Sushi Rolls στον Πειραιά

Sushi Rolls στον Πειραιά Facebook Twitter
0
Sushi Rolls στον Πειραιά Facebook Twitter
Από τη λίστα με τα maki rolls απολαύσαμε το Spicy Tuna (€6), με τα ρολά τόνου με τη βελούδινη υφή να απογειώνονται από την πικάντικη σος – γευστικό πυροτέχνημα. Από τα New Style rolls χαρήκαμε τη σύνθεση του Samba roll (€8,30) που περιλαμβάνει σολομό, τόνο, καβούρι, τυρί Φιλαδέλφεια, ταμπάσκο, αβοκάντο, τηγανητό κρεμμύδι και σος στρειδιού καλυμμένα με ρύζι.

Σε μια όμορφη γειτονιά του Πειραιά, με φόντο τον εντυπωσιακό ναό του Αγίου Νικολάου, θα βρεις το Sushi rolls, ένα sushi bar εστιατόριο που έχουν αγαπήσει οι Πειραιώτες. «Τυλιγμένο» σε γυαλί, χαρίζει την όμορφη αίσθηση ότι βρίσκεσαι έξω, κάτω από τις ανθισμένες νεραντζιές. Cozy χώρος με άφθονο ξύλο, διακοσμημένος με άνετα, κομψά καθίσματα. Κολακευτικό, μοντέρνο στυλ, που ταιριάζει με το νεανικό κοινό που τιμάει το φαγητό. Ανοιχτή κουζίνα που εκφράζει την ειλικρίνεια των υλικών και των τεχνικών.

Το μενού προσφέρει πολλές και ενδιαφέρουσες επιλογές που καλύπτουν όχι μόνο τους εραστές της ασιατικής κουζίνας αλλά και όσους θέλουν να διασκεδάσουν, κάνοντας τα πρώτα τους αναγνωριστικά βήματα στην κουλτούρα του σούσι. Σε συστήνει με το New Style rolls (inside out) της ευρωπαϊκής και αμερικανικής σχολής, με το ρύζι απ' έξω και στην καρδιά τα υλικά. Μεγάλη ποικιλία σε σαλάτες για κάθε γούστο. Η επιλογή κρίνεται δύσκολη. Επιλέξαμε την Crispy Duck (€7,80), όπου δροσερή πράσινη σαλάτα συνδυάζεται με τραγανή πάπια τεμπούρα που δένει όμορφα με το γήινο άρωμα του σουσαμιού και τη σάλτσα hoisin.

Από τη λίστα με τα maki rolls απολαύσαμε το Spicy Tuna (€6), με τα ρολά τόνου με τη βελούδινη υφή να απογειώνονται από την πικάντικη σος – γευστικό πυροτέχνημα. Από τα New Style rolls χαρήκαμε τη σύνθεση του Samba roll (€8,30) που περιλαμβάνει σολομό, τόνο, καβούρι, τυρί Φιλαδέλφεια, ταμπάσκο, αβοκάντο, τηγανητό κρεμμύδι και σος στρειδιού καλυμμένα με ρύζι. Αφήνει στο στόμα μια διάχυτη θαλασσινή νοστιμάδα. Στο ίδιο ευχάριστο γευστικό μήκος είναι και το Rainbow (€8), με αγγούρι, αβοκάντο, σολομό, τόνο, γαρίδα και λαβράκι. Η βάση του σούσι είναι η ποιότητα του ρυζιού και η φρεσκάδα του ψαριού. Το nigiri με την μπάλα ρυζιού που επάνω της θρονιάζεται φιλέτο σολομού ή φιλέτο βραστής γαρίδας (€5,80) είναι ευπρόσωπο. Καλοφτιαγμένα και με γευστική αρμονία έρχονται τα noodles με σοταρισμένα ψιλοκομμένα λαχανικά (λάχανο, κρεμμυδάκι φρέσκο, κόκκινη πιπεριά) και τρώγονται απνευστί (€5,30). Το Sushi Rolls προσφέρει τίμια γιαπωνέζικη κουζίνα σε ένα ανοιχτόκαρδο περιβάλλον με φιλόξενη διάθεση.

Sushi Rolls στον Πειραιά Facebook Twitter
Κολακευτικό, μοντέρνο στυλ, που ταιριάζει με το νεανικό κοινό που τιμάει το φαγητό. Ανοιχτή κουζίνα που εκφράζει την ειλικρίνεια των υλικών και των τεχνικών.

☛ Sushi Rolls, Αγ. Νικολάου 3, Πειραιάς, 210 4284439

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ