Ο πολυταξιδεμένος Άρης Τσανακλίδης, μαγειρεύει «φαγητά που γουστάρουμε να τρώμε»

Ο πολυταξιδεμένος Άρης Τσανακλίδης, μαγειρεύει «φαγητά που γουστάρουμε να τρώμε» Facebook Twitter
0
Ο πολυταξιδεμένος Άρης Τσανακλίδης, μαγειρεύει «φαγητά που γουστάρουμε να τρώμε» Facebook Twitter
Aυλή καταπράσινη, σάλα στα χρώματα της άμμου, με έντονα τα ισπανικά στοιχεία...

«LoCamente» (τρελή ψυχή) είναι το εύστοχο όνομα του ολοκαίνουργιου μαγαζιού της Ελένης και του Άρη Τσανακλίδη. «Τρελή ψυχή, αυτό είμαι κατά βάθος» λέει γελώντας η Ελένη και προσθέτει: «Ήταν μια τρελή απόφαση αλλά κι ένα όνειρο να κάνω ένα εστιατόριο μαζί με τον άντρα μου, τον Άρη». Η αύρα της οικειότητας υπάρχει διάχυτη και σε αγκαλιάζει αμέσως. Aυλή καταπράσινη, σάλα στα χρώματα της άμμου, με έντονα τα ισπανικά στοιχεία. Φυλλομετρώ τον κατάλογο με τις προτάσεις των πιάτων που βγαίνουν από την κουζίνα.

Ο πολυταξιδεμένος Άρης Τσανακλίδης, μαγειρεύει «φαγητά που γουστάρουμε να τρώμε» Facebook Twitter

Ο Άρης Τσανακλίδης, πολυταξιδεμένος και έμπειρος σεφ, μαγειρεύει «φαγητά που γουστάρουμε να τρώμε», όπως ο ίδιος λέει, και ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφίζεται στο πρόσωπό του. «Το μενού θα αλλάζει τακτικά, ανάλογα με τη διάθεση, και θα προσθέσω λίγο βιετναμέζικο και ταϊλανδέζικο» εξηγεί ο σεφ και μας σερβίρει μαριναρισμένο φιλέτο ψαριού σε μοσχολέμονο, αλάτι και φρέσκο κόλιανδρο (€6,50) – ωραίο ξεκίνημα. Ακολουθεί μια υπέροχη σαλάτα, η «Escondido» (€7), με ολόφρεσκες καρδιές μαρουλιού –σαν να το έχεις μόλις κόψει από τον κήπο– που αγκάλιαζαν dressing Dijon, παρμεζάνα, ψητό σκόρδο και χειροποίητο κρουτόν. Δροσερή και τόσο ευχάριστη, που δεν θέλεις να τελειώσει. Σε πήλινο σκεύος έρχεται το Chili con carne (€5), μαστόρικα μαγειρεμένος μοσχαρίσιος κιμάς, με καλαμπόκι, φασόλια κόκκινα και σάλτσα ντομάτας με τσίλι. Ένα παιχνίδι υφών, πληθωρικής νοστιμιάς και κάψας αγκαλιάζει τον ουρανίσκο. Ο Άρης μαγειρεύει με τεχνική αλλά και αγάπη, το καταλαβαίνεις και στους μυρωδάτους γκιουσλεμέδες (€4,5), φτιαγμένους με άγρια χόρτα και φέτα που δίνει όμορφη ένταση στη γεύση. Είναι μια πρόκληση το παιχνίδι αυτό των διαφορετικών γαστρονομικών προτάσεων που εναλλάσσονται στο τραπέζι. Από τα κυρίως, οι γαρίδες κεμπάπ με κομμάτια ανανά συνοδεύονται με αχνιστό ρύζι με κάρι (€14,5), ένα επιτυχημένο πιάτο. Ανάλαφρη αλλά και φινετσάτη γεύση αποκαλύπτει το λαβράκι (€10,5), φτιαγμένο στον ατμό, που η σος από λεμόνι yuzu και σόγια πάνω στο αχνιστό ρύζι μπασμάτι το απογειώνει. Εύκολα θα βάλετε στην άκρη τις αναστολές και τα κρατήματα και θα τσακίσετε τα μπιφτεκάκια LoCamente (€7,5). Έρχονται αφράτα και μυρωδάτα, ψημένα στην εντέλεια και στημένα σαν πύργος με πίτες ανάμεσά τους, με σος γιαουρτιού, και από δίπλα ντοματίνια με κάππαρη και καππαρόφυλλα. Η απλότητα και η γευστική διαφάνεια σε όλο τους το μεγαλείο. Στο διπλανό τραπέζι πάνω σε ξύλινο εντυπωσιακό σκεύος ένα captain America Burger που ο νεαρός τιμάει βουλιμικά. Μικρή οινική λίστα, που όμως προσφέρει ενδιαφέρουσες επιλογές και με καλή τιμολόγηση. Γλυκός ο επίλογος με ένα ανάλαφρο millefeuille που σερβίρεται στο ποτήρι, με φράουλες και καραμελωμένα αμύγδαλα. Όποιος γνωρίζει την προσωπικότητα του Άρη και της Ελένης δεν περιμένει κάτι λιγότερο όταν βάζουν την υπογραφή τους σε ένα εστιατόριο.

Ο πολυταξιδεμένος Άρης Τσανακλίδης, μαγειρεύει «φαγητά που γουστάρουμε να τρώμε» Facebook Twitter
Πάνω σε ξύλινο εντυπωσιακό σκεύος ένα captain America Burger
Ο πολυταξιδεμένος Άρης Τσανακλίδης, μαγειρεύει «φαγητά που γουστάρουμε να τρώμε» Facebook Twitter
Γαρίδες κεμπάπ με κομμάτια ανανά συνοδεύονται με αχνιστό ρύζι με κάρι

☛ LoCamente, Σμύρνης 3, Νέα Ερυθραία, 6945 439520

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT