Συνταγή για γεμιστά ροδάκινα με Μαυροδάφνη

Συνταγή για γεμιστά ροδάκινα με Μαυροδάφνη Facebook Twitter
0
Συνταγή για γεμιστά ροδάκινα με Μαυροδάφνη Facebook Twitter
Ο έρωτας με το απαλό βελούδινο ροδάκινο είναι καλοκαιρινός. Δυνατός, αλλά σύντομος. Φλερτάρετε, λοιπόν, με το εξαιρετικό αυτό καλοκαιρινό φρούτο όσο είναι καιρός.

Ο έρωτας με το απαλό βελούδινο ροδάκινο είναι καλοκαιρινός. Δυνατός, αλλά σύντομος. Ας μην ξεχνάμε το περίφημο γλυκό Ρeche Melba. Την καρδιά του δημιουργού του, που ήταν ο διάσημος σεφ Auguste Escoffier, έκλεψε η σαγηνευτική ερμηνεία της τραγουδίστριας Nellie Melba και η έμπνευσή του τον οδήγησε στο ροδάκινο για να φτιάξει το έδεσμα που πήρε άξια τη θέση του στην ιστορία της μαγειρικής.


Εμείς θα κινηθούμε σε περισσότερο ελληνικά μονοπάτια με το ροδάκινο. Θα του χαρίσουμε το άρωμα και τη μεστή γεύση της Μαυροδάφνης. Ένα γλυκό εύκολο και γρήγορο, καλοκαιρινό και ανάλαφρο. 


Υλικά για 6 άτομα

6 ροδάκινα

3 εργολάβοι (αμυγδαλωτά) ή μακαρόν

1 αυγό

1 κουταλιά ζάχαρη κρυσταλλική

1 ποτήρι γλυκό κρασί Μαυροδάφνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Διαλέγουμε τα φρούτα να είναι σφιχτά και ώριμα. Τα κόβουμε στη μέση, βγάζουμε το κουκούτσι και αδειάζουμε λίγο ακόμα από τη σάρκα τους προσεχτικά.


Ανακατεύουμε τη σάρκα, ψιλοκομμένη, με τους εργολάβους τριμμένους, τη ζάχαρη, το αυγό ελαφρά χτυπημένο και 6 κουταλιές από τη Μαυροδάφνη. Γεμίζουμε με το μείγμα τα ροδάκινα και τα μεταφέρουμε σε ταψάκι. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 160 βαθμούς για 30-35 λεπτά.


Τα σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα και τα συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με παγωτό ροδάκινο ή βανίλια και λίγα φύλλα βασιλικού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT