ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Τι θα δούμε (και κυρίως θα δοκιμάσουμε) στο 3o Athens Coffee Festival

Τι θα δούμε (και κυρίως θα δοκιμάσουμε) στο 3o Athens Coffee Festival Facebook Twitter
Οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες εταιρείες εμπορίας καφέ και εξοπλισμού, microroasters, κατασκευαστές μηχανών κ.ά. θα υποδεχτούν τους επισκέπτες του φεστιβάλ οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν καφέδες απ' όλο τον κόσμο.
0

Εχοντας καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά και κοινωνικά events για την κουλτούρα του ποιοτικού καφέ, το 3ο Athens Coffee Festival ανοίγει τις πύλες του 30 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, έτοιμο να υποδεχτεί τους επαγγελματίες της καφεστίασης αλλά και τους εραστές του καλού καφέ! Η Τεχνόπολη θα πλημμυρίσει ξανά από τα μοναδικά αρώματα του καφέ, δίνοντας το στίγμα της ραγδαίας ανάπτυξης του «μαύρου χρυσού», του πιο εμπορικού προϊόντος στον κόσμο! Όλες οι τάσεις και τα νέα brands που θα κυριαρχήσουν στην εγχώρια και διεθνή σκηνή θα παρουσιαστούν εκεί, ενώ το ανανεωμένο, πλούσιο πρόγραμμα σεμιναρίων και workshops, οι διαγωνισμοί και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις εγγυώνται ότι το φετινό φεστιβάλ θα αφήσει εποχή!


Το Athens Coffee Festival θα υποδέχεται τους φίλους του καφέ από τις 11 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ την Κυριακή, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ της Δευτέρας και από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ της Τρίτης. Για την είσοδο στο φεστιβάλ απαιτείται η έκδοση ημερήσιου ατομικού εισιτηρίου αξίας 5 ευρώ από τα εκδοτήρια που θα λειτουργούν στην είσοδο της Τεχνόπολης επί της οδού Ιάκχου, δίπλα στον σταθμό του μετρό «Κεραμεικός», ενώ η είσοδος για τους επαγγελματίες της καφεστίασης είναι δωρεάν.

Οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες εταιρείες εμπορίας καφέ και εξοπλισμού, microroasters, κατασκευαστές μηχανών κ.ά. θα υποδεχτούν τους επισκέπτες του φεστιβάλ, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν καφέδες απ' όλο τον κόσμο και να συναντήσουν από κοντά κορυφαίες προσωπικότητες από την ελληνική και διεθνή σκηνή του καφέ.


Η κορυφαία συνάντηση για τους επαγγελματίες του κλάδου

Οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες εταιρείες εμπορίας καφέ και εξοπλισμού, microroasters, κατασκευαστές μηχανών κ.ά. θα υποδεχτούν τους επισκέπτες του φεστιβάλ, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν καφέδες απ' όλο τον κόσμο και να συναντήσουν από κοντά κορυφαίες προσωπικότητες από την ελληνική και διεθνή σκηνή του καφέ.


85 ώρες με σεμινάρια, δοκιμές και επιδείξεις!

Το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων του Athens Coffee Festival περιλαμβάνει περισσότερες από 85 ώρες εκπαιδευτικού προγράμματος και γευστικών δοκιμών σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Στο Chatroom, με παρουσιάσεις, επιδείξεις και συζητήσεις που απευθύνονται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό και τους λάτρεις του καφέ και θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Innovathens. Στο Lab, τα εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα D10 θα απευθύνονται καθαρά στους επαγγελματίες του κλάδου του καφέ και έχουν ως στόχο να τους προσφέρουν εξειδικευμένη γνώση και συμβουλές γύρω από το roasting και όλες τις μεθόδους παρασκευής καφέ (espresso, hand brew, ibrik). Στο Cupping Room, με γευστικές δοκιμές σπάνιων ποικιλιών καφέ απ' όλες τις καφεπαραγωγούς χώρες, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα D7.

Τι θα δούμε (και κυρίως θα δοκιμάσουμε) στο 3o Athens Coffee Festival Facebook Twitter
Η Τεχνόπολη θα πλημμυρίσει ξανά από τα μοναδικά αρώματα του καφέ, δίνοντας το στίγμα της ραγδαίας ανάπτυξης του «μαύρου χρυσού», του πιο εμπορικού προϊόντος στον κόσμο!


2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, ο SCA Greece θα οργανώσει το 2o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting (δηλαδή καβουρδίσματος του καφέ) με τη συμμετοχή 15 διαγωνιζόμενων απ' όλη την Ελλάδα. Ο νικητής του διαγωνισμού θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Roasting.


Σπουδαίοι καλλιτέχνες και δημοφιλείς ραδιοφωνικοί παραγωγοί θα δώσουν το «παρών»

Η κεντρική σκηνή του φεστιβάλ, η οποία θα δεσπόζει στον υπαίθριο χώρο της Τεχνόπολης, θα υποδέχεται από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ live ραδιοφωνικές εκπομπές, δημοφιλείς ραδιοφωνικούς παραγωγούς και DJs, καθώς και αγαπημένα μουσικά συγκροτήματα. Ο Νίκος Δρογώσης, η Εύα Μπουντούρη, ο Σάκης Τσιτομενέας, ο Σπύρος Παγιατάκης, ο Μύρωνας Στρατής (29/9) και το συγκρότημα 1550 (30/1) θα είναι εκεί. Επίσης, θα πραγματοποιούνται καθημερινά διαγωνισμοί γνώσης γύρω από τον καφέ με πλούσια δώρα που θα προσφέρουν οι εκθέτες του φεστιβάλ.


Με την αιγίδα του SCA Greece

Το Athens Coffee Festival τελεί υπό την αιγίδα του SCA Greece, του ελληνικού τμήματος του διεθνούς οργανισμού Specialty Coffee Organisation. Μέγας χορηγός του φεστιβάλ είναι το γάλα Barista's Gold και Official Media Partner το επαγγελματικό περιοδικό «Snack & Coffee».

Τι θα δούμε (και κυρίως θα δοκιμάσουμε) στο 3o Athens Coffee Festival Facebook Twitter
Το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων του Athens Coffee Festival περιλαμβάνει περισσότερες από 85 ώρες εκπαιδευτικού προγράμματος και γευστικών δοκιμών σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους

Info:

Περισσότερες πληροφορίες στο www.athenscoffeefestival.gr

Γεύση
0

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT