Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά!

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter
2

Φυσαλλίδες και ροζ

1.

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter

Καρανίκα Brut και Rose (16.60)

Πρόκειται για ένα μοναδικό αφρώδες κρασί από 100% Ξινόμαυρο που επιτυγχάνεται με δεύτερη ζύμωση στη φιάλη (methode traditionelle ). Έχει έντονα αρώματα φρούτων, τραγανή οξύτητα, μέτριο σώμα, μαλακό κρεμώδη αφρισμό μεγάλης διάρκειας και μακριά επίγευση. Η παραγωγή αυτού του εξαιρετικού κρασιού είναι περιορισμένη και κάθε μπουκάλι αριθμείται και χρονολογείται χειρόγραφα.

2.

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter

Αμαλία Τσέλεπου (13.50)

Κομψό αφρώδες κρασί με ανοιχτό κιτρινοπράσινο χρώμα και λεπτές φυσαλίδες με ένταση και αντοχή στο χρόνο. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα τριαντάφυλλου και μελιού, με φόντο γοητευτικές ευωδιές ζύμης.

3.

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter

Κτήμα Σπυρόπουλου – Ωδή Πανός (13,80)

Η Ωδή Πανός είναι έντονα αρωματική, με χαρακτηριστικά πράσινου μήλου, εσπεριδοειδών, μπανάνας και τριαντάφυλλου, με χρώμα λευκοκίτρινο και συνεχή, επίμονα κορδόνια φυσσαλίδων που λειτουργούν ως αγωγός φρεσκάδας.Ιδανικό για aperitif ή για να ολοκληρώνει γεύματα συνοδεύοντας φρούτα, γλυκίσματα, φρουτοσαλάτες. Επιδέχεται παλαίωση τουλάχιστον 4 ετών.

4.

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter

Κυρ Γιάννη – Ακακίες Ροζέ (11,45)

Ένα κρασί με ζωντανό χρώμα κερασιού και πλούσιο αφρισμό. Στη μύτη, τα γοητευτικά φρουτώδη αρώματα της φράουλας και του βύσσινου κερδίζουν σε πολυπλοκότητα χάρη στη χαρακτηριστική φυτικότητα του Ξινόμαυρου, ενώ το στόμα είναι ευχάριστο, με όγκο, πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα και δροσιστική οξύτητα, η οποία ισορροπείται ιδανικά από τη διακριτική γλυκύτητα και τη μακρά και φρουτώδη επίγευση. Συνοδεύει ιδανικά στιγμές γιορτής, μαζί με ελαφρύ τσιμπητό φαγητό, ή φρουτένια γλυκά, αλλά και μόνο του. Πιείτε το σκέτο ή σε κοκτέιλ.

5.

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter

Nico Lazaridi – Solitaire (9,70)

Κιτρινοπράσινο χρώμα και ευωδιές από βερίκοκο, λεμόνι, μέλι και ανοιξιάτικο τριαντάφυλλο. Λεμονάτη διακριτική οξύτητά και ντελικάτη μακρά επίγευση. Πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 3 χρόνια από τον τρύγο. Γευστικό ταίριασμα: Σερβίρεται στους 7-8 βαθμούς κελσίου, συνοδεύοντας ευχάριστα ένα πολύ μεγάλο εύρος γεύσεων όπως κροκέτες υψηλής γαστρονομίας, δημοφιλείς μεσογειακές μπρουσκέτες και γεύματα που προσδιορίζονται από umami χαρακτήρα.

6.

Λέμε «Καλή Χρονιά» με ελληνικά αφρώδη ή γλυκά κρασιά! Facebook Twitter

Kτήμα Εύχαρις – Εύα (11,90)

Πλούσιο ροζέ χρώμα με λεπτό φρουτώδες άρωμα, ευχάριστη γλυκιά φρεσκάδα και φυσαλίδες που διαρκούν.

Γλυκά Κρασιά (στα γρήγορα!)

 

Σάμος- Grand Cru (7,50) / Nέκταρ Σάμου (10,60) / Άνθεμις Σάμου (9,00) / Κτήμα Άλφα – Ωμέγα (15,40) / Βιβλία Χώρα – BB (9,65) / Λήμνος – Grand Cru (8,10) / Μαυροδάφνη Αχαίας Παλαιωμένη Reserve Παρπαρούση (24,60) / Μοσχάτος Ρίου Παρπαρούση (14,80) / Λευκό Vin Santo Σιγάλα (27,60) / Kόκκινο Mezzo «Απηλιώτης» (21.15) /  Χαρλαύτη Λιαστός 1997 (από 18,45 προσφορά στα 14,75) / Aργυρός Vin Santo με τρεις διαφορετικές παλαιώσεις: 4 ετών (25.80), 12 ετών (39.85) και 20 ετών (49.80) / Κτήμα Γεροβασιλείου Γλυκύς Οίνος από Μαλαγουζιά (25,80) / Χατζιδάκις Vin Santo (21,30) / Aντώνης Παπαντώνης «Λυσιμέλης»(18,45) 

Οι τιμές είναι ενδεικτικές και περιλαμβάνουν ΦΠΑ 23%

 

Ευχαριστούμε τη Cava Vinifera και τον Νίκο Σταυρινίδη για τις συμβουλές του.

Cava Vinifera. 210-8077709, 210-8079345. www.vinifera.gr, Λεωφ. Κηφισίας 317.

Γεύση
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ

σχόλια

2 σχόλια
.Για όσους θα είναι τυχεροί και θα έχουν αγριογούρουνο,προτείνω από ελληνικά ξηρά ερυθρά:Κατώγι Αβέρωφ http://www.katogi-strofilia.gr/katogi-averoff-red.html Τιμή ~6.50-13 Κτήμα βιβλία Χώρα http://www.greek-wines-cava.gr/index.php?act=viewProd&productId=208Τιμή ~12-16Πλαγίως,Βιβλία Χώραhttp://www.houseofwine.gr/how/plagios-erythros.html!Πολύ στυφό,ίσως το πιο στυφό ελληνικό κρασί!Τιμή ~18-22Όβηλος,Βιβλία Χώραhttp://www.houseofwine.gr/how/ovilos-erythros.htmlΤιμή ~24.90-26Μαγικό βουνόhttp://www.houseofwine.gr/how/magiko-vouno-erythro-4045.htmlΤιμη ~45-55Mετά τα κλασικά,μπουτάρης,αγεωργήτικο(χωρίς σύγχυση με άλλο είδος) κτλπ.