Νέα μαγαζιά για το Σαββατοκύριακο

Νέα μαγαζιά για το Σαββατοκύριακο Facebook Twitter
Hops beer and burgers
0



Hops beer and burgers
Νέα μαγαζιά για το Σαββατοκύριακο Facebook Twitter
Kinonό


Το Kinonό είναι ένας ολοκαίνουργιος all day χώρος που μας αρέσει πολύ. Η ιδέα ανήκει στην ιδιοκτήτρια Όλγα Μανέτα που αναζητούσε έναν άνετο χώρο και τον βρήκε στο Κουκάκι. Το Kinonό (Κοινωνώ) θέλει να υπηρετήσει αυτό ακριβώς που δηλώνει με την ονομασία του. Η σάλα του αποπνέει αύρα περασμένων δεκαετιών και το αρχιτεκτονικό δίδυμο Τάσος Γκοβάτσος και Χρυσάνθη Ασπρουλοπούλου (Nullstellen Laboratory), που ανέλαβε τη διακόσμηση, ανέδειξε τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν: το ασπρόμαυρο μωσαϊκό, την πέτρα, το εμφανές μπετόν και όλα τα δομικά στοιχεία σε γκρι τόνους. Τεράστια τζαμένια παράθυρα λούζουν τον χώρο με ήλιο το πρωί, ενώ το βράδυ ο φωτισμός είναι θερμός και δημιουργεί ωραία ατμόσφαιρα. Η μπάρα, που κυριαρχεί στον χώρο, είναι εκπληκτική. Φτιαγμένη με ξύλο, θυμίζει γλυπτό. Η ιδιοκτήτρια, όταν εκθειάζω το ωραίο στυλ του χώρου και της μπάρας, με καμάρι μου λέει: «Την έφτιαξα μόνη μου. Ασχολούμαι με το ξύλο. Αυτή είναι η δουλειά μου». Την αγάπη της γι' αυτό που κάνει την ανακαλύπτεις και στα καθίσματα, που θυμίζουν τις σχολικές καρέκλες. Εντυπωσιακά μέσα στη λιτότητά τους είναι τα φωτιστικά που κρέμονται πάνω από την μπάρα. «Είναι κιούρτος που έντυσα με "καρδιά" από φοίνικα» εξηγεί η κ. Μανέτα. Σαν κουκούλια, χαρίζουν ζεστό, απαλό φως στον χώρο αλλά και στα πρόσωπα πίσω από την μπάρα. Δίπλα, πιο απομονωμένη, μια τραπεζαρία-αντίκα είναι για πριβέ δείπνα. Η μουσική από την DJ κρατάει ευχάριστη συντροφιά. Το μενού δίνει ιδέες για πρόγευμα, με κλασική και πάντα αγαπημένη στραπατσάδα (€5), αυγά με ντομάτα, αλλά και λίγο γαλλικό touch με αυγοφέτες, μπριός και σιρόπι σφενδάμου (€6). Η κρύα σούπα Gazpacho (€4,50) με ντομάτα, αγγούρι, πιπεριές, σκορδάκι και λίγο ξίδι ταιριάζει με την εποχή. Υπάρχουν σνακ και τρεις ενδιαφέρουσες σαλάτες, όπως αυτή με πράσινα λαχανικά, κρεμμύδι, αχλάδι και ροκφόρ (€6,50). Από τον κατάλογο με τα aperitivi επέλεξα το κλασικό Αperol Spritz (€6) και μου άρεσε που αντί για φέτα πορτοκάλι, υπήρχε ένα μπουμπούκι από τριαντάφυλλο που του χάριζε αυτήν τη διαφορετική νότα. Στο Kinonό θα περάσεις όμορφα και θα αφήσεις το γοητευτικό περιβάλλον να σε συνεπάρει.
☛ Kinonό, Φαλήρου 48 & Μάρκου Μπότσαρη, Κουκάκι.

Νέα μαγαζιά για το Σαββατοκύριακο Facebook Twitter
Ouzeri Aegeon


Ο καλοκαιρινός καιρός δίνει ιδέες για μια σύντομη απόδραση μέχρι το Λαγονήσι για τσιμπολόγημα θαλασσινών μεζέδων στο Ouzeri Aegeon στο Grand Resort Lagonissi. Ο σεφ Κώστας Δημόπουλος δημιουργεί πιάτα με αφορμή τη θάλασσα αλλά και πιάτα που εκφράζουν την ελληνική παράδοση. Θα συνοδεύσεις το ούζο ή το τσίπουρο με μια μοντέρνα εκδοχή της καπνιστής μελιτζανοσαλάτας, που το ψητό μανούρι και το γλάσο μπαλσάμικο την απογειώνει. Οι λουκουμάδες φέτας με λιαστή ντομάτα ανοίγουν όμορφα την όρεξη και δίνουν τη σκυτάλη στους μπακαλιαροκεφτέδες. Το χταποδάκι δίνει πάντα το «παρών» στο μενού και δείχνει τον δρόμο για την επιλογή φρέσκων ψαριών. Για όσους κινούνται σε άλλους γευστικούς ρυθμούς, υπάρχουν οι φρέσκες, «πειραγμένες» σαλάτες, όπου ξεχωρίζει η τραγανή σαλάτα με παπαρδέλες λαχανικών, απάκι και παναρισμένο ανθότυρο. Υπάρχουν και εξαιρετικά κρεατικά αλλά και σπαγγέτι για όσους αναζητούν αυτές τις γεύσεις.

☛ Ouzeri Aegeon - Grand Resort Lagonissi, 40ό χλμ. Αθηνών-Σουνίου, 22910 76000

Νέα μαγαζιά για το Σαββατοκύριακο Facebook Twitter
Πόλλυ


Το γνωρίσαμε σαν γαλλικό μπιστρό και μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Τώρα, ύστερα από έναν επιτυχημένο κύκλο έξι χρόνων, βάζει την ελληνική του φορεσιά. Ο λόγος για το Polly Maggoo στο Μεταξουργείο, που έγινε «Πόλλυ». «Αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μου να συνεχίσουμε τη δημιουργική μας πορεία, αναζητώντας την έκφραση στις παιδικές και συνάμα τοπικές αναμνήσεις» λέει ο Γιώργος Ηλιού, δημιουργός του επιτυχημένου μπιστρό, και συνεχίζει: «Θα διευρύνουμε το πάντρεμα της γαλλικής τεχνικής με τη μεσογειακή κουζίνα, δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στην ελληνική μαγειρική παράδοση». Αποστάγματα από όλη την Ελλάδα έρχονται να δώσουν την αψάδα τους σε πιάτα όπως η ντομάτα με βρούβες τουρσί, πιπεριές Φλωρίνης και νιώτικο ξινοτύρι ή ο γαύρος μαρινάτος με σκόρδο και μπούκοβο. Περισσότερα για τους μεζέδες του Γιώργου, αφού τους τιμήσουμε.
☛ Πόλλυ, Λεωνίδου 80 & Σαλαμίνος, Μεταξουργείο, 210 524112.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ