Υπνωτιστικά βίντεο φαγητού

Facebook Twitter
0

Εκρήξεις φράουλας, σαγηνευτική ροή σοκολάτας, παχύ γάλα σε ποτήρι, οι διαφημίσεις φαγητού προσπαθούν να τονίσουν την ουσία και το σύμβολο της γεύσης, αφού έχουν την ευχέρεια να την αποκρύπτουν. Είτε αγοράζουμε με λαχτάρα κάτι που φαινόταν καταπληκτικό στη διαφήμιση για να απογοητευτούμε ή, αντίστροφα, είτε ταυτίζουμε εθελοντικά τη γεύση με τη διαφήμιση, ακόμα κι όταν δεν είναι εντελώς του γούστου μας, πάντως οι διαφημίσεις θα κάνουν τη δουλειά τους: το γιαούρτι θα είναι πάλλευκο και κρεμώδες, η σως σοκολάτας θα πέφτει από ψηλά, η πορτοκαλάδα θα είναι χωρίς κομματάκια σάρκας και πιο πορτοκαλί κι από το πορτοκάλι.

Η εταιρία Marmalade κάνει αυτή τη δουλειά με πολύ κόπο και άλλο τόσο εξοπλισμό. Οι λήψεις που απαιτούν ακριβείς κινήσεις που εκτελούνται από ρομπότ μαζί με χίλιες δυο ακαταλαβίστικες τεχνικές λεπτομέρειες σε βίντεο πίσω από τα βίντεο. 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ