
Φάγαμε στο ολοκαίνουργιο City Bistro!

☛ City Bistro, στοά Σπ. Μήλιου, 210 3211315
- Ιταλική έμπνευση πέρα από τα συνηθισμένα

☛ Cantinetta, Πανδώρας 14, Γλυφάδα, 210 8941735
- Για μεζέδες και τσίπουρα
Παραμένουμε Γλυφάδα, μια και ένα καινούργιο μαγαζί με μεζέδες μπήκε στο γευστικό χάρτη. Το Mezze Glyfada είναι το νέο παιδί του ομίλου «Καστελόριζο» και δηλώνει, με την ονομασία του, ευθύς εξαρχής τις προθέσεις του. Το μενού προτείνει μεζέδες με αφορμή τη θάλασσα αλλά και τη στεριά που συνοδεύουν ούζο ή τσίπουρο και δίνει ιδέες για τις παρέες με σούβλα mezze κοτόπουλο. Ο χώρος είναι ευχάριστος και η μπάρα σερβίρει ελληνικά κοκτέιλ με μαστίχα ή κρητικό ρακί και ρακόμελο υπό τους ήχους έντεχνου, ρεμπέτικου αλλά και κρητικού ρεπερτορίου.
☛ Mezze Glyfada, Φοίβης 11 & Αγγέλου Μεταξά, Γλυφάδα, 210 8980480
- Η γοητεία του κλασικού
Το Μπουγιαμπές είναι ένα από τα πιο κλασικά ψαροεστιατόρια της Αθήνας. Σταθερή αξία, αφού μας έχει δώσει την ευκαιρία να τσεκάρουμε σε βάθος χρόνου την ποιότητά του. Είναι αλήθεια ότι δεν θα σε απογοητεύσει κι έχει καταφέρει σε εποχές δύσκολες να συντηρήσει τον μύθο του. Η αστική σάλα του, ανανεωμένη πρόσφατα, εκφράζει διακριτική φινέτσα αλλά πρωταγωνιστής είναι ο μαρμάρινος πάγκος του, όπου φιγουράρουν τα φρέσκα ψάρια. Στο μενού, εκτός από την πάντα αγαπημένη εξαιρετική μπουγιαμπέσα και το κλασικό ρεπερτόριο της θάλασσας, έχουν προστεθεί νέα πιάτα όπως η πλούσια φρέσκια σαλάτα του ψαρά με μαρούλι, τραγανή πιπεράτη ρόκα, καλαμάρι ψητό ψιλοκομμένο, καβούρι και γαρίδες βραστές που λούζονται σε λαδολέμονο (€12). Για τους εραστές των ζυμαρικών σερβίρεται λιμπιστική γαριδομακαρονάδα λινγκουίνι με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και ολόκληρες ευμεγέθεις γαρίδες (€19) ή καραβιδομακαρονάδα με φρέσκιες καραβίδες ή ψίχα καραβίδας (€19). Φιλόξενο περιβάλλον, άψογο σέρβις και καταπράσινος κήπος για τις ανοιξιάτικες μέρες.
☛Μπουγιαμπές, Ζησιμοπούλου 28, Αμφιθέα, 210 9419082
- Πανδαισία ζάχαρης και σοκολάτας

☛ Μέλισσα, Eθνάρχου Mακαρίου 43, Περιστέρι, 210 5711055
- Aurelia
Το καινούργιο ροζέ αφρώδες κρασί Aurelia είναι αποκάλυψη. Ζωηρό τριανταφυλλί χρώμα και αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων με νότες κερασιού και φράουλας. Η χημικός-οινολόγος της Ζοίνος-Ζίτσα, Ελένη Σίντου, οινοποίησε έναν φυσικώς αφρώδη οίνο από τις ηπειρώτικες ποικιλίες Βλάχικο, Μπεκιάρη και Ντεμπίνα που σε κερδίζει στο ποτήρι με το λαμπερό κορδόνι φυσαλίδων, τις διακριτικές τανίνες και τη δροσιστική οξύτητα. Ένα γοητευτικό απεριτίφ αλλά και ιδανικός συνοδός των εξωτικών finger food.
σχόλια