Στο Τυροκομείο Κωσταρέλου θα φας εκπληκτικά σάντουιτς με προϊόντα από όλη την Ελλάδα

Στο Τυροκομείο Κωσταρέλου θα φας εκπληκτικά σάντουιτς με προϊόντα από όλη την Ελλάδα Facebook Twitter
0
Στο Τυροκομείο Κωσταρέλου θα φας εκπληκτικά σάντουιτς με προϊόντα από όλη την Ελλάδα Facebook Twitter
Ο χώρος είναι όμορφα φτιαγμένος: στο έμπα κυριαρχεί μια ξύλινη κατασκευή στον τοίχο από χρησιμοποιημένες σανίδες βαρελιών στα οποία ωριμάζει η φέτα και οι μεταλλικές στεφάνες των βαρελιών έδωσαν ιδέα για τα φωτιστικά...

Η ιστορία του τυροκομείου της οικογένειας Κωσταρέλου κρατάει από το 1937, στα Μεσόγεια, όταν ο παππούς ξεκίνησε να φτιάχνει τυριά και γαλακτοκομικά και να τα σερβίρει στο ταβερνάκι του στην πλατεία του Μαρκόπουλου. Τα χρόνια κύλησαν και σήμερα η τρίτη γενιά συνεχίζει την παραγωγή με πάθος και φρέσκες ιδέες στο «Τυροκομείο Κωσταρέλου», στην καρδιά του Κολωνακίου, ένα όμορφο παντοπωλείο που συνδυάζει προϊόντα από όλη την Ελλάδα με μια μεγάλη ποικιλία σε σάντουιτς και καφέ. Στην είσοδο σε υποδέχονται λίγα τραπέζια όπου μπορείς να πάρεις θέση για να πιεις τον καφέ σου ή να απολαύσεις κάποιο λαχταριστό σάντουιτς.

Καθισμένοι συντροφιά με τον Κυριάκο Κωσταρέλο συζητάμε για το καινούργιο τους κατάστημα και κάπου στην κουβέντα μπλέκουν και οι παιδικές αναμνήσεις του. «Μεγάλωσα μέσα στο τυροκομείο του πατέρα μου και γνωρίζω όλα τα στάδια της παραγωγής» λέει ο Κυριάκος, που έχει κάνει σπουδές Οικονομικών. Οι παραδοσιακές συνταγές επιμένουν να εμπνέουν: «Φτιάχνουμε με τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής το πινακωτύρι, από αιγοπρόβειο γάλα, με μαλακή υφή, που λιώνει όμορφα όταν ψηθεί» εξηγεί ο Κυριάκος Κωσταρέλος. Του λόγου του το αληθές διαπιστώνουμε όταν έρχεται στο τραπέζι ένα όμορφα ψημένο σάντουιτς που συνδυάζει το κασέρι Μουζακίου με το πινακωτύρι και πέστο ρόκας, σε φέτες ψωμιού σταρένιου και ολικής άλεσης με ελαιόλαδο (€5,80). Κοιτάζοντας προσεχτικά το μικρό μενού με τις λιμπιστικές προτάσεις για κρύα και ζεστά σάντουιτς με σαλάτες και πλατό αλλαντικών και τυριών, είναι δύσκολο να διαλέξεις. Τα θέλεις όλα.

Στο Τυροκομείο Κωσταρέλου θα φας εκπληκτικά σάντουιτς με προϊόντα από όλη την Ελλάδα Facebook Twitter
Το Τυροκομείο Κωσταρέλου είναι ένα φροντισμένο μαγαζί που σου δίνει τη δυνατότητα να πιεις τον καφέ σου, να απολαύσεις το πρωινό ή ένα ελαφρύ μεσημεριανό, ακόμη και να το πάρεις μαζί σου...

Το γευστικό παιχνίδι των συνδυασμών σε μοναδικές συνταγές έχει επιμεληθεί σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος. Το κατίκι συναντά τον καπνισμένο σε ξύλα οξιάς σολομό πάνω σε μαύρο ψωμί φτιαγμένο με προζύμι, που συνοδεύεται από μους παντζάρι και διάφανες ροδέλες ραπανάκι (€7,80). Ωραία εμφάνιση και φινετσάτη γεύση. Η μαλακή φέτα συνδυάζεται με ψητά μανιτάρια, μπέικον και μαγιονέζα τρούφας μέσα σε φέτες ψωμιού σταρένιου και ολικής άλεσης με ελαιόλαδο (€5,40). Το παιχνίδι των υφών και των γεύσεων είναι ισορροπημένο και απόλυτα απολαυστικό. Το ντιπ με χούμους από φασόλια Καστοριάς με γιαούρτι και δυόσμο (€4,50) είναι άπαιχτο.

Υπάρχει ποιότητα σε ό,τι κι αν δοκιμάσεις. «Η βαρελίσια φέτα 12 μηνών ωρίμανσης έχει βγάλει εκπληκτικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά» λέει με καμάρι ο Κυριάκος για το νέο του «απόκτημα» και προσθέτει: «Δεν υπάρχει αλλού, γιατί η ωρίμαση έχει κόστος. Το παλαιωμένο τυρί υποδεικνύει την ποιότητα παραγωγής». Τις γευστικές προτάσεις μπορείς να τις συνοδεύσεις με ελληνικά κρασιά και μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες σε προσιτές τιμές. Ο χώρος είναι όμορφα φτιαγμένος: στο έμπα κυριαρχεί μια ξύλινη κατασκευή στον τοίχο από χρησιμοποιημένες σανίδες βαρελιών στα οποία ωριμάζει η φέτα και οι μεταλλικές στεφάνες των βαρελιών έδωσαν ιδέα για τα φωτιστικά. Στο βάθος έχει στηθεί το ντελικατέσεν, με ράφια όπου φιγουράρουν προϊόντα παραγωγών από όλη την Ελλάδα, από δημητριακά, ρύζια, βότανα, έως παξιμάδια, γλυκά του κουταλιού και σάλτσες. Τα ψυγεία ξεχειλίζουν από τα τυριά του τυροκομείου και καταπληκτικό είναι το κατσικίσιο γιαούρτι σακούλας καθώς και το καινούργιο αρωματικό τυρί μαεστύρι σε κεφαλάκια των 150 γρ. με μπαχαρικά και θρούμπι. Θα σταθείς οπωσδήποτε και στις βιτρίνες με τα αλλαντικά, τα αλίπαστα και τα καπνιστά ψάρια. Το Τυροκομείο Κωσταρέλου είναι ένα φροντισμένο μαγαζί που σου δίνει τη δυνατότητα να πιεις τον καφέ σου, να απολαύσεις το πρωινό ή ένα ελαφρύ μεσημεριανό, ακόμη και να το πάρεις μαζί σου.

Στο Τυροκομείο Κωσταρέλου θα φας εκπληκτικά σάντουιτς με προϊόντα από όλη την Ελλάδα Facebook Twitter
Στην είσοδο σε υποδέχονται λίγα τραπέζια όπου μπορείς να πάρεις θέση για να πιεις τον καφέ σου ή να απολαύσεις κάποιο λαχταριστό σάντουιτς...

☛ Τυροκομείο Κωσταρέλου, Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, 210 7215972

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ