Fruits de mer

Fruits de mer Facebook Twitter
0
¤JACKSON FISH
Μηλιώνη 4, Κολωνάκι, 210 3616098, 210 3616546

Ο πρώτος όροφος του Jackson Hall μεταμορφώνεται σε Jackson Fish και επιχειρεί να δώσει μια σύγχρονη νότα στην τέχνη της ιχθυοφαγίας. Το βάρος στο μενού πέφτει στα αιγαιοπελαγίτικα ψάρια και στα ζυμαρικά και ριζότι με θαλασσινά. Must το σερφάρισμα γεύσεων από παραδοσιακά πιάτα σε πιο περίτεχνες προτάσεις. Καθημερινά από τη 1 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ και Κυριακή έως τις 7 το απόγευμα.

¤Ο ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ
Ηρακλέους και Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές, 210 9404518

Διαχρονική και σταθερή αξία όσον αφορά το φρέσκο ψάρι, σέβεται πάντα τη σχέση ποιότητας-τιμής. Πρόσφατα ανανεώθηκε, ντύθηκε στα χρώματα της Μεσογείου και πρόσθεσε νέα πιάτα. Ακόμη και τα μαγειρευτά του έχουν βάση τα θαλασσινά. Και φυσικά έχει ένα πανέμορφο σκεπαστό κήπο με ξύλινη πέργκολα για τους καπνιστές. Από τις 8μ.μ. έως τη 1μ.μ., εκτός Σαββάτου και Κυριακής που ανοίγει από το μεσημέρι. Δευτέρα κλειστά.

¤ΠΙΠΕΡΙΑ
Αγγ. Σικελιανού 8 και Αδριανείου, Ν. Ψυχικό, 210 6729114, 210 6728438

Η κουζίνα μάς υποδέχεται με ελληνικές και εξωτικές θαλασσινές γεύσεις από το 2001. Δυνατά ορεκτικά όπως η καπνιστή τσιροσαλάτα με αγγούρι προϋπαντούν τα νοστιμότατα κυρίως, όπως η σκυριανή γαριδομακαρονάδα με μάραθο και ούζο. Με άκρως ικανοποιητική λίστα κρασιών αλλά και αφεψημάτων. Τιp: Τα ολόφρεσκα αχνιστά μύδια με λευκό κρασί, μαϊντανό και σκόρδο ή εναλλακτικά με φρέσκο τζίντζερ και σόγια σος.

¤FISH BAR
Ζησιμοπούλου 2, Γλυφάδα, 210 9680100, 6974 909710

Θαλασσινές γεύσεις και πολύ κέφι σε αυτό το party restaurant που δίνει αέρα διασκέδασης στη μοντέρνα ψαροφαγία. Ψαρομεζέδες, σπαγγέτι με θαλασσινά και η ψαριά της ημέρας συνθέτουν το μενού, χωρίς να λείπουν οι πινελιές από κρέας. Λειτουργεί από τις 6 το απόγευμα και την Κυριακή από τη 1 το μεσημέρι. Δευτέρα και Τρίτη κλειστά.

¤AVALON
Λεωκορίου 20, Ψυρρή, 210 3310572

Είναι ξακουστό κυρίως για τους 9 διαφορετικούς τρόπους που μαγειρεύει τα μύδια, τα οποία αποτελούν την απόλυτη σπεσιαλιτέ του. Αχνιστά και πεντανόστιμα, σερβίρονται σε μπολ και αν δεν ξέρουμε τι ακριβώς να διαλέξουμε, δοκιμάζουμε αρχικά τα μύδια με μουστάρδα Dijon ή τα μύδια με θυμάρι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας ξετρελάνουν. Για τους λάτρεις του είδους και όχι μόνο.

¤SUSHI BAR
Στίλβωνος 2, πλ. Βαρνάβα, Παγκράτι, 210 7524354 / Γεωργ. Βλάχου 38, Ν. Ψυχικό, 210 6729333, 210 6729334/Κων/πόλεως 15, Γλυφάδα, 210 8942200/Ατλάντος 1, Π. Φάληρο, 210 9802111/210 9802210

Από τα πρώτα μαγαζιά που έκαναν το σούσι μόδα στην Ελλάδα. Το έφερε κυριολεκτικά στην πόρτα του σπιτιού μας με την υπηρεσία delivery. Άψογο σούσι, προετοιμασμένο με έμπνευση και γνώση, αλλά και πιάτα ημέρας και προτάσεις με ψάρια εποχής. Η τελευταία άφιξη στην αλυσίδα εστιατορίων Sushi Bar είναι στην Ατλάντος 1 στο Παλαιό Φάληρο.

¤CHINA TOWN
Λεωφ. Βουλιαγμένης 8-10, 210 9315223 (από κινητό), 801 1160200

Δεν ειδικεύονται μόνο στην κινέζικη κουζίνα, όπως θα ήταν αναμενόμενο. Έχουν μενού αποκλειστικά για τους φαν της ιαπωνικής σπεσιαλιτέ, του σούσι. Σερβίρουν maki, nigiri, temaki sashimi στους καλύτερους συνδυασμούς. Ανοικτό κάθε μέρα από τη 1 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ.

¤ISTIOPLOIKOS
Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς, 210 4134084

Τι πιο ιδανικό από το να σερβίρει μοναδικά θαλασσινά πιάτα με άποψη και έντονο μεσογειακό χαρακτήρα ένα εστιατόριο με εντυπωσιακή θέα στο απέραντο γαλάζιο. Η πολυτέλεια συναντά τη γεύση και στην κουζίνα. Δοκιμάζουμε οπωσδήποτε και από τους εξαιρετικούς μπουφέδες του αλλά και ξεχωριστά πιάτα, όπως φιλέτο σφυρίδας σοτέ με πουρέ μελιντζάνας.

¤ΚΑΛΛΙΣΤΗ ΓΕΥΣΙΣ
Ασκληπιού 137, Νεάπολη, 210 6453179, 6983 134731

Οι σεφ Νίκη Τρέσσου και  Ευδοκία Φυλακούρη έχουν επινοήσει ένα από τα καλύτερα θαλασσινά πιάτα της Αθήνας, τις γαρίδες γιουβέτσι με χυμό πράσινης ντομάτας και βασιλικό, που συστήνεται ανεπιφύλακτα. Είναι ανοικτά καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 7:30 μ.μ. μέχρι τη 1μ.μ. και την Κυριακή από το μεσημέρι.

¤ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣ
Ζησιμοπούλου 28, Αμφιθέα, 210 9419082, 210 9425203

All-time classic για ψάρι, με το πιάτο-σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, την απίστευτη ψαρόσουπα μπουγιαμπέσα που έχει γίνει διάσημη όλα αυτά τα χρόνια. Απίστευτες, διαχρονικές θαλασσινές γεύσεις για να γλείφεις τα δάχτυλά σου και μεζεδοπροτάσεις όπως το αυγοτάραχο και τα τηγανητά συκωτάκια σφυρίδας. Με φανατικούς φίλους που δεν την αλλάζουν με τίποτα.

¤ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ
Ευμολπιδών 24, Γκάζι, 210 3414140

Εντυπωσιακό στην όψη, ξεχωρίζει με διαφορά στο Γκάζι για την εξαιρετική θέα του στη φωτισμένη Ακρόπολη. Ρεσπέντζα σημαίνει κουζινάκι καραβιού, γεγονός που δίνει έμπνευση στον σεφ Βασίλη Σικαλιά και στην ομάδα του να κάνουν μαθήματα υψηλής ψαροφαγίας με εξαιρετικά θαλασσινά πιάτα, όπως η Ψαρόσουπα του Μάστορα. Από τις σημαντικότερες προσθήκες στον χάρτη των εστιατορίων της Αθήνας φέτος!

¤ΚΑΛΝΤΕΡΑ
Λεωφ. Ποσειδώνος 54, Π. Φάληρο, 210 9829647

Με υπέροχους ψαρομεζέδες του αφρού και του βυθού, ιδανικούς για ούζο και τσίπουρο. Μαγειρεύει το ψάρι με ό,τι τρόπο μπορούμε να φανταστούμε και από νοστιμιά σκίζει. Με ζεστασιά και εξαιρετική εξυπηρέτηση από το φιλικό προσωπικό. Από τη 1 το μεσημέρι κάθε μέρα και με βασικό του ατού το δικό του πάρκινγκ.

¤ΨΑΡΑΚΙ
Λεωφ. Ποσειδώνος 15, Βουλιαγμένη, 210 8962215

Αν θέλουμε να βγούμε εκτός Αθηνών για να απολαύσουμε ψάρι, τότε το Ψαράκι είναι μια δυνατή επιλογή. Νόστιμοι μεζέδες από θησαυρούς της θάλασσας που «λένε» για ουζοκαταστάσεις. Εκεί όμως που είναι εξπέρ είναι στα ψαράκια, τα οποία οι μάγειρες εδώ ξέρουν να τα φτιάχνουν σωστά και να τα μετατρέπουν σε εξαιρετικό ψαρομεζέ!

Επίσης:

Στον Δουράμπεη για να δοκιμάσετε πώς ψήνουν το ψάρι οι αληθινοί μάστορες, αλλά και για όλα τα αριστουργηματικά πιάτα του φημισμένου εστιατορίου στο Μικρολίμανο.

Στο Βαρούλκο, και ειδικά το καλοκαίρι στη σπουδαία ταράτσα για όλα τα σπουδαία που προτείνει ο κ. Λευτέρης Λαζάρου.

Στο Βασίλαινας για υψηλή μαγειρική με βάση το ψάρι. Κάθε πιάτο και μια έκρηξη γεύσεων για τον ουρανίσκο.

Στον Παπαδάκη για υπέροχα πιάτα με βάση το ψάρι και θαλασσινά, όλα διά χειρός Αργυρώς Μπαρμπαρήγου. Ίσως το πιο καλοσχεδιασμένο και φιλικό μέρος στην κεντρική Αθήνα.

Στο Furin Κazan για σούσι στα γρήγορα, με φόντο τις ανθισμένες κερασιές της ταπετσαρίας.

Στο Kiku για να διαπιστώσετε τι σημαίνει η φράση «το σούσι είναι τέχνη».

Στο Milos για ψαροδείπνο υψηλών προσιαγραφών με σπουδαία πιάτα, σπουδαία υλικά και ασύγκριτο σέρβις. Το περιβάλλον είναι πιο φιλικό απ' ό,τι θα περιμένατε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ