Στο ολοκαίνουργιο City Bistro

Στο ολοκαίνουργιο City Bistro Facebook Twitter
0
Στο ολοκαίνουργιο City Bistro Facebook Twitter

Φάγαμε στο ολοκαίνουργιο City Bistro!

City Bistro

☛ City Bistro, στοά Σπ. Μήλιου, 210 3211315

  • Ιταλική έμπνευση πέρα από τα συνηθισμένα
Cantinetta

☛ Cantinetta, Πανδώρας 14, Γλυφάδα, 210 8941735

  • Για μεζέδες και τσίπουρα

Παραμένουμε Γλυφάδα, μια και ένα καινούργιο μαγαζί με μεζέδες μπήκε στο γευστικό χάρτη. Το Mezze Glyfada είναι το νέο παιδί του ομίλου «Καστελόριζο» και δηλώνει, με την ονομασία του, ευθύς εξαρχής τις προθέσεις του. Το μενού προτείνει μεζέδες με αφορμή τη θάλασσα αλλά και τη στεριά που συνοδεύουν ούζο ή τσίπουρο και δίνει ιδέες για τις παρέες με σούβλα mezze κοτόπουλο. Ο χώρος είναι ευχάριστος και η μπάρα σερβίρει ελληνικά κοκτέιλ με μαστίχα ή κρητικό ρακί και ρακόμελο υπό τους ήχους έντεχνου, ρεμπέτικου αλλά και κρητικού ρεπερτορίου.

☛ Mezze Glyfada, Φοίβης 11 & Αγγέλου Μεταξά, Γλυφάδα, 210 8980480

  • Η γοητεία του κλασικού

Το Μπουγιαμπές είναι ένα από τα πιο κλασικά ψαροεστιατόρια της Αθήνας. Σταθερή αξία, αφού μας έχει δώσει την ευκαιρία να τσεκάρουμε σε βάθος χρόνου την ποιότητά του. Είναι αλήθεια ότι δεν θα σε απογοητεύσει κι έχει καταφέρει σε εποχές δύσκολες να συντηρήσει τον μύθο του. Η αστική σάλα του, ανανεωμένη πρόσφατα, εκφράζει διακριτική φινέτσα αλλά πρωταγωνιστής είναι ο μαρμάρινος πάγκος του, όπου φιγουράρουν τα φρέσκα ψάρια. Στο μενού, εκτός από την πάντα αγαπημένη εξαιρετική μπουγιαμπέσα και το κλασικό ρεπερτόριο της θάλασσας, έχουν προστεθεί νέα πιάτα όπως η πλούσια φρέσκια σαλάτα του ψαρά με μαρούλι, τραγανή πιπεράτη ρόκα, καλαμάρι ψητό ψιλοκομμένο, καβούρι και γαρίδες βραστές που λούζονται σε λαδολέμονο (€12). Για τους εραστές των ζυμαρικών σερβίρεται λιμπιστική γαριδομακαρονάδα λινγκουίνι με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και ολόκληρες ευμεγέθεις γαρίδες (€19) ή καραβιδομακαρονάδα με φρέσκιες καραβίδες ή ψίχα καραβίδας (€19). Φιλόξενο περιβάλλον, άψογο σέρβις και καταπράσινος κήπος για τις ανοιξιάτικες μέρες.

☛Μπουγιαμπές, Ζησιμοπούλου 28, Αμφιθέα, 210 9419082

  • Πανδαισία ζάχαρης και σοκολάτας
Μέλισσα

☛ Μέλισσα, Eθνάρχου Mακαρίου 43, Περιστέρι, 210 5711055

  • Aurelia

Το καινούργιο ροζέ αφρώδες κρασί Aurelia είναι αποκάλυψη. Ζωηρό τριανταφυλλί χρώμα και αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων με νότες κερασιού και φράουλας. Η χημικός-οινολόγος της Ζοίνος-Ζίτσα, Ελένη Σίντου, οινοποίησε έναν φυσικώς αφρώδη οίνο από τις ηπειρώτικες ποικιλίες Βλάχικο, Μπεκιάρη και Ντεμπίνα που σε κερδίζει στο ποτήρι με το λαμπερό κορδόνι φυσαλίδων, τις διακριτικές τανίνες και τη δροσιστική οξύτητα. Ένα γοητευτικό απεριτίφ αλλά και ιδανικός συνοδός των εξωτικών finger food.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Suma gastrobar

Γεύση / Suma gastrobar: Η νέα άφιξη στην Καλαμιώτου είναι χαλαρή και πολύ νόστιμη

Οι σεφ Δημήτρης Κωστόπουλος και Σείριος Κομιχείλης έφτιαξαν έναν φιλόξενο χώρο στο κέντρο της πόλης και προτείνουν ένα ευέλικτο μενού με δέκα πιάτα που θα ανανεώνεται πολύ συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ