενος. Έχει πει ότι μόνο με άλλους σεφ τα πάει καλά, επειδή «όλοι οι σεφ είναι κάπως παράξενοι.» Στο Τwitter  του μοιάζει σα να γράφει κάποιος δέκα χρόνια μεγαλύτερος με tweets όπως «μόλις έφαγα στο Red Medicine, η ριλέτ ήταν υπέροχη» και «ήμουν το μοναδικό παιδί στη γιορτή της επετείου του σχολείου μου… μετά λέμε για κοινωνικοποίηση!»

Ο Flynn McGarry, αν δεν είναι ήδη, θα γίνει διασημότητα πολύ σύντομα: Tο περιοδικό New Yorker αφιέρωσε ένα ολόκληρο άρθρο στο προηγούμενό του τεύχος, γεγονός που προκάλεσε την εξής αντίδραση:

Το μενού της 25ης Φεβρουαρίου, από το Eureka 

ΚΑΡΟΤΟ: crème fraiche, φίνα μυρωδικά

ΠΑΝΤΖΑΡΙ: νεροκάρδαμο, τυρί σεβρ, μήλο

ΧΟΙΡΙΝΟ: φασόλια, λαχανάκι Βρυξελλών, αμύγδαλο

ΑΓΓΙΝΑΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ: κρεμμύδι, μήλο, κουκουναρόσπορος

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ: φιστίκι Αιγίνης, καρότο, ραπανάκι, κόκκινο κρεμμύδι

ΣΟΛΩΜΟΣ: παστέλ χρώματα

ΒΟΔΙΝΟ: άγρια μανιτάρια, σέλερι, μαύρο ξίδι, καφές

ΜΗΛΟ: κατεψυγμένο και ωμό

ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ: σέλερι, βούτυρο, κόλιανδρος

ΣΟΚΟΛΑΤΑ: καραμέλα, ζάχαρη

(Σε όλες οι φωτογραφίες είναι οι προσπάθειες του Flynn από το Twitter του)


Ακολουθεί βίντεο από τα εγκαίνια του Eureka

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ