To Death Disco γίνεται τριών χρονών και το γιορτάζει με ένα διήμερο πάρτι

To Death Disco γίνεται τριών χρονών και το γιορτάζει με ένα διήμερο πάρτι Facebook Twitter
Φωτογραφία: Αναστασία Παπαδάκη / LIFO.
0

ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

 

MollyNilsson τραγουδίστρια, συνθέτρια και ιδιοκτήτρια της δισκογραφικής εταιρείας Dark Skies Association


To Death Disco γίνεται τριών χρονών και το γιορτάζει με ένα διήμερο πάρτι Facebook Twitter
Φωτογραφίες: Αναστασία Παπαδάκη / LIFO.


Για μένα το Death Disco είναι ένα μέρος όπου όποτε εμφανίζομαι ζωντανά, περνάω πραγματικά καλά και αυτό που πραγματικά λατρεύω σε αυτό είναι η αυλαία στο μπροστά μέρος της σκηνής που με κάνει να νιώθω λες και εμφανίζομαι σε θέατρο.
Την πρώτη φορά που εμφανίστηκα στο Death Disco πέρασα φοβερά. Είχα έρθει στην Αθήνα μαζί με κάποιον φίλο μου, ενώ κάποιος φίλος από Αγγλία έπαιζε DJ σε κάποιο άλλο club στην τριγύρω περιοχή. Δεν τον είχα δει για χρόνια και ήρθε να με δει στο Death Disco. Ήταν μια φοβερή βραδιά. Την προηγούμενη φορά που ήμουν στο Death Disco, είχα μόλις χωρίσει με το αγόρι μου και ήμουν πολύ χαρούμενη για αυτό. Τώρα που είμαι πάλι εδώ, τα έχω μόλις ξαναβρεί μαζί του και είμαι πάλι πολύ χαρούμενη για αυτό... Εδώ που τα λέμε, κάθε φορά που είμαι στο Death Disco είναι ξεχωριστή και πάντα περνάω πάρα μα πάρα πολύ ωραία!
Εύχομαι να συνεχίσει να υπάρχει μέχρι τα 30 του χρόνια και να είμαι πάλι εδώ στα τριακοστά του γενέθλια, για μια ζωντανή εμφάνιση. Θα είμαι 60 χρονών τότε! Εύχομαι να συνεχίσει να υπάρχει και για πολύ περισσότερο, αλλά δεν ξέρω αν θα ζήσω μέχρι τα 100 μου ή αν θα πραγματοποιώ ζωντανές εμφανίσεις μέχρι τότε, οπότε νομίζω πως η ευχή για τα 30 χρόνια είναι αρκετά ρεαλιστική! Χρόνια πολλά και καλά Death Disco!

Χρήστος Παπαναντσίδης διοργανωτής συναυλιακών εκδηλώσεων, ιδιοκτήτης των Made of Stone Productions και Love Light Productions

To Death Disco γίνεται τριών χρονών και το γιορτάζει με ένα διήμερο πάρτι Facebook Twitter
Φωτογραφίες: Αναστασία Παπαδάκη / LIFO.

Το Death Disco είναι το σπίτι μου στην Αθήνα. Είναι ο χώρος που θα ήθελα να κάνω όλες τις συναυλίες μου αν μπορούσα, αλλά δυστυχώς λόγω χωρητικότητας, μπορεί να φιλοξενήσει μόνο ορισμένες από αυτές.

Πιο χαρακτηριστικά θυμάμαι τη συναυλία των The Myrrors. Στάχτη και μπούρμπερη!

Εύχομαι το Death Disco να υπάρχει για όσο καιρό χρειάζεται να διοργανώνω συναυλίες ως promoter κατ' αρχάς (γέλια). Πέραν της πλάκας εύχομαι να συνεχίσει να υπάρχει για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα και σύντομα να στεγαστεί σε έναν ακόμη μεγαλύτερο χώρο γιατί πραγματικά το αξίζει και αυτό και οι φίλοι του, που πραγματικά είναι πλέον πάρα πολλοί.

Σταμάτης Γρίσπος DJ και ραδιοφωνικός παραγωγός

To Death Disco γίνεται τριών χρονών και το γιορτάζει με ένα διήμερο πάρτι Facebook Twitter
Φωτογραφίες: Αναστασία Παπαδάκη / LIFO.

Το Death Disco είναι για μένα ένα ανήσυχο venue που καθημερινά προσπαθεί να επανεφεύρει τι σημαίνει o όρος “Alternative Clubbing» στην Αθήνα του σήμερα.

Συνήθως όταν προσπαθώ να απαντήσω σε τέτοια ερωτήματα, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι διάσπαρτες εικόνες, ήχοι και συναισθήματα. Δύσκολη επιλογή, θα μπορούσα να κάνω λίστα ολόκληρη, αλλά δύο καλές επιλογές είναι η καταπληκτική ατμόσφαιρα και τα καλαμπούρια με Geoffrey & Andy στα παρασκήνια της συναυλίας των Dernière Volonté και το επιβλητικό “HelloBrother, I’m T.J” με το οποίο μου συστήθηκε ο King Dude. Σαν να βρέθηκα (για μία στιγμή) 130 χρόνια πίσω (Δυτικά του Πέκος).  

Εύχομαι το Death Disco να συνεχίσει την ανοδική του πορεία, να επιμείνει στο να δοκιμάζει νέα concept και πολλά, πολλά χρόνια μετά να το αναπολούμε ψιθυρίζοντας "δεν υπάρχουν πια τέτοια clubs" (μακρόσυρτος αναστεναγμός).

 

Χρήστος Μίχος ραδιοφωνικός παραγωγός στο Innersound Radio

 

To Death Disco γίνεται τριών χρονών και το γιορτάζει με ένα διήμερο πάρτι Facebook Twitter
Φωτογραφίες: Αναστασία Παπαδάκη / LIFO.

 

Τo Death Disco είναι το μόνο μέρος που με κάνει να νιώθω σαν το σαλόνι του σπιτιού μου, άνετα και οικεία. Όσες φορές έχω έρθει εκεί δεν έχω φύγει ποτέ με την ίδια διάθεση... Έχω φύγει με καλύτερη!

Η φορά που ο Λεωνίδας μου είπε, μετά τη συναυλία των B-Movie, ότι αν δεν ερχόμουν κάτι θα έλειπε από αυτή την εμφάνιση. Πόσες φορές μπορεί να το ακούσει κανείς άραγε αυτό; Συγκίνηση!

Ειλικρινά να είναι πάντα εκεί και να διοργανώνει καλά events που να είναι sold out και τόσο δυνατά όσο εκείνη η βραδιά με τους Covenant.

Κώστας Κότσιας ιδιοκτήτης των εκδόσεων Ars Nocturna – Gothic Books

To Death Disco γίνεται τριών χρονών και το γιορτάζει με ένα διήμερο πάρτι Facebook Twitter
Φωτογραφίες: Αναστασία Παπαδάκη / LIFO.

 

Για εμένα το Death Disco είναι ο χώρος ο οποίος τα τρία χρόνια της λειτουργίας του είναι σημείο συνάντησης φίλων που τους ενώνει η αγάπη για τη συγκεκριμένη μουσική και την dark αισθητική, ο χώρος όπου έχω δει κάποια από τα ωραιότερα live τα τελευταία χρόνια. Επίσης είναι το μοναδικό club, απ’ όσο γνωρίζω, που δίνει τη δυνατότητα ενασχόλησης και με άλλους κλάδους της dark κουλτούρας όπως λογοτεχνία, κόμικς, θέατρο και κινηματογράφο - αυτό συμβαίνει κυρίως τις Πέμπτες με τα Reflections.

Μπορώ να αναφέρω πολλές όμορφες στιγμές, αμέτρητα live και party που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό, αλλά μια από τις πιο έντονες ήταν η παρουσιάση του βιβλίου του Νίκου Δρίβα “Release the Bats: Η Iστορία της Eλληνικής Σκοτεινής Εναλλακτικής Σκηνής” (εκδ. Ars Nocturna) τους πρώτους μήνες της λειτουργίας του, όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε μετά από αρκετό καιρό ζωντανά τους Slow Motion.

Να συνεχίσει για πάρα πολύ καιρό να πραγματοποιεί επιτυχήμενα event, προσφέροντας στέγη στα πλάσματα της νύχτας.

Νίκος Δρίβαςμέλος των Distorted Image και The Moon In June, συγγραφέας του βιβλίου «Release The Bats: Η Ιστορία της Ελληνικής Σκοτεινής Εναλλακτικής Σκηνής»

To Death Disco γίνεται τριών χρονών και το γιορτάζει με ένα διήμερο πάρτι Facebook Twitter
Φωτογραφίες: Αναστασία Παπαδάκη / LIFO.

To Death Disco για μένα είναι ένας χώρος οικείος και φιλικός, ένα δεύτερο σπίτι στο οποίο καταφεύγω όταν μου το επιτρέπει η πολυάσχολή πραγματικότητα της καθημερινότητας μου. Εκεί θα περιηγηθώ σε όλες του τις σκοτεινές γωνίες, απολαμβάνοντας την παρέα των θαμώνων πιάνοντας απίστευτες συζητήσεις, αλλά και θα απομονωθώ και θα χαθώ μέσα στις μουσικές (κυρίως dark) με τις οποίες μεγαλώσαμε, αγαπήσαμε και μας σημάδεψαν.

Οι ιστορίες που μου έρχονται στο μυαλό είναι πολλές έχοντας δει τόσες συναυλίες αγαπημένων συγκροτημάτων (βλέπε Clan Of Xymox, Lebanon Hanover, Selofan κ.α.) και πηγαίνοντας σε τόσα από τα θεματικά events. Αλλά θα σταθώ σε ένα που για μένα ήταν μια σημαντική στιγμή. Το release party που έγινε για το βιβλίο μου «Release the Bats» τον Φεβρουάριο του 2013. Το Death Disco είχε μόλις ανοίξει όποτε δεν ήταν ακόμα δοκιμασμένο. Παρ’όλα αυτά, έγινε ένα φοβερό party συγκεντρώνοντας πολύ κόσμο, συσπειρώνοντας όλη την Ελληνική «Σκοτεινή» σκηνή και με κερασάκι την απίστευτη δυναμική εμφάνιση του ιστορικού συγκροτήματος Slow Motion.

Θα ευχηθώ πρώτα από όλα στο Λεωνίδα Σκιαδά αλλά και σε όλη την ομάδα του Death Disco υγεία και να συνεχίσουν να προσφέρουν σε αυτό το υπέροχο χώρο συγκινητικές στιγμές με υπέροχα live, parties, πάντα με χαμόγελο όπως κάνουν 3 χρόνια τώρα.

Παρασκευή 4 Μαρτίου

THE DEATH DISCO BIRTHDAY PARTY | DAY ONE

MIKE JOYCE / The Smiths drummer (dj set - indie - UK)

+ Local Indie DJ's

doors open at 00:30

 

Σάββατο 5 Μαρτίου

THE DEATH DISCO BIRTHDAY PARTY | DAY TWO

CLAN OF XYMOX (live - darkwave - HOL / DE)

+ 10 Darkwave, EBM, Gothic, Post Punk, Indie DJ's

doors open at 21:30

 

Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, Ψυρρή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο Μπετόβεν υποκλίθηκε στον Μότσαρτ

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Όταν ο Μπετόβεν υποκλίθηκε στον Μότσαρτ

Η Ματούλα Κουστένη ξύνει την επιφάνεια της ιδιοφυούς σύνθεσης του κοντσέρτου για πιάνο και ορχήστρα αρ.3 σε ντο ελάσσονα, έργο 37 και αποκωδικοποιεί σαράντα λεπτά μαγείας, ομορφιάς και «μπετοβενικής» μαεστρίας.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Μάνα είναι μόνο μία: Η γυναίκα που συνέβαλε όσο κανείς στην επανένωση των Oasis

Μουσική / Μάνα είναι μόνο μία: Η γυναίκα που συνέβαλε όσο κανείς στην επανένωση των Oasis

Η 81χρονη Πέγκι Γκάλαχερ μεγάλωσε μόνη της τα παιδιά της και η λατρεία που της έχουν ο Νόελ και ο Λίαμ υπήρξε αποφασιστικός παράγοντας για την επανένωση των Oasis, πέρα από τα δεκάδες εκατομμύρια που θα βάλουν στην τσέπη.
THE LIFO TEAM
Ο Παύλος Παυλίδης και οι δεινόσαυροι του Κωστή

Μουσική / Ο Παύλος Παυλίδης και οι δεινόσαυροι του Κωστή

Το ανακαινισμένο θέατρο του Λυκαβηττού ήταν γεμάτο. Το γνωρίζαμε από πριν, η συναυλία του Παύλου Παυλίδη ήταν sold out. Το ζέσταμα κράτησε όσο δύο τραγούδια από το νέο του άλμπουμ «Μπρανκαλεόνε». Ο Κωστής, όπως έμαθα, ήταν εκεί από τις 19:30 γιατί ήθελε να κάνει και βόλτα μέσα στο άλσος του λόφου.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ