Βγες έξω επιτέλους / Βγές έξω επιτελους!Προτάσεις για μια γευστική εβδομάδα Facebook Twitter ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 10.7.2013 | 19:06 10.7.2013 | 19:06 Facebook Twitter E-mail 0 Οι νέες γευστικές προτάσεις της Νίκης Μηταρέα στον city guide του LiFO.gr. Facebook Twitter E-mail 0 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤECH & SCIENCEΠόσο βοηθά το ανθρακούχο νερό στην απώλεια βάρους, δείχνει νέα έρευνα ΕΛΛΑΔΑΓλυφάδα: Το παιδί έπλασε την ιστορία αρπαγής - «Ήθελα την προσοχή των γονιών μου» ΔΙΕΘΝΗΈλον Μασκ με βιντεοκλήση στους ακροδεξιούς του AfD: «Προσπεράστε αμαρτίες των παππούδων σας» ΔΙΕΘΝΗΚοινή ημερομηνία Πάσχα για Καθολικούς και Ορθοδόξους, ζητά ο πάπας Φραγκίσκος ΔΙΕΘΝΗΗ Target τερματίζει τις πρωτοβουλίες συμπερίληψης, ακολουθώντας το δόγμα Τραμπ ΔΙΕΘΝΗΒραζιλία: Η στιγμή που κεραυνός χτυπά αεροσκάφος ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούςΟ κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.THE LIFO TEAM 26.1.2025 Nothing Days / Μια ωδή στο τέλειο grilled cheese σάντουιτςΤο πιο αγαπημένο ψημένο σάντουιτς της υφηλίου είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό τοστ· είναι από τα ελάχιστα «μικρά τέλεια πράγματα σε αυτόν τον άσχημο κόσμο».M. HULOT 26.1.2025 Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 25.1.2025 Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 24.1.2025 Καλοπέραση / Μια σούπα για να μη φτιάξεις κολοκυθόσουπα ποτέ ξανά!Έχεις ακούσει ποτέ για τη γαλλική κρεμμυδόσουπα;ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 20.1.2025 Γεύση / Valtezziana 2.0: Το δίδυμο του Black Salami έφτιαξε πιτσαρίαΟ Αντώνης Καζάκος και ο Μπρούνο Πέτσια φτιάχνουν πίτσα με ζυμάρι που λιώνει στο στόμα, έχοντας μεταφράσει τις συνταγές που σερβίρουν οι ελληνο-ιταλικές πιτσαρίες με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 17.1.2025 Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκιΗ ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 16.1.2025 Γεύση / «Τρώω καρμπονάρα και συγχωρώ φίλους και εχθρούς»Η Τζούλη Αγοράκη επισκέπτεται τη Ρώμη, δοκιμάζει καρμπονάρες σε διαφορετικές περιοχές της πόλης για μεσημεριανό και βραδινό, και έχει να προτείνει μία επιλογή για όλα τα γούστα.ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ 15.1.2025 Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίναΟ Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 14.1.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.THE LIFO TEAM 12.1.2025 Καλοπέραση / Εσύ τα έλεγες για την τέλεια ομελέτα, αλλά εγώ δεν σε άκουγα...Κάθε comfort food στον καιρό του, και τα αυγά επίσης.ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 5.1.2025 Γεύση / Οι κρεατόπιτες του βασιλιά, υπόσχεση στιγμιαίας ή μακρόσυρτης ευτυχίαςΚάποτε οι πίτες που έκρυβαν το τυχερό νόμισμα στα έγκατά τους και μοιράζονταν ως ευλογία στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ήταν με κρέας.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 4.1.2025 Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 3.1.2025 Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομίαΓιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες. 30.12.2024 Το κρασί με απλά λόγια / 20 κρασιά για το 2025Τρεις οινοχόοι μοιράζονται το top 5 των κρασιών που τους εντυπωσίασαν το 2024 και η Υρώ Κολιακουδάκη επιλέγει το δικό της top 5 κρασιών που συνδέονται με σημαντικές προσωπικές της στιγμές.THE LIFO TEAM 29.12.2024 Portraits 2025 / Ταβέρνα των Φίλων: Το μαγαζί που οδήγησε τους Αθηναίους μέχρι τον ΚολωνόΞανά και ξανά.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 28.12.2024 Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ 25.12.2024 Γεύση / Αφροί και φυσαλίδες, ασύρτικο και λιάτικο: Τα κρασιά των γιορτώνAντικομφορμιστικές προτάσεις από τον εγχώριο και τον γαλλικό αμπελώνα, με έμφαση στην απόλαυση, χωρίς την αγωνία να απογειώσουμε το φαγητό με το κρασί.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ 24.12.2024 Γεύση / Γιορτινά τραπέζια εκτός σπιτιού, σε εστιατόρια, μπαρ και όχι μόνο 16 μέρη για φαγητό και ποτό, προτάσεις για τις εξόδους των ημερών.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 23.12.2024 Γεύση / 14 σημεία της Αθήνας που τιμούν τα ΧριστούγενναΤα ξενοδοχεία που κάνουν τη διαφορά αλλά και τα εστιατόρια και τα μπαρ που επισκεπτόμαστε σταθερά και δίνουν το στίγμα τους στην καρδιά της πόλης.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 22.12.2024 σχόλια Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούςΟ κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.THE LIFO TEAM 26.1.2025
Nothing Days / Μια ωδή στο τέλειο grilled cheese σάντουιτςΤο πιο αγαπημένο ψημένο σάντουιτς της υφηλίου είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό τοστ· είναι από τα ελάχιστα «μικρά τέλεια πράγματα σε αυτόν τον άσχημο κόσμο».M. HULOT 26.1.2025
Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 25.1.2025
Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 24.1.2025
Καλοπέραση / Μια σούπα για να μη φτιάξεις κολοκυθόσουπα ποτέ ξανά!Έχεις ακούσει ποτέ για τη γαλλική κρεμμυδόσουπα;ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 20.1.2025
Γεύση / Valtezziana 2.0: Το δίδυμο του Black Salami έφτιαξε πιτσαρίαΟ Αντώνης Καζάκος και ο Μπρούνο Πέτσια φτιάχνουν πίτσα με ζυμάρι που λιώνει στο στόμα, έχοντας μεταφράσει τις συνταγές που σερβίρουν οι ελληνο-ιταλικές πιτσαρίες με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 17.1.2025
Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκιΗ ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 16.1.2025
Γεύση / «Τρώω καρμπονάρα και συγχωρώ φίλους και εχθρούς»Η Τζούλη Αγοράκη επισκέπτεται τη Ρώμη, δοκιμάζει καρμπονάρες σε διαφορετικές περιοχές της πόλης για μεσημεριανό και βραδινό, και έχει να προτείνει μία επιλογή για όλα τα γούστα.ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ 15.1.2025
Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίναΟ Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 14.1.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.THE LIFO TEAM 12.1.2025
Καλοπέραση / Εσύ τα έλεγες για την τέλεια ομελέτα, αλλά εγώ δεν σε άκουγα...Κάθε comfort food στον καιρό του, και τα αυγά επίσης.ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 5.1.2025
Γεύση / Οι κρεατόπιτες του βασιλιά, υπόσχεση στιγμιαίας ή μακρόσυρτης ευτυχίαςΚάποτε οι πίτες που έκρυβαν το τυχερό νόμισμα στα έγκατά τους και μοιράζονταν ως ευλογία στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ήταν με κρέας.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 4.1.2025
Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 3.1.2025
Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομίαΓιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες. 30.12.2024
Το κρασί με απλά λόγια / 20 κρασιά για το 2025Τρεις οινοχόοι μοιράζονται το top 5 των κρασιών που τους εντυπωσίασαν το 2024 και η Υρώ Κολιακουδάκη επιλέγει το δικό της top 5 κρασιών που συνδέονται με σημαντικές προσωπικές της στιγμές.THE LIFO TEAM 29.12.2024
Portraits 2025 / Ταβέρνα των Φίλων: Το μαγαζί που οδήγησε τους Αθηναίους μέχρι τον ΚολωνόΞανά και ξανά.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 28.12.2024
Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ 25.12.2024
Γεύση / Αφροί και φυσαλίδες, ασύρτικο και λιάτικο: Τα κρασιά των γιορτώνAντικομφορμιστικές προτάσεις από τον εγχώριο και τον γαλλικό αμπελώνα, με έμφαση στην απόλαυση, χωρίς την αγωνία να απογειώσουμε το φαγητό με το κρασί.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ 24.12.2024
Γεύση / Γιορτινά τραπέζια εκτός σπιτιού, σε εστιατόρια, μπαρ και όχι μόνο 16 μέρη για φαγητό και ποτό, προτάσεις για τις εξόδους των ημερών.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 23.12.2024
Γεύση / 14 σημεία της Αθήνας που τιμούν τα ΧριστούγενναΤα ξενοδοχεία που κάνουν τη διαφορά αλλά και τα εστιατόρια και τα μπαρ που επισκεπτόμαστε σταθερά και δίνουν το στίγμα τους στην καρδιά της πόλης.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 22.12.2024
σχόλια