Ciao Italia!

Ciao Italia! Facebook Twitter
0
Ciao Italia! Facebook Twitter

School Pizza Bar

Πλ. Αγίας Ειρήνης 8, μετρό Μοναστηράκι, 210 3241444

Έχει γίνει must προορισμός στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο Μοναστηράκι. To concept του παραπέμπει στα σχολικά μας χρόνια με θρανία και βιβλία αντί για τραπεζάκια, σχολικές φωτογραφίες κι έναν μεγάλο μαυροπίνακα. Oι τρεις παιδικοί φίλοι που το άνοιξαν γνωρίζουν καλά το μάθημα της πολύ λεπτής τραγανής πίτσας που τη σερβίρουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο σε πολλές και διαφορετικές γεύσεις. Από τη λευκή πίτσα με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, bresaola, φρέσκια ρόκα και λάδι τρούφας μέχρι τη spicy με spianatta και stringetto (πικάντικο λουκάνικο), οι επιλογές είναι πολλές. Εκτός από την πίτσα και την pasta, στο School Pizza Bar θα βρείτε αρωματικούς καφέδες, σαλάτες, φρέσκα γλυκά αλλά και μοναδικά κοκτέιλ. Extra tip: Ενημερωθείτε για τα φοβερά πρωινά που θα αρχίσει να σερβίρει σε λίγες ημέρες.

Ciao Italia! Facebook Twitter
Φωτό: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LiFO

Cantinetta

Πανδώρας 14, Γλυφάδα, 210 8941735

Ολοκαίνουργια άφιξη στο πιο πολυσύχναστο σημείο της Γλυφάδας που προσφέρει αυθεντικό ιταλικό φαγητό μέσα από ένα εξαιρετικό μενού το οποίο φέρει την υπογραφή του Κώστα Τσίγκα. Η σάλα της φρέσκιας αυτής τρατορίας σε αποχρώσεις του γκρι και με εντυπωσιακά νεοϋορκέζικα αλουμινένια πλακάκια δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα που δένει με την ανοιχτή κουζίνα όπου δεσπόζει ο μεγάλος πετρόφουρνος, η Rolls-Royce των ιταλικών φούρνων όπως λένε. Απολαυστικά antipasti όπως οι πληθωρικές μπρουσκέτες, εξαιρετική ιταλική pasta σε διάφορες εκδοχές (και χωρίς γλουτένη!) αλλά και καλοψημένη πίτσα με λεπτή, τραγανή και γευστική ζύμη είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που σας περιμένουν στο Cantinetta. Extra tip: Η εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής.

Ciao Italia! Facebook Twitter
Ciao Italia! Facebook Twitter
Ciao Italia! Facebook Twitter

La Piazza

Pizzeria-Spaghetteria

Μαρούσι: Σαλαμίνος 9 & Παπαφλέσσα, 210 6140433, facebook.com/pages/La-Piazza-Pizzeria-Spaghetteria-Marousi,
Χαλάνδρι: Αγίας Παρασκευής 100, πλ. Κένεντι, 210 6857100, facebook.com/lapiazzahalandri

Με ιστορία που κρατά από το 1985 και την παραλία Ραχών στη Φθιώτιδα, το La Piazza έκανε την εμφάνισή του λίγα χρόνια αργότερα στη Λαμία κι έπειτα στο Μαρούσι και το Χαλάνδρι. Στον μεγάλο κατάλογό του θα βρείτε νόστιμα ορεκτικά, φρέσκες σαλάτες, πίτσες από χειροποίητη ζύμη, μακαρονάδες και σπιτικά γλυκά. O χώρος των μαγαζιών προσφέρεται για επαγγελματικά γεύματα και εκδηλώσεις.

Ciao Italia! Facebook Twitter

Cosca

Πραμάντων 10, Κουκάκι, 210 9210229, www.cosca.gr

Έξι χρόνια τώρα η κουζίνα του σε προσκαλεί σε ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων στη Σικελία με φινετσάτα ιταλικά πιάτα και τολμηρούς συνδυασμούς μεσογειακών γεύσεων. Το Cosca συνεχίζει φέτος με νέες, φρέσκες ιδέες που βασίζονται στη φαντασία δύο έμπειρων και ταλαντούχων σεφ, του Antonio Carlone και του Θανάση Πλάκα, που δημιουργούν σε ιταλο-ελληνική αρμονία. Ο ζεστός, ήρεμος χώρος και οι μουσικές επιλογές εγγυώνται τη χαλάρωσή σας, ενώ οι χαμηλές τιμές τού δίνουν έναν ακόμα λόγο για να ξεχωρίζει. Από 1η Μαΐου το Cosca βάζει τα καλοκαιρινά του, βγάζει τραπεζάκια στην πλατεία Ελπίδος και ετοιμάζεται να σας υποδεχτεί στον μικρό, μαγευτικό του κήπο, πάντα με άρωμα Σικελίας.

Ciao Italia! Facebook Twitter
Φωτό: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LiFO

Antonio de Roma

Κωνσταντινουπόλεως 9, Γλυφάδα, 210 8945047, facebook.com/pages/Antonio-De-Roma

Mετά το Antonio στη Γλυφάδα και το Nonno Antonio στο Χαλάνδρι, που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην ιταλική γαστριμαργική σκηνή της Αθήνας, η ίδια οικογένεια επιστρέφει με έναν φρέσκο, ζεστό και φιλικό χώρο που αναδίδει ιταλικό αέρα. Στο προσεγμένο μενού του Antonio de Roma θα βρείτε, μεταξύ άλλων, ζυμαρικά, πίτσες, σκαλοπίνια αλλά και μία από τις καλύτερες καρμπονάρες της Μεσογείου. Extra tip: Aνοιχτά καθημερινά από το μεσημέρι.

Ciao Italia! Facebook Twitter
Φωτό: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LiFO

Quick Pleasure

Ιάκχου 38, Γκάζι, 210 3410991 (πίσω από τη μουσική σκηνή Φωταέριο), quickpleasure.gr, facebook.com/quickpasta

Μετρά ήδη τρία χρόνια δυναμικής και ανοδικής παρουσίας στα γαστριμαργικά δρώμενα της πόλης, αντιπροσωπεύοντας ένα πρωτοποριακό concept που συνδυάζει την ποιότητα, τη γρήγορη εξυπηρέτηση και τη γνώση της δημιουργίας, αφού και οι τρεις ιδιοκτήτες του είναι σεφ. Στο Quick Pleasure μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δεκάδες συνδυασμούς φρέσκων χειροποίητων ζυμαρικών και σαλτσών που βράζουν τη στιγμή που τα διαλέγετε (2-3 λεπτά) και φτιάχνονται από τα καλύτερα υλικά. Θα το βρείτε ανοιχτό σχεδόν όλο το 24ωρο, ενώ διαθέτει και delivery για το σπίτι ή τη δουλειά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ