Ciao Italia!

Ciao Italia! Facebook Twitter
0
Ciao Italia! Facebook Twitter

School Pizza Bar

Πλ. Αγίας Ειρήνης 8, μετρό Μοναστηράκι, 210 3241444

Έχει γίνει must προορισμός στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο Μοναστηράκι. To concept του παραπέμπει στα σχολικά μας χρόνια με θρανία και βιβλία αντί για τραπεζάκια, σχολικές φωτογραφίες κι έναν μεγάλο μαυροπίνακα. Oι τρεις παιδικοί φίλοι που το άνοιξαν γνωρίζουν καλά το μάθημα της πολύ λεπτής τραγανής πίτσας που τη σερβίρουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο σε πολλές και διαφορετικές γεύσεις. Από τη λευκή πίτσα με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, bresaola, φρέσκια ρόκα και λάδι τρούφας μέχρι τη spicy με spianatta και stringetto (πικάντικο λουκάνικο), οι επιλογές είναι πολλές. Εκτός από την πίτσα και την pasta, στο School Pizza Bar θα βρείτε αρωματικούς καφέδες, σαλάτες, φρέσκα γλυκά αλλά και μοναδικά κοκτέιλ. Extra tip: Ενημερωθείτε για τα φοβερά πρωινά που θα αρχίσει να σερβίρει σε λίγες ημέρες.

Ciao Italia! Facebook Twitter
Φωτό: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LiFO

Cantinetta

Πανδώρας 14, Γλυφάδα, 210 8941735

Ολοκαίνουργια άφιξη στο πιο πολυσύχναστο σημείο της Γλυφάδας που προσφέρει αυθεντικό ιταλικό φαγητό μέσα από ένα εξαιρετικό μενού το οποίο φέρει την υπογραφή του Κώστα Τσίγκα. Η σάλα της φρέσκιας αυτής τρατορίας σε αποχρώσεις του γκρι και με εντυπωσιακά νεοϋορκέζικα αλουμινένια πλακάκια δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα που δένει με την ανοιχτή κουζίνα όπου δεσπόζει ο μεγάλος πετρόφουρνος, η Rolls-Royce των ιταλικών φούρνων όπως λένε. Απολαυστικά antipasti όπως οι πληθωρικές μπρουσκέτες, εξαιρετική ιταλική pasta σε διάφορες εκδοχές (και χωρίς γλουτένη!) αλλά και καλοψημένη πίτσα με λεπτή, τραγανή και γευστική ζύμη είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που σας περιμένουν στο Cantinetta. Extra tip: Η εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής.

Ciao Italia! Facebook Twitter
Ciao Italia! Facebook Twitter
Ciao Italia! Facebook Twitter

La Piazza

Pizzeria-Spaghetteria

Μαρούσι: Σαλαμίνος 9 & Παπαφλέσσα, 210 6140433, facebook.com/pages/La-Piazza-Pizzeria-Spaghetteria-Marousi,
Χαλάνδρι: Αγίας Παρασκευής 100, πλ. Κένεντι, 210 6857100, facebook.com/lapiazzahalandri

Με ιστορία που κρατά από το 1985 και την παραλία Ραχών στη Φθιώτιδα, το La Piazza έκανε την εμφάνισή του λίγα χρόνια αργότερα στη Λαμία κι έπειτα στο Μαρούσι και το Χαλάνδρι. Στον μεγάλο κατάλογό του θα βρείτε νόστιμα ορεκτικά, φρέσκες σαλάτες, πίτσες από χειροποίητη ζύμη, μακαρονάδες και σπιτικά γλυκά. O χώρος των μαγαζιών προσφέρεται για επαγγελματικά γεύματα και εκδηλώσεις.

Ciao Italia! Facebook Twitter

Cosca

Πραμάντων 10, Κουκάκι, 210 9210229, www.cosca.gr

Έξι χρόνια τώρα η κουζίνα του σε προσκαλεί σε ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων στη Σικελία με φινετσάτα ιταλικά πιάτα και τολμηρούς συνδυασμούς μεσογειακών γεύσεων. Το Cosca συνεχίζει φέτος με νέες, φρέσκες ιδέες που βασίζονται στη φαντασία δύο έμπειρων και ταλαντούχων σεφ, του Antonio Carlone και του Θανάση Πλάκα, που δημιουργούν σε ιταλο-ελληνική αρμονία. Ο ζεστός, ήρεμος χώρος και οι μουσικές επιλογές εγγυώνται τη χαλάρωσή σας, ενώ οι χαμηλές τιμές τού δίνουν έναν ακόμα λόγο για να ξεχωρίζει. Από 1η Μαΐου το Cosca βάζει τα καλοκαιρινά του, βγάζει τραπεζάκια στην πλατεία Ελπίδος και ετοιμάζεται να σας υποδεχτεί στον μικρό, μαγευτικό του κήπο, πάντα με άρωμα Σικελίας.

Ciao Italia! Facebook Twitter
Φωτό: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LiFO

Antonio de Roma

Κωνσταντινουπόλεως 9, Γλυφάδα, 210 8945047, facebook.com/pages/Antonio-De-Roma

Mετά το Antonio στη Γλυφάδα και το Nonno Antonio στο Χαλάνδρι, που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην ιταλική γαστριμαργική σκηνή της Αθήνας, η ίδια οικογένεια επιστρέφει με έναν φρέσκο, ζεστό και φιλικό χώρο που αναδίδει ιταλικό αέρα. Στο προσεγμένο μενού του Antonio de Roma θα βρείτε, μεταξύ άλλων, ζυμαρικά, πίτσες, σκαλοπίνια αλλά και μία από τις καλύτερες καρμπονάρες της Μεσογείου. Extra tip: Aνοιχτά καθημερινά από το μεσημέρι.

Ciao Italia! Facebook Twitter
Φωτό: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LiFO

Quick Pleasure

Ιάκχου 38, Γκάζι, 210 3410991 (πίσω από τη μουσική σκηνή Φωταέριο), quickpleasure.gr, facebook.com/quickpasta

Μετρά ήδη τρία χρόνια δυναμικής και ανοδικής παρουσίας στα γαστριμαργικά δρώμενα της πόλης, αντιπροσωπεύοντας ένα πρωτοποριακό concept που συνδυάζει την ποιότητα, τη γρήγορη εξυπηρέτηση και τη γνώση της δημιουργίας, αφού και οι τρεις ιδιοκτήτες του είναι σεφ. Στο Quick Pleasure μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δεκάδες συνδυασμούς φρέσκων χειροποίητων ζυμαρικών και σαλτσών που βράζουν τη στιγμή που τα διαλέγετε (2-3 λεπτά) και φτιάχνονται από τα καλύτερα υλικά. Θα το βρείτε ανοιχτό σχεδόν όλο το 24ωρο, ενώ διαθέτει και delivery για το σπίτι ή τη δουλειά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ