Στο Μαγικό Νησί είναι πάντα καλοκαίρι

Στο Μαγικό Νησί είναι πάντα καλοκαίρι Facebook Twitter
0

Από τη Νίκη Μηταρέα

Στο Μαγικό Νησί είναι πάντα καλοκαίρι Facebook Twitter

Το club restaurant Island έχει θεμελιώσει στο πέρασμα του χρόνου την παρουσία του και τη συνταγή της διασκέδασης που προσφέρει: ποιοτικό φαγητό και ωραίο περιβάλλον σε έναν μαγευτικό περίγυρο. Την επιτυχημένη συνταγή ακολουθεί και αυτήν τη σεζόν. Εδώ, τα πάντα είναι προσεγμένα στην παραμικρή τους λεπτομέρεια: η ατμόσφαιρα, η μουσική, η φιλοξενία. Βυθίζεσαι στις πολυθρόνες, χαζεύεις το φεγγάρι που βουτάει στη θάλασσα και νομίζεις πως βρίσκεσαι σε καλοτάξιδο καράβι. Ο σεφ Νίκος Σκλήρας έχει τη γαστρονομική επιμέλεια του Island, που μαζί με το δίπτυχο κοκτέιλ-περιβάλλον μετατρέπουν το Ιsland σε έναν από τους καλύτερους προορισμούς στην παραλιακή για άλλη μια χρονιά.

Στο Μαγικό Νησί είναι πάντα καλοκαίρι Facebook Twitter
Σαλάτα με καβούρι

Το μενού κινείται ευέλικτα μεταξύ γιαπωνέζικης και μεσογειακής κουζίνας. Καταγράφω το φινετσάτο λαυράκι από το New Style Sashimi (€12) με την τραγανή πέτσα από καυτό σησαμέλαιο, τα καλοφτιαγμένα Special Rolls, όπως αυτό με ταρτάρ σολομού και spicy cream σος (€14) αλλά και το εκπληκτικό καβούρι που συντονίζεται με τη μαγιονέζα με τσίλι, αγγούρι και wasabi tobiko σος. Εντυπωσιακή σε εμφάνιση αλλά και γεύση είναι η σαλάτα noodles με πράσινο φύκι, καρδιές ολόφρεσκων τραγανών σαλατικών και φετούλες με μοσχάρι tataki (€21). Αξέχαστη μένει η δροσιά από το πιάτο με την ψίχα καβουριού μαριναρισμένη σε τζίντζερ και μοσχολέμονο, που συνοδεύεται με κύβους καρπουζιού και φύλλα δυόσμου (€22), ο οποίος έρχεται να πάρει τα ηνία από τo τζίντζερ στην επίγευση. Το κοτόπουλο φιλέτο δανείζεται την καπνιστή ένταση από το τυρί Μετσόβου που αποτελεί τη γέμιση μαζί με τα άγρια μανιτάρια, τα οποία ταιριάζουν απόλυτα με τα φρέσκα ζυμαρικά stringoli Verdi (€21). Την παράσταση έκλεψε η λεπτότητα της πεσκανδρίτσας που απογειώθηκε κυριολεκτικά από τη σος μπεαρνέζ (ωραία ιδέα) με νότες εστραγκόν (€25). Με δυο λόγια, η δημιουργικότητα, η φινέτσα, η τεχνική, όλα είναι εδώ.

☛ Island, 27ο χλμ. Αθήνα-Σούνιο, Βάρκιζα, 210 9653563


Στο Μαγικό Νησί είναι πάντα καλοκαίρι Facebook Twitter
Tempura καραβίδας

Στο Μαγικό Νησί είναι πάντα καλοκαίρι Facebook Twitter

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ