Βγες έξω επιτέλους / Kλασικά και επίκαιραΣτο διαχρονικό Αbreuvoir, στο Leo’s House of Bagels και fixed menu από Rakkan και Varoulkο. Facebook Twitter ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 29.4.2015 | 12:37 29.4.2015 | 12:37 Facebook Twitter E-mail 0 Facebook Twitter L' Αbreuvoir L' Αbreuvoir☛ L' Αbreuvoir, Ξενοκράτους 51, Κολωνάκι, 210 7229106Leo's House of Bagels☛ Leo's House of Bagels, Αθηνάς 50, 210 3231925Rakkan Bar Restaurant Facebook Twitter E-mail 0 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΛακωνία: Πώς η οικογενειακή βόλτα εξελίχθηκε σε δυστύχημα - Οδηγός η 15χρονη που σκοτώθηκε ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ«Κάποτε έδιναν τις φορεσιές για έναν πλαστικό κουβά, που ήταν ό,τι πιο μοντέρνο» ΤECH & SCIENCEΤι είναι η «δίαιτα σεροτονίνης»; ΔΙΕΘΝΗΤο παγκόσμιο πρόγραμμα αντιμετώπισης του AIDS βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση ΕΛΛΑΔΑΑγρίνιο: 38χρονος έφαγε χταπόδι με αγκίστρι και του καρφώθηκε στον οισοφάγο DAILYΕθνική Ελλάδος γεια σου (Gen Z version) ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάροΣε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 6 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ Το κρασί με απλά λόγια / Τι σημαίνει η ορυκτότητα στο κρασί και γιατί διχάζει τους ειδικούς;H Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και ο Παναγιώτης Ορφανίδης προσπαθούν να ξετυλίξουν το νήμα του πιο αμφιλεγόμενου οινικού περιγραφικού όρου.THE LIFO TEAM 1 ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ Γεύση / 16 μέρη για τέλειο brunch, από τα Δυτικά μέχρι τα Νότια Εκεί όπου απολαμβάνουμε χορταστικά πιάτα μαζί με τον καφέ μας.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 22.3.2025 Γεύση / Τα πιο νόστιμα vegan πιάτα που φτιάχνονται στην Αθήνα τώραΠού θα πας και τι έρχεται στην πόρτα σου, τι αξίζει να δοκιμάσεις, ακολουθείς δεν ακολουθείς plant-based διατροφή.ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 14.3.2025 Γεύση / Άγρια χόρτα, αγκινάρες, αρακάς: 4 συνταγές με υλικά που βρίσκεις μόνο την άνοιξηH σεφ Κωνσταντίνα Φάκλαρη φτιάχνει πιάτα που ταιριάζουν απόλυτα με την εποχή.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 11.3.2025 Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του ΤραβόλταΠριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 6.3.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασίΗ Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.THE LIFO TEAM 5.3.2025 Γεύση / 10 στάσεις για καλοπέραση στον Πειραιά10 μέρη για φαγητό και ποτό, για εξόδους και βόλτες στο λιμάνι, από το πρωί μέχρι το βράδυ.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 4.3.2025 Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 2.3.2025 Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.M. HULOT 2.3.2025 Γεύση / Χαλβάς, ξεροτήγανα, σκαλτσούνια και άλλες συνταγές για απολαυστικά νηστίσιμα γλυκά6 συνταγές για νηστίσιμα γλυκά για να ετοιμάζεστε από σήμερα για την Καθαρά Δευτέρα. ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 26.2.2025 Γεύση / Κολοκάσι με χοιρινό και Αφέλια: Η κυπριακή κουζίνα δεν μοιάζει καθόλου με την ελληνικήΓαστρονομικό ταξίδι στην Κύπρο μέσα από τις δύο πιο ξεχωριστές της συνταγές.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 24.2.2025 Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο ΠολύγωνοΜια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 23.2.2025 Γεύση / Suma gastrobar: Η νέα άφιξη στην Καλαμιώτου είναι χαλαρή και πολύ νόστιμη Οι σεφ Δημήτρης Κωστόπουλος και Σείριος Κομιχείλης έφτιαξαν έναν φιλόξενο χώρο στο κέντρο της πόλης και προτείνουν ένα ευέλικτο μενού με δέκα πιάτα που θα ανανεώνεται πολύ συχνά.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 21.2.2025 Ηχητικά Άρθρα / Τσίκνα: Η ιστορία μιας ακαταμάχητης μυρωδιάςΜε ποιο τρόπο ανακάλυψαν οι άνθρωποι το ψήσιμο του κρέατος στη φωτιά; Ένα αφιέρωμα σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές μυρωδιές φαγητού.M. HULOT 20.2.2025 Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.THE LIFO TEAM 19.2.2025 Γεύση / Παλαιό Φάληρο και Νέα Σμύρνη: 13 μέρη για φαγητό και ποτό που αγαπάμεΝέες γαστροταβέρνες, πολύ καλό ψάρι, ιταλική κουζίνα και πολλά ακόμα να φας και να πιεις στις δύο αγαπημένες περιοχές!ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 17.2.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίαςΕίναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.THE LIFO TEAM 16.2.2025 Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 15.2.2025 Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 14.2.2025 σχόλια Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ«Κάποτε έδιναν τις φορεσιές για έναν πλαστικό κουβά, που ήταν ό,τι πιο μοντέρνο»
Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάροΣε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 6 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Το κρασί με απλά λόγια / Τι σημαίνει η ορυκτότητα στο κρασί και γιατί διχάζει τους ειδικούς;H Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και ο Παναγιώτης Ορφανίδης προσπαθούν να ξετυλίξουν το νήμα του πιο αμφιλεγόμενου οινικού περιγραφικού όρου.THE LIFO TEAM 1 ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ
Γεύση / 16 μέρη για τέλειο brunch, από τα Δυτικά μέχρι τα Νότια Εκεί όπου απολαμβάνουμε χορταστικά πιάτα μαζί με τον καφέ μας.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 22.3.2025
Γεύση / Τα πιο νόστιμα vegan πιάτα που φτιάχνονται στην Αθήνα τώραΠού θα πας και τι έρχεται στην πόρτα σου, τι αξίζει να δοκιμάσεις, ακολουθείς δεν ακολουθείς plant-based διατροφή.ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 14.3.2025
Γεύση / Άγρια χόρτα, αγκινάρες, αρακάς: 4 συνταγές με υλικά που βρίσκεις μόνο την άνοιξηH σεφ Κωνσταντίνα Φάκλαρη φτιάχνει πιάτα που ταιριάζουν απόλυτα με την εποχή.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 11.3.2025
Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του ΤραβόλταΠριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 6.3.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασίΗ Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.THE LIFO TEAM 5.3.2025
Γεύση / 10 στάσεις για καλοπέραση στον Πειραιά10 μέρη για φαγητό και ποτό, για εξόδους και βόλτες στο λιμάνι, από το πρωί μέχρι το βράδυ.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 4.3.2025
Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 2.3.2025
Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.M. HULOT 2.3.2025
Γεύση / Χαλβάς, ξεροτήγανα, σκαλτσούνια και άλλες συνταγές για απολαυστικά νηστίσιμα γλυκά6 συνταγές για νηστίσιμα γλυκά για να ετοιμάζεστε από σήμερα για την Καθαρά Δευτέρα. ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 26.2.2025
Γεύση / Κολοκάσι με χοιρινό και Αφέλια: Η κυπριακή κουζίνα δεν μοιάζει καθόλου με την ελληνικήΓαστρονομικό ταξίδι στην Κύπρο μέσα από τις δύο πιο ξεχωριστές της συνταγές.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 24.2.2025
Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο ΠολύγωνοΜια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 23.2.2025
Γεύση / Suma gastrobar: Η νέα άφιξη στην Καλαμιώτου είναι χαλαρή και πολύ νόστιμη Οι σεφ Δημήτρης Κωστόπουλος και Σείριος Κομιχείλης έφτιαξαν έναν φιλόξενο χώρο στο κέντρο της πόλης και προτείνουν ένα ευέλικτο μενού με δέκα πιάτα που θα ανανεώνεται πολύ συχνά.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 21.2.2025
Ηχητικά Άρθρα / Τσίκνα: Η ιστορία μιας ακαταμάχητης μυρωδιάςΜε ποιο τρόπο ανακάλυψαν οι άνθρωποι το ψήσιμο του κρέατος στη φωτιά; Ένα αφιέρωμα σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές μυρωδιές φαγητού.M. HULOT 20.2.2025
Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.THE LIFO TEAM 19.2.2025
Γεύση / Παλαιό Φάληρο και Νέα Σμύρνη: 13 μέρη για φαγητό και ποτό που αγαπάμεΝέες γαστροταβέρνες, πολύ καλό ψάρι, ιταλική κουζίνα και πολλά ακόμα να φας και να πιεις στις δύο αγαπημένες περιοχές!ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 17.2.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίαςΕίναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.THE LIFO TEAM 16.2.2025
Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 15.2.2025
Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 14.2.2025
σχόλια