Ένα από τα επιχειρηματικά σχέδια της Singapore Airlines για το 2018 είναι η αποκατάσταση της μεγαλύτερης πτήσης του κόσμου. Πρόκειται για ένα ταξίδι 18 ωρών χωρίς καμία ενδιάμεση στάση από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης στη Σιγκαπούρη. Για το ταξίδι αυτό η εταιρεία φιλοδοξεί να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της, σχεδιάζοντας εκ νέου τις πολυτελείς καμπίνες της πρώτης θέσης των Airbus A350s που θα χρησιμοποιούνται για τη συγκεκριμένη διαδρομή. Το ίδιο, ωστόσο, φαίνεται πώς κάνουν και άλλες αεροπορικές εταιρείες όπως η Air France, η Etihad και η British Airway, ανεβάζοντας σημαντικά τον πήχη τόσο στην άνεση όσο και στην υψηλή αισθητική. Απ' ό,τι μαρτυρούν οι παρακάτω φωτογραφίες, η εμπειρία αυτών των λίγων προνομιούχων που έχουν την δυνατότητα -ξοδεύοντας, βέβαια, ένα αξιοσέβαστο ποσό- να ταξιδέψουν μ'αυτό τον τρόπο, πρέπει να είναι κυριολεκτικά απογειωτική.
Air France
Η καμπίνα La Première ενσαρκώνει την πολυτέλεια για την οποία φημίζεται η χώρα της αεροπορικής εταιρείας. Ο χώρος, είναι επενδυμένος με δέρμα και σουέτ και απομονώνεται με κουρτίνες που απορροφούν τους ήχους. Μπορείτε να απολαύσετε για δείπνο, αστακό με σάλτσα καρύδας και κάρυ, με την υπογραφή του Daniel Boulud και μετά να μετατρέψετε το εργονομικά σχεδιασμένο κάθισμα σας σε κρεβάτι και να κοιμηθείτε με πάπλωμα Sofitel My Bed σε πουπουλένια μαξιλάρια.
British Airways
Η British Airways φαντάστηκε εκ νέου την πρώτη θέση του Boeing 787-9 και το αποτέλεσμα είναι άκρως βρετανικό. Στον χώρο κυριαρχεί το δέρμα, πλαισιωμένο με τελειώματα χρωμίου, ενώ δίνεται έμφαση στους αποθηκευτικούς χώρους -η θέση κάτω από τα πόδια εξυπηρετεί και ως θήκη για τα παπούτσια και τις χειραποσκευές ενώ μία ντουλάπα και ένας καθρέπτης είναι προσβάσιμα σε ελάχιστη απόσταση. Διακριτικά τοποθετημένος δίπλα στο υποβραχιόνιο βρίσκεται ο χώρος για tablets και υπάρχει η δυνατότητα για διπλή προβολή ταινιών μέσα από smartphone και μία μεγαλύτερη οθόνη 23 ιντσών. Τη βρετανική ατμόσφαιρα συμπληρώνει το παραδοσιακό απογευματινό τσάι με σάντουιτς με καπνιστό σολομό και ρόκα, σπιτικά βουτήματα και πηχτή κρέμα.
Etihad Airways
Το Etihad Το Residence, που διατίθεται στις πτήσεις μεταξύ Νέας Υόρκης, Λονδίνου, Σίδνεϊ και Άμπου Ντάμπι προσφέρει πολλά περισσότερα από τον επιπρόσθετο χώρο για τα πόδια. Η ανακτορική (σύμφωνα με τα αεροπορικά πρότυπα) σουίτα τριών δωματίων με χρωματικές επιλογές εμπνευσμένες από την έρημο, σου δίνει την αίσθηση ότι ταξιδεύεις με ιδιωτικό τζετ. Ο σεφ που βρίσκεται στη διάθεση των επιβατών της πρώτης θέσης σερβίρει τις δημιουργίες του σε 24 καρατίων επίχρυσα πορσελάνινα πιάτα Bernardaud, ενώ ένας μπάτλερ εκπαιδευμένος στο Savoy Hotel ετοιμάζει το διπλό κρεβάτι. Οι επιβάτες έχουν επίσης στη διάθεσή τους ένα ιδιωτικό μπάνιο που διαθέτει την αποκλειστική σειρά προϊόντων Acqua di Parma.
Lufthansa
Υπάρχει κάτι χαλαρωτικό στους καραμελί και γκρί-καφέ χώρους της ανανεωμένης πρώτης θέσης της Lufthansa. Το πάτωμα καλύπτεται από δάπεδο ηχομόνωσης, ο κλιματισμός ελέγχεται από υγραντήρες και γενναιόδωρες μερίδες χαβιαριού σερβίρονται πριν από τα γεύματα πολλών πιάτων που δημιουργούν διαδοχικά, σεφ όπως ο Diethard Urbansky του εστιατορίου Dallmayr στο Μόναχο. Στο κέντρο της καμπίνας βρίσκεται το μπαρ, με ποικιλία κρασιών και σοκολάτες. Και όταν έρθει η ώρα του ύπνου η απόλαυση ολοκληρώνεται στο κρεβάτι Paradies που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την βερολινέζικη εταιρεία Charité και στα υπερμεγέθη μαξιλάρια του.
Singapore Airlines
Η πρώτη θέση της Singapore Airlines σχεδιάστηκε από την Designworks της BMW. Επιδιώκει να δώσει στους επιβάτες της την αίσθηση ενός άνετου καταφύγιου με εξεζητημένες αισθητικές εμπειρίες, διακριτές στο πολυτελές δερμάτινο κάθισμα, τη μαλακή λάμψη του φωτισμού και τους απροσδόκητους αποθηκευτικούς χώρους. Η συνεργασία της Singapore Airlines με βραβευμένους με αστέρια Michelin σεφ, όπως ο Alfred Portale του νεουρκέζικου Gotham Bar & Grill και η Suzanne Goin που επιμελείται το μενού στο A.O.C., Lucques και στο Tavern του Λος Άντζελες εξασφαλίζουν την ικανοποίηση και των πιο εκλεπτυσμένων ουρανίσκων.
ANA, All Nippon Airways
Οι καμπίνες πρώτης θέσης της εταιρείας ANA φαίνονται πιο συγκρατημένες αισθητικά σε σχέση με αυτές των συναγωνιστών της, αλλά ίσως στον ιαπωνικό τρόπο λειτουργίας η έμφαση στη λεπτομέρεια και η εκμετάλλευση κάθε ίντσας στον χώρο να είναι η ουσιαστική πολυτέλεια. Οι μινιμαλιστικοί κύβοι διαθέτουν 30% περισσότερο χώρο από ό,τι οι θέσεις της προηγούμενης γενιάς και δίνουν τη δυνατότητα αποθήκευσης για φορητούς υπολογιστές, γυαλιά και περιοδικά. Τα υλικά και τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται συνυπολογίζονται στην άνεση των επιβατών: μια κουβέρτα από κασμίρι και οργανικό βαμβάκι, ένα πάπλωμα και ένα ελαφρύ, αλλά ζεστό στρώμα. Η συνεργασία με τα Conrad Hotels, δίνουν στους επιβάτες των πτήσεων από τη Νέα Υόρκη για την Ιαπωνία (για περιορισμένο χρονικό διάστημα) τη δυνατότητα να απολαμβάνουν πιάτα όπως ρατατούιγ σε σάλτσα ντομάτας με σαφράν ή μπραντζίνο φτιαγμένα από την ομάδα εστιατορίων της εταιρείας στο Τόκιο και στη Νέα Υόρκη.