Pulp Fiction

Pulp Fiction Facebook Twitter
0

» 19 με 24 Ιουνίου θα διεξαχθεί το Διεθνές Φεστιβάλ Ecofilms στη Ρόδο, ένας θεσμός καλοκαιρινός, γεμάτος εκπλήξεις και ωραίες ταινίες. Δεν περιορίζεται μόνο σε ντοκιμαντέρ οικολογικού χαρακτήρα αλλά δείχνει να ανησυχεί και παράλληλα να προσανατολίζεται σε κινηματογραφημένες καταθέσεις με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις και δραστηριότητες εντός του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος, φιλμ για το εσωτερικό μας τοπίο.

» Η Λουκία Ρικάκη έχει για φέτος προγραμματίσει αφιέρωμα στον Αντώνη Πάχο, τον θρυλικό ροδίτη φωτογράφο και κινηματογραφιστή που έχει παραχωρήσει από πέρυσι το τεράστιο αρχείο του για ψηφιοποίηση· είναι η ιστορία και η μνήμη του νησιού. Επίσης θα προβληθούν ταινίες του γάλλου σκηνοθέτη και φιλέλληνα Ζαν Ντανιέλ Πολέ, ο οποίος είχε εργασθεί στα Δωδεκάνησα, με μια από τις πιο σημαντικές δουλειές του - την Τάξη, για τη Λέρο. Στο τμήμα «Η περιπέτεια της μνήμης», με άξονα τη χρήση αρχειακού κι ιστορικού υλικού στο δημιουργικό ντοκιμαντέρ, το Ecofilms επέλεξε τις ταινίες Ισχύς μου η αγάπη του φακού του Φώτου Λαμπρινού, το Συνομιλώντας με συντριμμένα πράγματα του Γιώργου Καρυπίδη, το Η τελευταία εκπομπή τού BBC του Άρη Φατούρου, το Edge of outside με θέμα το ανεξάρτητο αμερικάνικο σινεμά και μαρτυρίες κορυφαίων παλιών και νέων σκηνοθετών, και το Ρόδος Νοσταλγία για την ιστορία και τις διώξεις των Εβραίων στο νησί, με μαρτυρίες επιζώντων του Ολοκαυτώματος.

» Πέρυσι 5000 θεατές καταμετρήθηκαν και φέτος η συμμετοχή στο διαγωνιστικό υπήρξε αξιοσημείωτη: από τα 400 υποβληθέντα φιλμ επελέγησαν τα 98, τα οποία προέρχονται από 32 χώρες.

Pulp Fiction
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορίες Εγκλεισμού: H Berlinale στον ρυθμό του κορονοϊού

Pulp Fiction / Ιστορίες Εγκλεισμού: H Berlinale στον ρυθμό του κορονοϊού

Επαγγελματίες απ' όλο τον κόσμο έγιναν κοινωνοί ταινιών απ' όλο τον κόσμο, αψηφώντας μια επιδημία που ξεκινούσε τα φονικά της βήματα στην Ευρώπη, και απουσίαζε ο Ιρανός Μοχάμεντ Ρασούλοφ που έμελλε να κερδίσει το κορυφαίο βραβείο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Κεν Λόουτς: Τo μελό στην υπηρεσία του πολιτικού σινεμά

Αποκλειστική συνέντευξη / Κεν Λόουτς: Τo μελό στην υπηρεσία του πολιτικού σινεμά

Ο πολυβραβευμένος Βρετανός σκηνοθέτης Κεν Λόουτς μιλά αποκλειστικά για τη νέα του ταινία αλλά και για τη χρυσή ευκαιρία που του έδωσε η κρατική τηλεόραση να στρώσει μια μεγάλη καριέρα σε έναν χώρο που έχει καταληφθεί ανεπιστρεπτί από την εφηβοκεντρική ψυχαγωγία.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Έργο χωρίς δημιουργό: η περίπτωση του Γερμανού σκηνοθέτη Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ

Pulp Fiction / Έργο χωρίς δημιουργό: η περίπτωση του Γερμανού σκηνοθέτη Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ

Ο σκηνοθέτης του εξαιρετικού «Οι ζωές των άλλων» και του «Μη χαμηλώνεις το βλέμμα», που προβάλλεται αυτές τις μέρες στις αίθουσες, μιλά στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
O Μίκης Θεοδωράκης στο σινεμά

Pulp Fiction / O Μίκης Θεοδωράκης στο σινεμά

Η συνεργασία του με τον Μιχάλη Κακογιάννη στις τρεις τραγωδίες, η προέλευση του πιο γνωστού μουσικού θέματος που συνέθεσε στην καριέρα του, που δεν είναι άλλο από το συρτάκι στον Ζορμπά, και η προοπτική μιας χολιγουντιανής σταδιοδρομίας που δεν συνέβη ποτέ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τσερνόμπιλ: το χρονικό μιας τραγωδίας έγινε μια εξαιρετική μίνι σειρά

TV & Media / Τσερνόμπιλ: το χρονικό μιας τραγωδίας έγινε μια εξαιρετική μίνι σειρά

Βουτηγμένο στον πράσινο, μουχλιασμένο τρόμο ενός Φίντσερ, μακάβρια κλειστοφοβικό, στημένο σαν προλεταριακή επιστημονική φαντασία, το «Τσερνόμπιλ» ποντάρει στο απροσποίητο σασπένς
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Βέρνερ Χέρτσογκ: Ο μεγάλος τυχοδιώκτης του σινεμά στη Στέγη

Pulp Fiction / Βέρνερ Χέρτσογκ: Ο μεγάλος τυχοδιώκτης του σινεμά στη Στέγη

Ένας από τους πιο ασυμβίβαστους καλλιτέχνες της εποχής μας έρχεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για μια ζωντανή συζήτηση, ενώ μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες του θα προβάλλονται παράλληλα. Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος συγκεντρώνει μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για εκείνον και το έργο του.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ