Η ζωή του James Lavelle είναι ένα τεράστιο ηλεκτρονικό παζλ

Η ζωή του James Lavelle είναι ένα τεράστιο ηλεκτρονικό παζλ Facebook Twitter
0

Ο συνιδρυτής της δισκογραφικής Mo'Wax (που κυκλοφόρησε τις πρωτοποριακές δουλειές των DJ Shadow και DJ Krush) συνεργάστηκε με τον DJ Shadow δημιουργώντας τους UNKLE - στο περίφημο άλμπουμ τους Psyence Fiction συμμετείχαν στα φωνητικά εκτός των άλλων ο Richard Ashcroft, ο Ian Brown και ο Thom Yorke. 

Ο Lavelle συνέχισε τους UNKLE με άλλους συνεργάτες κι έγινε ακόμα πιο γνωστός για τα ρεμίξ και τα DJ sets του. Τώρα τo EJEKT Festival τον φέρνει στην Αθήνα για ένα UNKLE Sounds set στις 27 Φεβρουαρίου στο Pixi. Το ιδιαίτερο mix live show και DJ set του θα περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μεγάλης καριέρας του. Η αφορμή είναι η νέα του κυκλοφορία στο ιστορικό label της Global Underground στα πλαίσια της σειράς City Series με τίτλο «James Lavelle Presents UNKLE Sounds – GU41 - Naples», ένα mix cd γεμάτο με τις μεγάλες επιτυχίες του, αποκλειστικά remixes και αποκλειστικές εκδοχές κομματιών των UNKLE.

Μας μίλησε για τα παιδικά του όνειρα, τη μουσική και την «τελείως ακανόνιστη» καθημερινότητά του. 

 

Όταν ήμουν παιδί άκουγα κυρίως χίπ χοπ.
Δοκίμαζα μάλιστα να φτιάξω τη δική μου μουσική, και μάθαινα απ' τα λάθη μου. Το μόνο που ήθελα ήταν να μπω σ' ένα στούντιο και να γράψω μουσική – ήταν το πιο σημαντικό παιδικό μου όνειρο.

 

Αυτά που θυμάμαι απ' τις πρώτες μέρες των UNKLE; Ότι οι τρελοί διοικούσαν το τρελοκομείο! Ήμασταν αρκετά αφελής – νομίζαμε ότι μπορούσαμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Ήταν μια πολύ ξεχωριστή, υπέροχη περίοδος.

 

Η ηλεκτρονική μουσική είναι για μένα η ζωή μου. Έχω συνεργαστεί με πολλούς τραγουδιστές και παραγωγούς, αλλά δε μπορώ να διαλέξω κάποιον συγκεκριμένο. Ο καθένας έχει την ιδιαίτερη μαγεία του.

 

Τι με εμπνέει όταν δημιουργώ μουσική; Η ζωή. Οι άνθρωποι. Η τέχνη. Οι ταινίες. Η ίδια η μουσική. Ουσιαστικά είναι ένας τρόπος έκφρασης. Οι δίσκοι είναι σαν τα ημερολόγια.

 

Πώς θα περιέγραφα μια μέρα της ζωής μου; Ό,τι να'ναι, τελείως ασταθής και παράξενη. Νιώθω σαν ζογκλέρ που παίζει με ένα σωρό διαφορετικές ιδέες. Η ζωή μου είναι ένα συνεχές παζλ.

 

Αυτή την εποχή φτιάχνω ένα νέο άλμπουμ, οπότε αναγκαστικά ακούω όλα αυτά που ηχογράφησα ξανά και ξανά. Ακούω όμως και νέα μουσική, ειδικά τις περιόδους που παίζω ως DJ.

 

H πιο πρόσφατη κυκλοφορία μου είναι το GU #41 Naples. Η ιδέα ήταν να κάνω κάτι ιδιαίτερο, σαν σόλο καλλιτέχνης. Πάντα μου άρεσε να κάνω αποκλειστικά ρεμίξ αλλά ήθελα και να κυκλοφορήσω σε δίσκο τη δουλειά που έκανα όλα αυτά τα χρόνια. Κι όπως πάντα, προσπάθησα η μουσική του GU #41 Naples να έχει συνοχή, σα να ταξιδεύεις σε μια μελωδική χώρα.

 

Το σόου μου στην Αθήνα θα είναι γεμάτο με ολοκαίνουργια τραγούδια των UNKLE, αλλά και νέα ρεμίξ. Και φυσικά πολλά απ' τα κλασικά κομμάτια...

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξης Παπαδημητρίου: Ο συνθέτης των επιτυχιών, που πέθανε προχθές

Απώλειες / Αλέξης Παπαδημητρίου (1944-2024): Ο συνθέτης επιτυχιών που τραγούδησαν όλοι οι Έλληνες

Τραγούδια του συνθέτη και τραγουδοποιού Αλέξη Παπαδημητρίου, που πέθανε προχθές σε ηλικία 80 ετών, είχαν ερμηνεύσει οι Μαρινέλλα, Πάριος, Καλογιάννης, Κανελλίδου κ.ά., όπως και όλη η ελληνική ποπ του ’80 και του ’90.
ΦΩΝΤΑΣ ΤΡΟΥΣΑΣ
Μια ιστορία για τη μουσική της ταινίας «Ρεμπέτικο»

Μουσική / Μια ιστορία για τη μουσική της ταινίας «Ρεμπέτικο»

Ο Σταύρος Ξαρχάκος περιγράφει όλα όσα συνέβησαν και τις δυσκολίες που υπήρξαν μέχρι να δημιουργηθεί το θρυλικό σάουντρακ, το οποίο τέσσερις δεκαετίες μετά θα παρουσιαστεί ολόκληρο για πρώτη φορά.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ
10 Πράγματα για τον Eric Prydz

Μουσική / H επιρροή του «Pryda» στην ηλεκτρονική μουσική και τα άλλα πρόσωπα του Eric Prydz

Ο Σουηδός DJ και παραγωγός με τα χίλια ψευδώνυμα, που σταμάτησε να παίζει επιτυχίες του όπως το «Call on Me» και έβαλε τα visuals στις μεγάλες dance διοργανώσεις, θα βρίσκεται στο Primer Festival το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Ο βασιλιάς της Όπερας λεγόταν Λουτσιάνο, ήταν προληπτικός, ανοικονόμητος, ανεπανάληπτος

Πέθανε Σαν Σήμερα / Ο βασιλιάς της Όπερας λεγόταν Λουτσιάνο, ήταν προληπτικός, ανοικονόμητος, ανεπανάληπτος

Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2007 σιγεί για πάντα η πιο υπέροχη φωνή που πέρασε από τα λυρικά θέατρα τον 20ό αιώνα και έμεινε στην ιστορία με το όνομα Λουτσιάνο Παβαρότι
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ