Caught in flux

Caught in flux Facebook Twitter
0

Δεν είναι πολλοί οι σύγχρονοι Έλληνες μουσικοί που τυγχάνουν τέτοιας αναγνώρισης εκτός συνόρων: πάνε 13 χρόνια από τότε που ο Κωνσταντίνος Σούμπλης, ή αλλιώς Fluxion, κυκλοφόρησε το άλμπουμ του «Vibrant Forms» στη Chain Reaction (παρακλάδι της ιστορικής Basic Channel των Moritz Von Oswald και Mark Ernestus). Ακόμα και σήμερα που το minimal/dub techno μετράει άπειρες κυκλοφορίες παγκοσμίως, το «Vibrant Forms» στέκει ως ένα από τα κορυφαία παραδείγματα του είδους. Βγαλμένο απ’ τις καλύτερες στιγμές του Vladislav Delay και του Monolake, συγκαταλέγεται στις πιο ποιοτικές κυκλοφορίες της Chain Reaction χάρη στα υπνωτιστικά, επαναλαμβανόμενα σε σημείο εθισμού, μοτίβα του. Έκτοτε, στα επόμενα άλμπουμ του λίγο ξέφυγε από αυτό τον ήχο, προσθέτοντας μερικά dancefloor friendly στοιχεία (κυρίως στα «Constant Limber» και «Perfused» των τελευταίων ετών). Ο Fluxion επιστρέφει τον Φεβρουάριο του 2012 με νέο άλμπουμ στη δανέζικη εταιρεία Echocord, που ειδικεύεται στο dub techno (με καλλιτέχνες στο ρόστερ της όπως ο Mikkel Metal, ο Quantec κι ο Rod Modell). Το «Traces» περιέχει 10 ακυκλοφόρητα κομμάτια, συν μια vocal εκδοχή του κλασικού ρέγκε κομματιού του Dennis Brown «Noman is an island».

myspace.com/fluxionofficial


The Weeknd

Echoes Of Silence

[self released]

***

Αφού έγινε σταρ παγκοσμίου βεληνεκούς, χάρη στην (δωρεάν) κυκλοφορία του mixtape του «House οf Balloons», ο νεαρός Καναδός Abel Tesfaye έβγαλε τη χρονιά που μας πέρασε τη συνέχεια της τριλογίας του, το «Thursday», τον Αύγουστο, και το «Echoes οf Silence» στα τέλη του Δεκέμβρη. Παρότι δεν πλησιάζει τις αρετές του «House οf Balloons», το «Echoes οf Silence» έχει διάπλατα τη σφραγίδα του Tesfaye πάνω του, μιας άλλης κατηγορίας r’n’b, μακριά απ’ τη λουσάτη εκδοχή της Beyonce: βρόμικο, παρακμιακό, εθιστικό. Στο «Montreal» και το «Outside» ακούγεται πολύ πιο ειλικρινής και νηφάλιος από ποτέ, είναι όμως η διασκευή στο «Dirty Diana» του Mάικλ Τζάκσον το highlight του άλμπουμ κι αυτό για το οποίο αξίζει να μιλάνε όλοι. Δικαίως, γιατί ακόμα κι ο εκλιπών θα την ενέκρινε.

Onra

Chinoiseries Pt 2

[All City Records]

***

Δεύτερο μέρος ενός άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2007, το «Chinoiseries Pt 2» είναι μια στοίβα instrumental hip hop κομματιών κάτω από το γενικώς αφηρημένο concept που προτάσσει o τίτλος. Σαμπλαρισμένα μέρη από ασιατικούς δίσκους παλαιάς κοπής, όλα σε μικρή διάρκεια, φτιάχνουν μπροστά στα μάτια σου εικόνες απ’ το σινεμά του Apichatpong Weerasethakul. Τα 38 tracks είναι πολλά για άλμπουμ αυτού του είδους κι ο Arnaud Bernard δεν είναι RZA ούτε J Dilla για να διαφοροποιεί την τεχνική του ανά κομμάτι. Παραμένει, ωστόσο, απολαυστικό, αν και προτιμώ το vintage funk που μας χάρισε πρόπερσι με το «Long Distance».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο Μπετόβεν υποκλίθηκε στον Μότσαρτ

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Όταν ο Μπετόβεν υποκλίθηκε στον Μότσαρτ

Η Ματούλα Κουστένη ξύνει την επιφάνεια της ιδιοφυούς σύνθεσης του κοντσέρτου για πιάνο και ορχήστρα αρ.3 σε ντο ελάσσονα, έργο 37 και αποκωδικοποιεί σαράντα λεπτά μαγείας, ομορφιάς και «μπετοβενικής» μαεστρίας.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Μάνα είναι μόνο μία: Η γυναίκα που συνέβαλε όσο κανείς στην επανένωση των Oasis

Μουσική / Μάνα είναι μόνο μία: Η γυναίκα που συνέβαλε όσο κανείς στην επανένωση των Oasis

Η 81χρονη Πέγκι Γκάλαχερ μεγάλωσε μόνη της τα παιδιά της και η λατρεία που της έχουν ο Νόελ και ο Λίαμ υπήρξε αποφασιστικός παράγοντας για την επανένωση των Oasis, πέρα από τα δεκάδες εκατομμύρια που θα βάλουν στην τσέπη.
THE LIFO TEAM
Ο Παύλος Παυλίδης και οι δεινόσαυροι του Κωστή

Μουσική / Ο Παύλος Παυλίδης και οι δεινόσαυροι του Κωστή

Το ανακαινισμένο θέατρο του Λυκαβηττού ήταν γεμάτο. Το γνωρίζαμε από πριν, η συναυλία του Παύλου Παυλίδη ήταν sold out. Το ζέσταμα κράτησε όσο δύο τραγούδια από το νέο του άλμπουμ «Μπρανκαλεόνε». Ο Κωστής, όπως έμαθα, ήταν εκεί από τις 19:30 γιατί ήθελε να κάνει και βόλτα μέσα στο άλσος του λόφου.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ