Αργυρούπολη-Ηλιούπολη-Άλιμος

Αργυρούπολη-Ηλιούπολη-Άλιμος Facebook Twitter
Villa Marieta
0
Κουρδιστήρι
Πριάμου & Κων. Καραμανλή 3, Κάτω Ηλιούπολη, 6909 179963

Στο ζεστό και φιλικό οινομαγειρείο του Θέμη και του Γιάννη θα συναντήσετε νεαρόκοσμο και όχι μόνο και θα γευτείτε διαφορετικούς μεζέδες. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη δροσιστική σαλάτα ντομάτα με τσαλαφούτι και κουλούρι Θεσσαλονίκης αλλά και τον καταπληκτικό γύρο κοτόπουλο με μαγιονέζα γουασάμπι. Οι λαϊκές, έντεχνες και ρεμπέτικες μουσικές θα σας βάλουν κατευθείαν στο κλίμα του μαγαζιού και θα κάνουν το Κουρδιστήρι στέκι σας. Στα συν του το άνετο πάρκινγκ, καθώς και η πιάτσα ταξί που βρίσκεται δίπλα.

Villa Marieta
Αριστοτέλους 31, Άλιμος, 210 9853188

Σε μια παλιά μονοκατοικία με κατάφυτο κήπο για το καλοκαίρι μπορείτε να απολαύσετε 115 διαφορετικές ετικέτες μπίρας και 23 βαρελίσιες, να ακούσετε classic rock μουσική αλλά και να δοκιμάσετε υπέροχα πιάτα, βασισμένα στη γερμανική κουζίνα, από αγριογούρουνο μέχρι λουκάνικο. Η Villa Marieta, με 16 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της μπίρας, προσφέρει τις βαρελίσιες μπίρες όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 7 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. στη μισή τιμή. Επισκεφθείτε τη μια Κυριακή και διασκεδάστε παίζοντας beer-pong. Ανοιχτά καθημερινά από τις 6 μ.μ.

Rialto
Ηρώων Πολυτεχνείου 4, Ηλιούπολη, 210 9958764

Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, συνοδεία χαλαρής ή εντονότερης μουσικής, μπορείς να απολαύσεις το βραβευμένο καφέ του είτε μόνος, σερφάροντας στο internet, είτε με συντροφιά. Το Rialto στην Ηλιούπολη αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια κλασική επιλογή για όσους εκτιμούν το υψηλό επίπεδο ποιότητας και εξυπηρέτησης. Ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος που ανανεώνεται προσφέρει μια ανεξάντλητη παλέτα μουσικών ακουσμάτων, αρωμάτων και γεύσεων. Στα συν του η μεσογειακή κουζίνα με ιταλικές επιρροές και τα ευφάνταστα κοκτέιλ των εξειδικευμένων barista του.

Ζύθος
Λ. Καλαμακίου 97, Άλιμος, 210 9935001

Το όνομα του σημαίνει μπίρα στα ελληνικά. Λειτουργεί από το 1994 και συνδυάζει την μπιραρία με το εστιατόριο. Στον Ζύθο θα βρεις ποικιλία σε μπίρες, από ξανθιές έως καστανές και από κόκκινες μέχρι μαύρες, 8 βαρελίσιες και 120 ετικέτες. Δοκίμασε μοναδικές γεύσεις, ειδικές για την μπίρα, όπως λευκά λουκάνικα Μονάχου, κότσι, φοντί τυριών, αχνιστά μύδια, το ρωμαϊκό όργιο, σπάθα του Kaiser και πλήρη κουζίνα ζυμαρικών. Καταστήματα Ζύθος λειτουργούν, επιπλέον στο Π. Φάληρο (Λ. Ελευθερίας 45) και στο Χαλάνδρι (Κολοκοτρώνη 8).

Μικρές Κυκλάδες
Πανταζή 56, Ηλιούπολη, 210 9709150

Γνήσια τοπικά προϊόντα και αυθεντικές συνταγές σε έναν χώρο αιγαιοπελαγίτικης αισθητικής στην Ηλιούπολη. Στη διακόσμηση του χώρου κυριαρχεί το άσπρο-μπλε, που παραπέμπει στην κυκλαδίτικη παράδοση και μαρτυρά την καταγωγή των ιδιοκτητών. Οι ποιοτικές πρώτες ύλες, τα μοναδικά πιάτα, όπως ριζότο πεταλίδας, καπνιστό χέλι και φρέσκα όστρακα, αλλά και τα προïόντα με ονομασία προέλευσης και καταγωγή από τις Μικρές Κυκλάδες, είναι μερικοί από τους λόγους που το κάνουν άκρως ελκυστικό. €25/άτομο

Beertuoso
Λ. Ποσειδώνος 38, Άλιμος, 210 9836550

Με περισσότερες από 70 επιλεγμένες ετικέτες, που ξεκινούν από ελαφριές pills και φτάνουν μέχρι τις δυνατές μοναστηριακές και τις all time classic βαρελίσιες, και με ήχους ροκ, έθνικ, τζαζ και μπλουζ, το Beertuoso υποδέχεται όσους αγαπούν την μπίρα αλλά και το καλό φαγητό. Το νέο beer- restaurant στην  παραλία του Αλίμου θα σας κερδίσει με τη ζεστή του ατμόσφαιρα αλλά και το εξαιρετικό μενού του, που δεν μένει στα στενά όρια του συνοδευτικού της μπίρας, αλλά προχωράει πολύ περισσότερο στη γαστρονομία. Beertuoso… γιατί ποτέ πια ένα ποτήρι μπίρα δεν θα είναι το ίδιο!

Χόβολη
Κανάρη 30Α, Ηλιούπολη, 210 9959460

Κλασικό νεανικό στέκι στην καρδιά της Ηλιούπολης, που αποτελεί σημείο αναφοράς και τόπο συνάντησης. Εδώ και 15 χρόνια η Χόβολη προσφέρει υψηλή ποιότητα σε συνδυασμό με καλές τιμές. Ανοιχτή από το πρωί για καφέ, ροφήματα και κουβεντούλα, μέχρι το βράδυ για ποτό και μπίρα σε ρυθμούς ροκ, φάνκι και μπλουζ. Στα συν της η άψογη εξυπηρέτηση και τα επιτραπέζια παιχνίδια, που διασκεδάζουν τους θαμώνες κάθε ηλικίας.

Pita Plus
Λ. Βουλιαγμένης 276, Athens Metro Mall, 210 9712119

Το πρώτο κατάστημα της Pita Plus στο Athens Metro Mall είναι γεγονός. Ένας λιτός χώρος με μοντέρνο design που παραπέμπει σε μοντέρνα κουζίνα φιλοξενεί το πιο παραδοσιακό και αγαπημένο ελληνικό προϊόν, το σουβλάκι. Τα αποκλειστικά χειροποίητα προϊόντα, τα 100% μοσχαρίσια μπιφτέκια (ίσως τα πιο «σπιτικά» μπιφτέκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ), οι φρεσκοκομμένες και λαχταριστές σαλάτες, καθώς και ο εξαιρετικός γύρος κοτόπουλο και χοιρινό (ελαφρύς, χωρίς πολλά καρυκεύματα, με γεμάτη γεύση) είναι τέσσερις λόγοι για τους οποίους πρέπει να το επισκεφθείτε.

Besito
28ης Οκτωβρίου & Θράκης 10, Αργυρούπολη, 210 9952063

Το καφέ που έχει γίνει στέκι στην Αργυρούπολη. Κάτοικοι των περιχώρων και όχι μόνο, όλων των ηλικιών, βρίσκονται από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ στους φιλόξενους καναπέδες του για καφέ, σοκολάτα, χυμό, ποτό αλλά και λαχταριστά γλυκά. Ζεστός χώρος, με κύριο στοιχείο το ξύλο και τις αποχρώσεις του καφέ και του πορτοκαλί, που ανοίγει την όρεξη για διασκέδαση και κουβέντα με την παρέα.

Despues
Κύπρου 75, Αργυρούπολη, 210 9952063

Το αδελφάκι του Besito, το Despues, άλλαξε εδώ και λίγο καιρό κι έγινε τελείως διαφορετικό. Το είχαμε συνηθίσει με ελληνικές μουσικές και πλέον παίζει mainstream και light έντεχνο ελληνικό. Φανταστικά σχέδια και ζωγραφικές στους τοίχους το κάνουν εντελώς street, δίνοντάς του μια νεανική νότα. Κάθε μέρα happy hour από τις 11:00 μ.μ.

Vale Vale
Αλεξουπόλεως 26, Αργυρούπολη, 210 9965903

Λιχουδιές από τη γερμανική κουζίνα, νόστιμοι μπιρομεζέδες, κρύες και ζεστές χορταστικές ποικιλίες και σαλάτες συνοδεύουν άριστα όποιον από τους 80  κωδικούς μπίρας διαλέξετε. Με ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα υπό τους ήχους ροκ μουσικής και με εσωτερική διακόσμηση από πέτρα και ξύλο, το Vale Vale αποτελεί το ιδανικό στέκι για τους λάτρεις της μπίρας. Τα συλλεκτικά ποτήρια απ’ όλο τον κόσμο δίνουν ξεχωριστή φινέτσα στον χώρο. Ανοιχτό τις καθημερινές από τις 3:00 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα από τη 1:00 μ.μ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ