Tα καλύτερα «ζεστά» της Αθήνας

Tα καλύτερα «ζεστά» της Αθήνας Facebook Twitter
Μαύρη σοκολάτα υγείας παχύρρευστη και ισορροπημένη, προέλευση νησιά της Καραϊβικής. 66% κακάο. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

3 μικρές chocolaterie στην καρδιά της πόλης
Στην εποχή των Αζτέκων οι κόκκοι του κακάο άξιζαν περίπου όσο ο χρυσός και αποτελούσαν μέσο εμπορικών συναλλαγών. Οι καρποί συγκεντρώνονταν και γίνονταν σκόνη για να παρασκευαστεί ένα ρόφημα που ονόμαζαν Choclatl. Στη συνέχεια προσέθεταν μπαχαρικά και να το σέρβιραν ζεστό. Το θεωρούσαν δυναμωτικό ρόφημα, ένα είδος φαρμάκου, που είχε θεραπευτικές ιδιότητες. Στις θεραπευτικές ιδιότητες της σοκολάτας πιστεύει και η κυρία Πελαγία, η ιδιοκτήτρια της μικρής σοκολατερί που βρίσκεται σχεδόν αθέατη μέσα στη μικρή στοά, ανάμεσα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και την Ερμού (Ερμού 56). «Βλέπεις κόσμο να μπαίνει μέσα μουτρωμένος και να χαμογελάει με το που δοκιμάζει τη σοκολάτα. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα να ανοίξω το μαγαζί. Θέλω να μυήσω τον κόσμο στον δρόμο της σοκολάτας, όχι απλώς να δημιουργώ συνταγές», μας λέει για την απόφαση της να δημιουργήσει αυτή τη μικρή chocolaterie.


Το μαγαζί λειτουργεί εδώ και 12 χρόνια και χρησιμοποιεί αποκλειστικά κουβερτούρες Valrhona. Η τυποποίηση της συγκεκριμένης σοκολάτας είναι γαλλική αλλά η εταιρία προμηθεύεται την πρώτη ύλη από φυτείες ανά τον κόσμο και κυρίως την Νότια Αμερική, την Αφρική και την Καραϊβική. Είναι εξαιρετικής ποιότητας και κατά την παρασκευή της δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετα όπως κρέμα γάλακτος ή σιρόπι τα οποία μπορεί να αλλοιώσουν την γεύση. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται και πρωτότυπες συνταγές όπως αυτές που περιέχουν λικέρ μαστίχα ή λεμόνι.

Tα καλύτερα «ζεστά» της Αθήνας Facebook Twitter
Σοκολάτα γάλακτος με έντονη γεύση κακάο. προέλευση Αγ. Δομίνικος 46% κακάο και μαύρη σοκολάτα παχύρευστη με έντονα σοκολατένια επίγευση. προέλευση Βενεζουέλα. 69% κακάο. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Στα ίδια βήματα βαδίζει και η ομώνυμη Σοκολάτα στην οδό Βουλής. Διαθέτει περισσότερες από 19 ποικιλίες, από τις πιο γλυκιές και αρωματικές μέχρι τις πιο πικρές σοκολάτες. Ξεκινούν με περιεκτικότητα από 32% (που είναι αρκετά γλυκές) και φτάνουν έως 85% (πιο πικρές). Το συγκεκριμένο μαγαζί, κάθε μήνα προσφέρει μια σοκολάτα σε χαμηλότερη τιμή. Πρόκειται για ροφήματα από ξεχωριστές κουβερτούρες που δεν υπάρχουν στον βασικό κατάλογο. Αυτό τον μήνα μπορείτε να δοκιμάσετε την Orizaba που είναι σοκολάτα γάλακτος με πλούσια κρεμώδη γεύση.


Ανηφορίζοντας προς το Κολωνάκι, στην οδό Σόλωνος, θα συναντήσετε το The Dark Side of Chocolate. Μικρό, ζεστό μαγαζάκι με πέντε, έξι τραπεζάκια, τα οποία είναι συνήθως γεμάτα. Μέσα από την τζαμαρία που χωρίζει την αίθουσα από το εργαστήριο μπορείς να παρακολουθήσεις την διαδικασία παρασκευής των ροφημάτων. Όλα φτιάχνονται χειροποίητα με ποιοτικές πρώτες ύλες από τον Αριστοτέλη που είναι και ο ιδιοκτήτης και ο οποίος ακολουθεί μια πολύ συγκεκριμένη ιεροτελεστία. Προτιμάει ποικιλίες κακάο από Λατινική Αμερική, Βραζιλία, Βενεζουέλα και Περού καθώς είναι πιο αρωματικά. Στο μαγαζί του υπάρχουν περισσότερες από 15 ποικιλίες σοκολάτας ενώ τα ροφήματα του φτιάχνονται αποκλειστικά από βιολογικό γάλα. Προτείνει τη λευκή σοκολάτα, ακόμα και σε αυτούς που επιλέγουν τη μαύρη. Εναλλακτικά, δοκιμάστε την ποικιλία από τη Βενεζουέλα με τσίλι και 75% περιεκτικότητα σε κακάο.

Tα καλύτερα «ζεστά» της Αθήνας Facebook Twitter
Παιώνια: Lung Ching, πράσινο με ελαφριά ευωδιά και μια παρατεταμένη επίγευση. Ξεδιψά και είναι ειδικό για πνευματική εργασία και εγρήγορση. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Το πρώτο τεϊοποτείο της Αθήνας και οι σύγχρονες εκδοχές του
Το τσάι είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές ρόφημα μετά το νερό. Λέγεται ότι το ανακάλυψε ο Κινέζος αυτοκράτορας Σεν Νουνγκ. Σύμφωνα με τον μύθο καθώς έβραζε νερό μέσα σ' ένα σκεύος έπεσαν μέσα φύλλα από έναν θάμνο και αμέσως άρχισαν να το χρωματίζουν και να του δίνουν όμορφο άρωμα. Κάπως έτσι, ο αυτοκράτορας αποφάσισε να δοκιμάσει το τσάι που αρκετά χρόνια αργότερα έφτασε και στην Ευρώπη.


Στην Ελλάδα, το πρώτο μαγαζί αποκλειστικά για τσάι ήταν το Στροφές Τεϊοποτείον. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό καφενείο που άνοιξε πριν από 32 χρόνια, στην οδό Χάμιλτον και λειτουργεί μέχρι σήμερα χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα από την πρώτη εκείνη μέρα. Είναι διακοσμημένο με αφίσες εποχής, ενώ βιβλία αλλά και περιοδικά από την δεκαετία του 60 βρίσκονται παντού πάνω στα τραπεζάκια που είναι φτιαγμένα από παλιές βάσεις ραπτομηχανών Singer. Οι Στροφές προσφέρουν 200 είδη τσαγιού τα οποία σερβίρονται σε σερβίτσια από πορσελάνη, ενώ διαθέτει μία μεγάλη γκάμα σε πράσινο τσάι με διάφορες γεύσεις.

Tα καλύτερα «ζεστά» της Αθήνας Facebook Twitter
To Τσάι: "Θεϊκό θαύμα", κατηγορία ροφήματα, χωρίς καφείνη.Κανέλα,αμύγδαλα,φλούδες πορτοκαλιού,κάλυκες τριανταφυλλιάς,κομμάτια μήλου κ υβίσκου. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Το σκηνικό αλλάζει τελείως σ' ένα πιο σύγχρονο μαγαζί στο Κολωνάκι. Το Τσάι προσφέρει περισσότερες από 80 ποικιλίες που εισάγει από τη Σρι Λάνκα, την Ιαπωνία, την Ινδία και πολλές ακόμη χώρες. Λευκό, μαύρο, κόκκινο, πράσινο, Oolong, αρωματικά, μίξεις βοτάνων, βιολογικά είναι μόνο μερικές από τις ποικιλίες που μπορεί να βρει κανείς στο μαγαζί. Οι συνταγές αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα: ζεστό, κρύο, τσάι με αλκοόλ, τσάι κοκτέιλ με φρούτα, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο σερβίρισμα: το γιαπωνέζικο σερβίρεται σε γιαπωνέζικη τσαγιέρα, το κινέζικο σε πήλινη, το απλό αρωματικό σε πορσελάνινη. Μαζί με το ρόφημα που σερβίρουν φέρνουν στο τραπέζι και ένα χρονόμετρο το οποίο χτυπάει όταν το ρόφημα είναι έτοιμο και πρέπει να βγει από το νερό. Τα συνοδευτικά μπισκότα φτιάχνονται στο μαγαζί και η γεύση τους ισορροπεί τέλεια με το τσάι. Από τα πιο διαδεδομένα τσάγια είναι ο λευκός άγγελος, ένα λευκό τσάι με βάση την κανέλα και το πορτοκάλι. Έχει γεύση και μυρωδιά βασιλόπιτας. Εξίσου δημοφιλές είναι και ο μικρός πρίγκιπας, ένα ρόφημα χωρίς καφεΐνη με βάση τη φράουλα και το χαμομήλι.


Η Παιώνια στο Θησείο είναι ίσως από τα πιο εξειδικευμένα μαγαζιά που προσπαθούν να μυήσουν τους Αθηναίους στον «σωστό» τρόπο κατανάλωσης τσαγιού. Διαθέτει μια πολύ ιδιαίτερη ποικιλία, αυτή του Oolong από την Ταϊβάν. Πρόκειται για ένα πράσινο τσάι το οποίο χρησιμοποιούν οι Κινέζοι και οι Ταϊβανέζοι στο τελετουργικό του τσαγιού. Δημιουργεί διαύγεια και εφορία και είναι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, την οποία η ιδιοκτήτρια Μάγια Μαυράκη, μας προτείνει ανεπιφύλακτα να δοκιμάσουμε. Η Παιώνια διαθέτει επίσης μεγάλη ποικιλία σε μείγματα που φτιάχνουν οι ίδιοι με διάφορα μπαχαρικά και βότανα. Κινέζικα βότανα και μείγματα με βάση τα 5 στοιχειά, νερό, φωτιά, ξύλο, μέταλλο και γη. Ιδιαιτέρως γευστικό είναι το τσάι κανέλα φωτιά αν έχει κάποιος θέλει να ζεσταθεί. Είναι θρεπτικό, έχει ωραίο γλυκό άρωμα και περιέχει κινέζικα βότανα. Το μείγμα της γης είναι εξίσου γευστικό. Περιέχει 4 βότανα, είναι καπνιστό και ξυλώδες. Στον συγκεκριμένο χώρο διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις όπως βραδιές ινδικού χορού, κονσέρτα και performances.

Tα καλύτερα «ζεστά» της Αθήνας Facebook Twitter
Στο εξωτερικό τα ζεστά κοκτέιλ είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή καθώς οι θερμοκρασίες τα επιτρέπουν. Στην Ελλάδα τέτοιου είδος ποτά είναι λιγότερο διαδεδομένα αν και όλο και περισσότερα μαγαζιά τα συμπεριλαμβάνουν στους καταλόγους τους. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFOΦωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

3 Μαγαζιά που μπορείτε να αγοράσετε τσάι

Ο δρόμος του τσαγιού
Τσάγια από φυτείες της Ανατολής, Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία, προσαρμοσμένα στις μεσογειακές προτιμήσεις.
Καψάλη 5, Κολωνάκι, 210 722 1460

Το Τσάι
Αποτελεί ένα εξειδικευμένο κατάστημα τσαγιού στην Αθήνα με μεγάλη ποικιλία σε πράσινα, λευκά και αρωματικά τσάγια από διάφορες χώρες του κόσμου.
Ομήρου 35, Κολωνάκι, 210 3631472

Tsaina
Ποικιλίες τσαγιού απ΄όλο τον κόσμο, μίγματα με φυτά, φρούτα και μπαχαρικά και σκεύη για την παρασκευή και το σερβίρισμά τους.
Σόλωνος 28, 210 3648355

 

 

H ανερχόμενη τάση των ζεστών κοκτέιλ
Στο εξωτερικό τα ζεστά κοκτέιλ είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή καθώς οι θερμοκρασίες τα επιτρέπουν. Στην Ελλάδα τέτοιου είδος ποτά είναι λιγότερο διαδεδομένα αν και όλο και περισσότερα μαγαζιά τα συμπεριλαμβάνουν στους καταλόγους τους.


Το Baba au Rum, είναι ένα μπαρ που ειδικεύεται στο ρούμι και τα παλαιωμένα ρούμια είναι ιδανικά ποτά για ζεστά κοκτέιλ. Ταιριάζουν με μπαχάρια ή ζεστές κρέμες όπως καρύδα η και βούτυρο. Στα ζεστά ποτά οι bartenders του μαγαζιού συνδυάζουν 2-3 ρούμια από διαφορετικά στιλ για να πετύχουν τον χαρακτήρα που θέλουν, ζεστό νερό και μπαχάρια όπως βανίλια, μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρύφαλλο. Συχνά χρησιμοποιούν και μοναστηριακά λικέρ τα οποία είναι ιδανικά και περιέχουν βότανα που προσδίδουν μια γλυκόπικρη γεύση η οποία έρχεται σε ισορροπία με τα υπόλοιπα υλικά που χρησιμοποιούνται. Στον κατάλογο θα βρείτε μεγάλη ποικιλία αλλά αυτά που μας προτείνει ο ιδιοκτήτης και bartender, Θάνος Προυνάρους, είναι το Blazer no3. Το συγκεκριμένο περιέχει 2 διαφορετικά ρούμια, ένα από την Αντίγκουα και Angostura 5 anos από το Τρινιδάδ, πορτοκάλι, μπαχάρια και μέλι.

Tα καλύτερα «ζεστά» της Αθήνας Facebook Twitter
Baba Au Rum, Blazer no.3: Ryrat x.o ρούμι απο την Αντίγκουα και Angostura 5 anos από το Τρινιδάδ, αναμμένα με πορτοκάλι, μπαχάρια και μέλι. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

 

Το Gin Joint από την άλλη προτείνει το Hot Brandy Lemonade. Το συγκεκριμένο ποτό ουσιαστικά είναι μια άλλη λεμονάδα με μπαχαρικά, ζάχαρη και μπράντι. Θα βρίσκεται στον κατάλογο για λίγες μέρες ακόμη ενώ στη συνέχεια θα αντικατασταθεί από το hot butter rum, ένα κοκτέιλ που γίνεται με ρούμι ή κονιάκ, βούτυρο με ζάχαρη και μπαχαρικά.

Ακολουθεί η συνταγή για το Hot Brandy Lemonade όπως μας την έδωσε ο bartender Δημήτρης Κιάκος:

Υλικά για περίπου 2 λίτρα:
1lit. φυσικός χυμός χυμός μήλου (φρεσκοστυμμένος ή συσκευασμένος καλής ποιότητας)
600ml νερό
200ml φυσικός χυμός λεμόνι
200ml σιρόπι μελιού (2 μέρη μέλι προς 1 μέρος ζεστό νερό στο blender)
200ml Cognac V.S. (Γαλλικό Brandy από την περιοχή του Cognac, παλαιωμένο σε βαρέλι για τουλάχιστον 3 χρόνια)
1 ξυλαράκι κανέλα
1 κλωναράκι φρέσκια βανίλια
10 κόκκους μπαχάρι
1 κομμάτι 8cm φρέσκο ginger ξεφλουδισμένο

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό μήλου και το νερό και προσθέτουμε τα αρωματικά μπαχαρικά εκτός από την βανίλια. Δυναμώνουμε την ένταση της εστίας και αφήνουμε το υγρό να έρθει σε σημείο βρασμού.
Έπειτα χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά έτσι ώστε να απελευθερωθούν τα αρώματα.
Στύβουμε 200ml χυμό λεμονιού και τον σουρώνουμε.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον χυμό από τα λεμόνια και το κλωναράκι της βανίλιας σκισμένο στην μέση δυναμώνουμε ξανά την ένταση της εστίας για να πάρει μια βράση ακόμα. Έπειτα, χαμηλώνουμε ξανά την ένταση της εστίας προσθέτουμε το σιρόπι μελιού (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με τις γευστικές μα ς προτιμήσεις) και το Cognac και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σουρώνουμε την ζεστή «λεμονάδα» σε μια σουπιέρα ή punch bowl, γαρνίρουμε με ροδέλες λεμονιού και σερβίρουμε σε γυάλινες κούπες με ένα ξυλάκι κανέλας.

Tα καλύτερα «ζεστά» της Αθήνας Facebook Twitter
Gin Joint, Hot Brandy Lemonade. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Info:
Σοκολάτα
Σοκολάτα, Ερμού 56, 210 3229919
Σοκολάτα, Βουλής 35, 21 3030 2290
The Dark Side of Chocolate, Σόλωνος 49, 21 0339 2348

Τσάι
To Τσάι, Λυκαβηττού και Αλ. Σούτσου 19, Κολωνάκι, 210 3388941
Παιώνια, Αμφικτύονος 12 & Πουλόπουλου , 21 30404646
Στροφές Τεϊοποτείον, Χάμιλτον 7, 210 8833625

Κοκτέιλ
Baba au Rum, Κλειτίου 6, 211 710 9140
Gin Joint, Χρήστου Λαδά 1, 210 3218646

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT