Karma is a bitch!

Karma is a bitch! Facebook Twitter
3
Karma is a bitch! Facebook Twitter
Έχω μια τρομερή όρεξη για όσους ψωνίζουν τις Κυριακές και για Γερμανοτσολιάδες

Όλοι ξέρουμε τον τίμιο αγώνα που έδωσε η κυβέρνησή μας για να αποτρέψει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές αλλά όπως όλους τους υπόλοιπους τίμιους αγώνες τους οποίους έδωσε, τον αγώνα τον έχασε. Και έτσι νομοθέτησε το άνοιγμα των καταστημάτων την μέρα που θα έπρεπε να είναι αφιερωμένη στο branch και στην θεραπεία του hangover. Με μεγάλη στεναχώρια, όπως όλα τα άλλα που νομοθέτησε παρά τη θέλησή της, αλλά πάντως το ψήφισε. Πώς γίνεται να μην έχουν καταφέρει να επιβάλλουν ούτε μια από τις αρχικές τους θέσεις αλλά να συνεχίζουν να έχουν αυτό το αποφασιστικό ύφος δεν γνωρίζω αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό τώρα.

Απορημένος ο Ελληνοαυστραλός τουρίστας προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβη και πως βρέθηκε να αιμορραγεί ενώ το μόνο που ήθελε ήταν να αγοράσει σουβενίρ και δωράκια χωρίς να ενοχλήσει κανέναν και κατάλαβε ότι μπορεί να συνεννοηθεί πολύ καλύτερα με τα καγκουρό παρά με τους κατά το ήμισυ συμπατριώτες του.

Κάποιοι αδιόρθωτοι πάντως βγήκαν στα μαγαζιά χτες, κυρίως τουρίστες, μια και οι Έλληνες δεν έχουν λεφτά όχι για ψώνια, αλλά ούτε για να κλείσουν μια καθώς πρέπει ξαπλώστρα στην Ψαρού. Χαμός χτες στη Ερμού, δεν χωρούσες να περπατήσεις από το πλήθος που απολάμβανε τον πανβρώμικο πεζόδρομο και προσπαθούσε απεγνωσμένα να αποφύγει τα κορίτσια που προσπαθούν να σε αρωματίσουν παρά τη θέλησή σου. Παρόντες και συνδικαλιστές διαφόρων οργανώσεων που αντιτίθενται στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές εκτός κι αν είναι εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, περίπτερα, ψιλικατζίδικα μια και εκεί οι εργαζόμενοι έχουν προφανώς κατουρήσει στο πηγάδι και δεν τρέχει κάστανο να δουλεύουν Κυριακάτικο. Για κάποιο λόγο είναι απολύτως φυσιολογικό να θες να φας κροκόδειλο τεμπούρα Κυριακή μεσημέρι αλλά αν θες να ψωνίσεις ένα σώβρακο, είναι απαράδεκτο.

Κάποιοι συνάνθρωποί μας όμως είναι πιο θερμόαιμοι στην προσπάθεια υποστήριξης των απόψεών τους και θεώρησαν λογικό να γρονθοκοπήσουν ένα τυχαίο τουρίστα μπροστά στην οικογένειά του επειδή έκανε το έγκλημα να πάει σε ένα μαγαζί για ψώνια. Έβαλαν λοιπόν την κουκούλα τους και προχώρησαν μέρα μεσημέρι σε μια πράξη αγάπης στο κεντρικό σημείο της πόλης. Γιατί μη μου πείτε τώρα ότι το να φοράς κουκούλα και να χτυπάς απροειδοποίητα τυχαίους τουρίστες δεν είναι μια βαθιά, αγωνιστική πράξη αλληλεγγύης.


Απορημένος ο Ελληνοαυστραλός τουρίστας προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβη και πώς βρέθηκε να αιμορραγεί ενώ το μόνο που ήθελε ήταν να αγοράσει σουβενίρ και δωράκια χωρίς να ενοχλήσει κανέναν και κατάλαβε ότι μπορεί να συνεννοηθεί πολύ καλύτερα με τα καγκουρό παρά με τους κατά το ήμισυ συμπατριώτες του.

Karma is a bitch! Facebook Twitter
Karma is a bitch

Ένα φαινομενικά άσχετο αλλά κατά τη γνώμη μας παρόμοιο περιστατικό συνέβη την Παρασκευή όταν οι κυβερνητικοί βουλευτές Νίκος Φίλης και Νίκος Ξυδάκης θεώρησαν ότι είναι καλή ιδέα να παραστούν σε συγκέντρωση υπέρ της αποφυλάκισης της 29χρόνης Ηριάννας που έχει καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση για συμμετοχή της στους Πυρήνες της Φωτιάς. Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση δεν το βρήκαν και τόσο καλή ιδέα και έλουσαν τους Διόσκουρους της αριστερής διανόησης με καφέδες και νερά επειδή «ψήφισαν μνημόνια».


Εμείς καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προσέρχεται και ειδικά όταν στρέφεται ενάντια σε αυτούς που την ανάθρεψαν για να γίνουν εξουσία. Όταν όμως εκπαιδεύεις μια κοινωνία να θεωρεί ότι μνημόνιο = προδοσία, είναι λίγο δύσκολο να πείσεις ότι εσύ μπορείς να διαπράττεις την ίδια προδοσία αλλά να παραμένεις άσπιλος και αμόλυντος. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς ότι όταν δημιουργήσεις ένα τέρας το πιο πιθανό είναι να στραφεί πρώτα εναντίον σου. Ευχόμαστε μόνο να μην βράχηκαν τα πούρα του κυρίου Ξυδάκη.

Όπως έλεγε και ο Τρότσκι, το να μην πιστεύεις στη βία είναι σαν να μην πιστεύεις στη βαρύτητα και είναι προφανώς αλήθεια, η βία θα υπάρχει όσο υπάρχουν άνθρωποι. Και όσοι παίζουν μαζί της, θα την βρουν σίγουρα μπροστά τους. Ελπίζουμε μόνο να είναι «κάνα γιαουρτάκι» όπως έλεγε σαρκαστικά ο Πρωθυπουργός σε όσους διαμαρτύρονταν για την κουλτούρα της βίας που διαμορφωνόταν με τις κρεμάλες στο Σύνταγμα, τις επιθέσεις στις παρελάσεις και τον ξυλοδαρμό του Κωστή Χατζηδάκη.

Οπτική Γωνία
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθήνα: Η βιώσιμη κινητικότητα ως εικονική πραγματικότητα

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας / Γιατί δεν μπορούμε να περπατήσουμε ή να μετακινηθούμε με ποδήλατο στην Αθήνα;

Για άλλη μία χρονιά η Αθήνα βλέπει τη βιώσιμη κινητικότητα ως μια επετειακή εκδήλωση και η προοπτική να αποκτήσει ένα σχέδιο που θα δώσει προτεραιότητα στον πεζό και τον ποδηλάτη είναι θολή.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Η κυβέρνηση ανησυχεί για τις συνέπειες που θα έχει η στροφή της Γερμανίας στο Μεταναστευτικό

Βασιλική Σιούτη / Η κυβέρνηση ανησυχεί για τις συνέπειες που θα έχει η στροφή της Γερμανίας στο Μεταναστευτικό

Η Γερμανία πιέζει εδώ και καιρό την Ελλάδα να αυξήσει τα επιδόματα προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για να μην αποτελούν παράγοντα έλξης τα δικά της υψηλότερα επιδόματα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κυριάκος Πιερρακάκης: «Μην εγκλωβιζόμαστε σε τοτέμ, σύμβολα και ταμπού άλλων δεκαετιών»

Συνέντευξη / «Θέλουμε ένα δημόσιο σχολείο ανοιχτό, ελεύθερο, ψηφιακό, που θα λειτουργεί με ασφάλεια και κανόνες»

Λίγο μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης απαντά σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα για τα πολυετή εκπαιδευτικά προβλήματα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η αντεπίθεση της «λαϊκής δεξιάς» της ΝΔ

Βασιλική Σιούτη / Η αντεπίθεση της «λαϊκής δεξιάς» της ΝΔ

Οι μέρες της απόλυτης ησυχίας τελειώνουν και για τη Νέα Δημοκρατία, όπως φαίνεται από την οργανωμένη παρέμβαση των έντεκα βουλευτών της, με την οποία αμφισβητούν την προστασία των ευάλωτων οφειλετών.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Τζον Τασιούλας: «Με ανησυχεί που οι νέοι χάνουν την πίστη τους στη δημοκρατία»

Οπτική Γωνία / Τζον Τασιούλας: «Με ανησυχεί που οι νέοι χάνουν την πίστη τους στη δημοκρατία»

Ο Ελληνοαυστραλός καθηγητής Ηθικής και Νομικής Φιλοσοφίας στο τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης μιλά στη LiFO για τις συνέπειες της διείσδυσης των νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη δημοκρατία αλλά και για το τι μας διδάσκει ο Αριστοτέλης για την ΑΙ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να ζήσουμε ένα νέο Τσερνόμπιλ ή μια Φουκουσίμα;

Οπτική Γωνία / Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να ζήσουμε ένα νέο Τσερνόμπιλ ή μια Φουκουσίμα;

Μπορεί η πυρηνική ενέργεια να είναι η απάντηση στο ενεργειακό πρόβλημα και να συμβάλει στην καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης; Ο καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής Θανάσης Γεράνιος εξηγεί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Και οι νεκροί ας θάψουν τους νεκρούς τους *

Οπτική Γωνία / Και οι νεκροί ας θάψουν τους νεκρούς τους *

Όποιος και αν εκλεγεί νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όποιος και αν εκλεγεί νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τίποτα ουσιαστικό δεν πρόκειται να αλλάξει σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκηνικό και μια ενδεχόμενη αναδιάταξή του.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ
Το κινητό στην τσάντα ή για τον θρίαμβο μιας ιδεολογίας

Λοξή Ματιά / Το κινητό στην τσάντα ή για τον θρίαμβο μιας ιδεολογίας

«Δεν υπάρχει κανένας επαρκής κοινωνικός λόγος να υπάρξει ένα iPhone 16 στη θέση του προηγούμενου μοντέλου. Ωστόσο, όπως βλέπουμε, όλα πρέπει να δείχνουν πως η απόλαυση του χρήστη θα ενταθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε αυτό για το οποίο δεν υπήρχε καμιά ανάγκη να υπάρξει να πρέπει υποχρεωτικά να συμβεί και να γιορταστεί»
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ

σχόλια

2 σχόλια
Δύο περιστατικά του Σαββατοκύριακου που δείχνουν με τρόπο που πονάει πόσο καθυστερημένοι ούγκανοι είμαστε σαν κοινωνία. Αλλά και πόση ζημιά έχουν κάνει στη mainstream νοοτροπία αυτά τα απεχθή αποβράσματα, οι κύριοι τίποτες, γελοίοι γραμμιτζήδες στο κομματικό έντυπο, ανεπάγγελτοι (οι περισσότεροι) π@π@ρολόγοι της δεκάρας και, ως επί το πλείστον, αστοιχείωτοι κατσαπλιάδες. Είναι Αριστεροί όμως, δεν είναι τίποτα κορόιδα..