Τρία εστιατόρια για καλό ψάρι και θαλασσινά

Τρία εστιατόρια για καλό ψάρι και θαλασσινά Facebook Twitter
0

Ιωλκός

Μεσογειακές γεύσεις με έμπνευση, που μυρίζουν θάλασσα....

«Ιωλκός» είναι η αρχαία ονομασία του Βόλου που αποτελεί την έμπνευση αλλά και τον τόπο καταγωγής του Αλέξη Κωνσταντά, ενός εκ των δύο ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από το τσιπουράδικο της Γλυφάδας, το οποίο έχει εξελιχθεί σε γαστρονομικό προορισμό για όποιον θέλει να γευτεί ψάρια και θαλασσινά στην πιο αυθεντική και νόστιμη εκδοχή τους.

Μαζί του η Μαρία Παπαγεωργίου που φροντίζει για όλα, ώστε κάθε γεύμα στην Ιωλκό να είναι μια αξέχαστη εμπειρία που σε φέρνει πιο κοντά στη μεσογειακή κουζίνα και να σου αποκαλύπτει τον πλούτο της ελληνικής θάλασσας.

Έναν πλούτο που έρχεται καθημερινά από τη Λήμνο και τη Σύρο και αποτυπώνεται σε δημιουργικά πιάτα που μυρίζουν θάλασσα και συνοδεύονται από τσίπουρο και ούζο αποκλειστικά από μικρούς Έλληνες παραγωγούς.

Το πλατό από φρέσκα όστρακα και το ταρτάρ κόκκινης φρέσκιας γαρίδας από την Ερμιόνη είναι κάποιες από τις προτάσεις στις οποίες τα φρέσκα υλικά συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο για να αναδείξουν ό,τι βγάζει η θάλασσα.

Άλλωστε, μοναδικός είναι και ο συνδυασμός των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από την Ιωλκό, αφού το χαμόγελό τους σε κερδίζει και σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε στέκι φίλων.

Ο χώρος, διακοσμημένος με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, σε καλωσορίζει σε μια γευστική εμπειρία που μυρίζει Ελλάδα και έχει την ατμόσφαιρα της ντόπιας φιλοξενίας.

Ιωλκός, Ζέππου 15, Γλυφάδα, 211 4111819,

Facebook, Instagram

 

Λούτσος

Κερδίζει το στοίχημα των θαλασσινών γεύσεων.

Τρία εστιατόρια για καλό ψάρι και θαλασσινά Facebook Twitter

Η υπόθεση «ψάρι» είναι ένα δύσκολο στοίχημα που, αν το κερδίσεις, γίνεσαι διά παντός γαστρονομικός προορισμός για τους πιο απαιτητικούς, εκείνους που εκτιμούν τη λεπτή γεύση των ψαρικών και των θαλασσινών και απολαμβάνουν συνταγές που αναδεικνύουν τον πλούτο της θάλασσας.

Ο Λούτσος κέρδισε όχι μόνο το στοίχημα της γεύσης αλλά και της ατμόσφαιρας, δημιουργώντας ένα χαλαρό περιβάλλον με αναφορές στην παραδοσιακή ψαροταβέρνα σε μια πολύ πιο σύγχρονη εκδοχή, όπου επικρατεί το ξύλο στο φυσικό και στο λευκό χρώμα.

Η αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί σε προϊδεάζει για όσα πρόκειται να γευτείς, με τα πιτάκια γαρίδας με ναξιώτικα τυριά, το σεβίτσε από ψάρι ημέρας, τα πικάντικα μύδια σαγανάκι με χλωρό τυρί, το φιλέτο από μυλοκόπι, σολομό ή ακόμα και γαύρο να ξεχωρίζουν, όπως πολλές ακόμα υπέροχες επιλογές που συνοδεύονται επάξια με τα κρασιά της πολύ καλά ενημερωμένης λίστας του Λούτσου.

Η ομάδα του εστιατορίου Family που βρίσκεται πίσω από την κουζίνα εγγυάται τις προσεγμένες πρώτες ύλες και τις εκπληκτικές καινοτομίες σε συνταγές της μεσογειακής παράδοσης, όπως η φάβα, που σε καλωσορίζει και αποκαλύπτει τις ιδιαίτερες γεύσεις που σε περιμένουν.

Εξάλλου, η δημιουργικότητα των πιάτων αποτυπώνεται και στην εμφάνισή τους, ολοκληρώνοντας τη γευστική εμπειρία που προστέθηκε πρόσφατα στην πλατεία της Βούλας. Όποια κι αν είναι η άποψή σου για τις θαλασσινές γεύσεις, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις!

Λούτσος, Βασιλέως Παύλου 76, Βούλα, 211 4112444

Facebook, Instagram

Ψαροχώρι

Γεύση χωρίς πολλά λόγια

Τρία εστιατόρια για καλό ψάρι και θαλασσινά Facebook Twitter

Κάποιες φορές η απλότητα είναι ό,τι πιο δύσκολο μπορείς να πετύχεις γιατί σε αφήνει γυμνό απέναντι στην ουσία των πραγμάτων. Στο Ψαροχώρι, η απλότητα βρίσκεται στο κέντρο της φιλοσοφίας του, γιατί εκείνο που μετράει τελικά είναι η ουσία των γεύσεων και τίποτα δεν πρέπει να σε αποσπά από αυτές.

Οι εξαιρετικές πρώτες ύλες γίνονται βάση για συνταγές που παρουσιάζονται σε έναν λιτό κατάλογο, ο οποίος δεν σε κουράζει με την περιγραφή των υλικών και σε πείσμα των καιρών προτείνει πιάτα τα οποία απλώς είναι εξαιρετικά σε γεύση. Ο πλούτος της θάλασσας αποτυπώνεται σε μια σειρά από προτάσεις που δημιουργούν φανατικούς οπαδούς.

Γιατί στο Ψαροχώρι κάθε πιάτο έχει το δικό του κοινό που επιστρέφει ξανά και ξανά για να απολαύσει γευστικά ψάρια και θαλασσινά, έτσι όπως δεν τα έχει γευτεί αλλού.

Η ψαρόσουπα ξεδιπλώνει στο πιάτο σου όλα τα υλικά της, το φρικασέ με φιλέτο σφυρίδας είναι μια μαγειρευτή έκπληξη, το γιουβέτσι με μύδια προκαλεί με το άρωμα και τον συνδυασμό των υλικών, ενώ στις επιλογές που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις είναι το ψάρι σε κρούστα αλατιού που φλαμπάρεται μπροστά σου για να αποκαλύψει έναν γευστικό θησαυρό που έχει όλη τη φρεσκάδα της θάλασσας.

Αν, μάλιστα, ρωτήσεις τους ιδιοκτήτες, θα σου προτείνουν την απλή και ταπεινή φάβα που θα σε γυρίσει πίσω στη μαμαδίστικη κουζίνα της ελληνικής παράδοσης.

Μέσα σε ένα ολόλευκο περιβάλλον χωρίς περιττές φλυαρίες που σου επιτρέπει να μοιραστείς με την παρέα σου αυτήν την εμπειρία, το Ψαροχώρι προτείνει καθημερινά πιάτα ημέρας αλλά και εξαιρετικό χύμα κρασί για να συνοδεύσεις τις θαλασσινές γεύσεις. Γιατί εδώ η απλότητα είναι ένα στοίχημα που κερδήθηκε.

Ψαροχώρι, Τσόχα 21, Αθήνα, 210 6438691,

Facebook, Instagram

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ