Πριν περάσει η εποχή της φράουλας, μπείτε στην κουζίνα σας και φτιάξτε μια καλοκαιρινή και αγαπημένη μαρμελάδα. Η μαρμελάδα φράουλα με το υπέροχο χρώμα της δίνει ιδέες για το πρωινό, μπαίνει πάνω σε μια μπάλα παγωτό ή στο γιαούρτι, αλλά ταιριάζει και σε κρέπες περιχυμένες με σοκολάτα. Η συνταγή που θα σας δώσω είναι εύκολη και γρήγορη. Η σπιτική μαρμελάδα φράουλα έχει άλλη χάρη. Σκεφτείτε να προσφέρετε σε αγαπημένους φίλους σας ένα βαζάκι με αυτήν, στολισμένο με το προσωπικό σας γούστο. Καλή επιτυχία!
Υλικά
3,5 κιλά φράουλες
1,5 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
Χυμός ενός λεμονιού
3 φυλλαράκια λουίζα ή βασιλικός
Εκτέλεση
Πλένετε σε άφθονο νερό τις φράουλες και τις καθαρίζετε, αφαιρώντας το κοτσάνι τους. Τις μεγάλες φράουλες τις κόβετε στα δύο. Τις βάζετε σε σουρωτήρι και τις αφήνετε να στραγγίσουν.
Σε μεγάλη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε τις φράουλες, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.
Αφήνετε να βράσουν για 8 λεπτά και τις ξαφρίζετε. Κλείνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα φυλλαράκια λουίζας ή τον βασιλικό, που θα χαρίσουν στη μαρμελάδα το διακριτικό άρωμα τους.
Οδηγίες
Για να αποθηκεύσετε τη μαρμελάδα σας σε βαζάκια, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.
Τοποθετείτε τα βαζάκια στον φούρνο και δίπλα τα καπάκια τους για 15 λεπτά, ώστε να αποστειρωθούν.
Βγάζετε τα βαζάκια από τον φούρνο.
Γεμίζετε τα ζεστά βάζα μέχρι το χείλος με τη ζεστή μαρμελάδα.
Τα σφραγίζετε καλά με το καπάκι τους και τα γυρνάτε ανάποδα, με το καπάκι να πατάει.
Μόλις κρυώσουν, τα βάζετε στο ψυγείο.