Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che"

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Σε έναν τοίχο ύψους 14 μέτρων, η εντυπωσιακή τοιχογραφία με τη Φρίντα Κάλο τραβά αμέσως την προσοχή. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Η αυλή του ολοκαίνουριου εστιατορίου Che στον Πειραιά αποπνέει έντονο άρωμα χασιέντας σε ένα διατηρητέο κτίριο της δεκαετίας του '20 που μεταμορφώθηκε με γούστο και σε ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική. Δοκιμάζω το πλούσιο τραγανό τάκος με γαρίδες και σάλτσα από φιστίκι αράπικο και κοιτάζω με ενδιαφέρον τον χώρο. Σε έναν τοίχο ύψους 14 μέτρων, η εντυπωσιακή τοιχογραφία με τη Φρίντα Κάλο τραβά αμέσως την προσοχή τη δική σου αλλά και των οδηγών που περνούν από τον δρόμο και φρενάρουν για να τη χαζέψουν. Το χαρακτηριστικό σομόν χρώμα της Σάντα Φε και οι ζωγραφισμένοι κάκτοι διατρέχουν τον τοίχο της αυλής με τα τροπικά φυτά που σφύζει από κόσμο.


Ο Τζίμης Αποστόλου έχει διαγράψει μια πορεία πολλών χρόνων στην εστίαση και η ιδέα του για ένα εστιατόριο λατινοαμερικάνικο είχε αποδέκτη τον Ιωσήφ Καπετανάκη. Όλα είναι φροντισμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Γούστο και ποιότητα πάνε χέρι-χέρι και αποκαλύπτουν ένα όμορφο, χαρούμενο σύμπαν που θα δώσει άλλη νότα στην έξοδό σου. Το μπαρ της αυλής είναι φτιαγμένο από μπαμπού και οι ρετρό πολυθρόνες ρατάν ενισχύουν το αποικιακό στυλ. Ήδη από την είσοδο η τροπική διακόσμηση κάνει αισθητή την παρουσία της: ταπετσαρία φερμένη από το Λος Άντζελες, φύλλα μπανανιάς, περουβιανά φωτιστικά και πολύχρωμες μαξιλάρες. Το μπαρ, με μάρμαρο από την Αιθιοπία στις αποχρώσεις κόκκινου, καφέ και πράσινου, βρίσκεται στη μια πλευρά, ενώ δύο χειροποίητα φωτιστικά βγαίνουν από τα πλάγια.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Έντονα χρώματα, πίνακες vintage, έπιπλα αυθεντικά και ανεμιστήρες οροφής συμπληρώνουν μαγικά το σκηνικό, με τις κουβανέζικες μουσικές να ανεβάζουν τη διάθεση. Η κουζίνα ακολουθεί λατινοαμερικάνικα μονοπάτια με επικεφαλής τον σεφ Δημήτρη Φέτση που έχει ζήσει 10 χρόνια στον Παναμά και τώρα, όπως ο ίδιος λέει: «Στην κουζίνα του Che βιώνω κάποιες μνήμες από τη μαγειρική μου εμπειρία στον Παναμά. Η φιλοσοφία της κουζίνας ακολουθεί το ύφος του μαγαζιού. Πήρα στοιχεία από τις κουζίνες της Λατινικής Αμερικής κι έκανα μια μείξη, χαρίζοντας εξωτισμό στα πιάτα, που βγαίνουν σε προσιτές τιμές. Δουλεύω πολύ με ρίζες, όπως η γιούκα, φτιάχνω δικά μου μείγματα μπαχαρικών με super foods, ακόμη και τα νιόκι γλυκοπατάτας είναι χειροποίητα».

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Το Secreto Iberico είναι από τα πιάτα που ξεχωρίζουν.


Στο Che μπορείς από το πρωί να πιεις τον καφέ σου και να απολαύσεις το πρωινό σου. Στο μενού υπάρχουν προτάσεις με το όνομα «Antojos» που σημαίνει «πιάτα του πόθου, που σε κάνουν να επιστρέφεις». Για να μπεις στο λατινοαμερικάνικο κλίμα θα επιλέξεις ένα κλασικό παραδοσιακό πιάτο από το Μεξικό, το Chimichanga, με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι. Είναι μια πειραγμένη εκδοχή του σεφ, ο οποίος αντικαθιστά το ρύζι της παραδοσιακής συνταγής με τηγανητή κινόα, αντί για πιπεριές βάζει μοβ λάχανο coleslaw και η γέμιση ενισχύεται με πληθωρική σάλτσα με χούμους από μαύρα φασόλια και ταχίνι (€8,50). Ένα πιάτο γευστικό και απόλυτα χορταστικό. Στη λίστα με τα ορεκτικά φιγουράρουν enchiladas με κοτόπουλο και μαγιονέζα σκόρδου αλλά και άγρια μανιτάρια με πουρέ μοβ πατάτας και καμένο taleggio. Στα κυρίως πιάτα, η γευστική ένταση ανεβαίνει με απολαυστικές προτάσεις όπως τα μάγουλα Iberico με παπαρδέλες σε σάλτσα κακάο, το σιγομαγειρεμένο χοιρινό κότσι με νιόκι γλυκοπατάτας αλλά και η αμερικάνικη πικάνια Black Angus με θυμαρίσιες περουβιανές πατάτες ψημένες στη στάχτη. Φίνο πιάτο και με ωραία παρουσίαση είναι το φρέσκο ζουμερό μυλοκόπι που ψήνεται μέσα σε μπανανόφυλλο, ακολουθώντας τον τρόπο μαγειρικής των Ινδιάνων της Λατινικής Αμερικής. Το ψάρι συνηθίζουν να το συνοδεύουν με γιούκα βραστή, που εδώ ενισχύεται με σάλτσα σκόρδου κονφί και αρωματικά (€14). Ένα από τα πιάτα που ξεχωρίζουν είναι το Secreto Iberico: λεπτές φέτες χοιρινού κρέατος συνδυάζονται μοναδικά με βούτυρο κουκουναριού και τοποθετούνται πάνω σε ψητό αβοκάντο, ψητά φύλλα αντίδι, υπέροχες καπνισμένες αγκινάρες και πινελιές γουακαμόλε. Στο παιχνίδι των υφών συμμετέχει όμορφα η τραγανή κρούστα ψωμιού, αρωματισμένη με αντζούγια. Επιβάλλεται να πάρετε επιδόρπιο. Δοκιμάστε την προκλητική γεύση του Tres Leches με δαντέλα αμυγδάλου. Η κάρτα των κρασιών προσφέρει καλές επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και προτάσεις από Ισπανία, Χιλή, Αργεντινή και Καλιφόρνια. Στο μπαρ, ο Γιώργος Φιλιππίδης συνεργάζεται άριστα με τον σεφ, αξιοποιώντας κάποια από τα υλικά της κουζίνας στα ευφάνταστα κοκτέιλ του. Στην καρδιά του Πειραιά σάς περιμένει ένας φιλικός, χαρούμενος, εξωτικός χώρος, το Che, που στα αργεντίνικα σημαίνει «φίλε μου».

Δείτε φωτογραφίες από το χαρούμενο σύμπαν του Che σε slideshow:

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολύχρωμο, λαχταριστό σύμπαν του "Che" Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Che, Καραΐσκου 151, Πειραιάς, 210 4296660

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ