Dub Inc. Are Back

Dub Inc. Are Back Facebook Twitter
0
Πείτε μας λίγα λόγια για το μουσικό σας ταξίδι, από την αρχή του μέχρι σήμερα.

Από τότε που ξεκινήσαμε, νιώθουμε ότι ζούμε μια ιστορία αγάπης. Το κοινό είναι πραγματικά υπέροχο όταν είμαστε στη σκηνή, αλλά και εκτός. Πάντα μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ο κόσμος τραγουδά τους στίχους από τα τραγούδια μας ακόμα και όταν τραγουδάμε στα γαλλικά, γι’ αυτό κι αισθανόμαστε «σαν στο σπίτι μας» σε όλο τον κόσμο!

Ποια είναι η γνώμη σας για τις πρόσφατες εξεγέρσεις στην Αίγυπτο και τη Λιβύη;

Μέσα απ’ το τελευταίο μας άλμπουμ, το «Οut of Control», θα θέλαμε να πούμε ότι κανείς και τίποτα (μέσα επικοινωνίας, δημαρχοι, κυβέρνηση, χρήματα…) δεν μπορεί ν’ ασκήσει έλεγχο σε ό,τι τραγουδάμε, στον τρόπο που μιλάμε, στο τι κάνουμε. Πάντως, μπορούμε να πούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι που εξεγέρθηκαν ζούσαν σε καθεστώς ελέγχου για πολλά χρόνια. Ακόμα κι αν έδειχναν ότι δεν συμφωνούσαν με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ακόμα και αν εκατομμύρια έβγαιναν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, η κυβέρνηση δεν έδινε δεκάρα, κρατούσε κλειστά τ’ αυτιά της. Γι’ αυτό λέμε στον κόσμο να μην τα παρατήσει, να παραμείνει δυνατός και ν’ αντιστέκεται.

Τι νομίζετε για τη νέα ακμή της dub μέσα απ’ τη μεγάλη επιτυχία των dubstep καλλιτεχνών, κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία;

Η ρέγκε και το χιπ χοπ μοιάζουν με πανκ μουσική, με την έννοια ότι οι νέοι δεν βλέπουν το μέλλον με αισιοδοξία και χρειάζονται μουσική για να υποστηρίξουν τη γνώμη τους. Θέλουν ν’ αντισταθούν και η μουσική τούς βοηθά να αισθάνονται δυνατοί και να κοιτούν μπροστά. Η dub προσπαθεί μέσα απ’ τη μουσική να εκφράσει την επανάσταση και την αντίσταση.

Είστε μεγάλο όνομα στη γαλλική dub/roots σκηνή. Πώς σας φαίνεται το κοινό ανά τον κόσμο;

Η μουσική μας είναι μια μείξη από διαφορετικές κουλτούρες και όπως η Ελλάδα, για παράδειγμα, είναι ένα είδος διασταύρωσης μεταξύ Ευρώπης, Αφρικής και Μικράς Ασίας, έτσι και οι άνθρωποι δείχνουν πραγματική ευαισθησία σε αυτήν τη μείξη. Το μήνυμά μας αντιπροσωπεύει ό,τι αισθάνονται πολλοί άνθρωποι για τα κοινωνικά προβλήματα, τον ρατσισμό και την πολιτική.

Ποιες είναι οι αναμνήσεις από τις προηγούμενες συναυλίες σας στην Αθήνα;

Κάθε φορά που ερχόμαστε περνάμε πολύ όμορφες στιγ-μές στην Ελλάδα κι είναι μεγάλη μας ευχαρίστηση που ερχόμαστε εδώ. Αυτήν τη φορά θα επισκεφτούμε την Αθήνα, την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη. Θα θέλαμε να παίξουμε και στα νησιά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξης Παπαδημητρίου: Ο συνθέτης των επιτυχιών, που πέθανε προχθές

Απώλειες / Αλέξης Παπαδημητρίου (1944-2024): Ο συνθέτης επιτυχιών που τραγούδησαν όλοι οι Έλληνες

Τραγούδια του συνθέτη και τραγουδοποιού Αλέξη Παπαδημητρίου, που πέθανε προχθές σε ηλικία 80 ετών, είχαν ερμηνεύσει οι Μαρινέλλα, Πάριος, Καλογιάννης, Κανελλίδου κ.ά., όπως και όλη η ελληνική ποπ του ’80 και του ’90.
ΦΩΝΤΑΣ ΤΡΟΥΣΑΣ
Μια ιστορία για τη μουσική της ταινίας «Ρεμπέτικο»

Μουσική / Μια ιστορία για τη μουσική της ταινίας «Ρεμπέτικο»

Ο Σταύρος Ξαρχάκος περιγράφει όλα όσα συνέβησαν και τις δυσκολίες που υπήρξαν μέχρι να δημιουργηθεί το θρυλικό σάουντρακ, το οποίο τέσσερις δεκαετίες μετά θα παρουσιαστεί ολόκληρο για πρώτη φορά.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ
10 Πράγματα για τον Eric Prydz

Μουσική / H επιρροή του «Pryda» στην ηλεκτρονική μουσική και τα άλλα πρόσωπα του Eric Prydz

Ο Σουηδός DJ και παραγωγός με τα χίλια ψευδώνυμα, που σταμάτησε να παίζει επιτυχίες του όπως το «Call on Me» και έβαλε τα visuals στις μεγάλες dance διοργανώσεις, θα βρίσκεται στο Primer Festival το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Ο βασιλιάς της Όπερας λεγόταν Λουτσιάνο, ήταν προληπτικός, ανοικονόμητος, ανεπανάληπτος

Πέθανε Σαν Σήμερα / Ο βασιλιάς της Όπερας λεγόταν Λουτσιάνο, ήταν προληπτικός, ανοικονόμητος, ανεπανάληπτος

Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2007 σιγεί για πάντα η πιο υπέροχη φωνή που πέρασε από τα λυρικά θέατρα τον 20ό αιώνα και έμεινε στην ιστορία με το όνομα Λουτσιάνο Παβαρότι
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ