Γλυκά που “λένε” στα εστιατόρια της Αθήνας. Από την Ελένη Ψυχούλη

Γλυκά που “λένε” στα εστιατόρια της Αθήνας. Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
4
Γλυκά που “λένε” στα εστιατόρια της Αθήνας. Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter

Γλυκά που “λένε” στα εστιατόρια της Αθήνας

Ξέρω πολλούς, που το εστιατόριο το επιλέγουν πρωτίστως για το γλυκό του. Υπομονετικά προσπερνούν τη διαδικασία του αλμυρού και την εναλλαγή των πιάτων, για να φωτίσει το μάτι τους στην τρίτη και τελική πράξη, της κορύφωσης του γλυκού οργασμού. 

 

 

Να μερικά απ' τα αγαπημένα μου γλυκά στην πόλη.

 

Γλυκά που “λένε” στα εστιατόρια της Αθήνας. Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter

 

 

*Η πίτσα με μπανάνα, μπισκότο και σοκολάτα στο School Pizza Bar (Πλ. Αγ. Ειρήνης 8, 2103236711).

 

*Η πορτοκαλόπιτα της κυρίας Ειρήνης στον Μελίλωτο (Καλαμιώτου 19, 2103222498)

 

*Οι σαμουσάδες του Αλέξανδρου Φουρούλη, τραγανά και αρωματικά ρολάκια μπακλαβά της Μάνης, με σουσάμι και ελαφρύ σιροπάκι αρωματισμένο με αρμπαρόριζα, που συνδυάζονται με μια φινετσάτη κρέμα κολοκύθας. Μάνη-Μάνη, (Φαλήρου 10, Κουκάκι, 2109218180)

 

*Το τιραμισού στο Ombra (Λυκούργου 2, Ν. Ψυχικό, 210)

*Η πανακότα με ξινομυζήθρα, μέλι και πιπέρια στο Σπίτι (Καποδιστρίου 42, Ν. Φιλοθέη, 2106850950)

 

* Το προφιτερόλ με μπίτερ και λευκή Valhrona στο 25αράκι (Αρτέμιδος 3 &Αγ. Ιωάννου, πλ. Εσπερίδων, Γλυφάδα, 2108944112)

 

*Η κρέμα λεμονιού με μαρέγκες στο IT (Σκουφά 29, Κολωνάκι, 2103635773)

 

*Οι πορτοκαλένιες κρεπ-σιζέτ στο Blue Pine (Π. Τσαλδάρη 37, 2108077745)

 

*Η πάβλοβα με φράουλες και κουλί φράουλας στο Αbreuvoir

(Ξενοκράτους 51, Κολωνάκι, 2107229106)

 

*Τα κυδώνια που καραμελώνουν γλυκά στο φούρνο με μπαχαρικά και κόκκινο κρασί και αντιδιαστέλλεται ισοροπημένα με τη δροσιά του γιαουρτιού και του παγωτού κανέλα στο Άνετον (Στρ. Λέκκα 18, 2108066700)

 

*Το προφιτερόλ στα Άργουρα (Αγησιλάου 49-51, Τζιτζιφιές, 2177173200)

 

*Το εκμέκ με σιροπιαστό τσουρέκι στο mentzelo’s slow food (Πανδώρας 16, Γλυφάδα, 2108941071)

 

*H μους λεμόνι στο Θάμα (Μεσογείων 242, 2110139951)

 

*Η σοκολατόπιτα με σοκολατένια σος με το τρομερό παγωτό βανίλια στον Κούβελο (Γεν. Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι, 2109221183)

 

*Οι λουκουμάδες στο Jima’s Ginger (Δορυλαίου 10-12, πλ. Μαβίλη, 2106451169)

 

Γλυκά που “λένε” στα εστιατόρια της Αθήνας. Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Γεύση
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

4 σχόλια