Βγες έξω επιτέλους

Βγες έξω επιτέλους Facebook Twitter
Fresh
0
Και λίγη πολιτική

Εδώ και καιρό η στήλη λαμβάνει δελτία τύπου από τη ΒΙΟΖΩκαι το νέο ΙΝΚΑ, δηλαδή από τις πιο ανήσυχες ενώσεις καταναλωτών, σχετικά μετην επικείμενη τροποποίηση του νόμου 2251/94 «περίπροστασίας του καταναλωτή». Δυστυχώς, δεν διαθέτουμε τις κατάλληλες νομικέςγνώσεις ώστε να καταλάβουμε τι ακριβώς γίνεται, αλλά φαίνεται ότι το υπουργείοΕμπορίου επιχειρεί να υπονομεύσει την ανεξαρτησία των ενώσεων καταναλωτών, μεμια ρύθμιση τύπου «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι». Θα μάθουμε κι άλλα και θα επανέλθουμε.Εν τω μεταξύ, μάθε κι εσύ τι γίνεται!

Πέμπτες στον Βασίλαινα

Σήμερα, 28/6 και την επόμενη Πέμπτη 5/7, το εστιατόριοΒασίλαινας (βλέπε κατηγορία ελληνική κουζίνα), φιλοξενεί δύο ξεχωριστέςοινο-γευστικές εκδηλώσεις στη φημισμένη ταράτσα του. Απόψε, θα έχουν τηντιμητική τους τα κρασιά της Κατώγι-Στροφιλιά, ενώ το μενού θα επιμεληθεί οΑλέξανδρος Καρδάσης, σεφ-ιδιοκτήτης του εστιατορίου Αθήρι. Την προσεχήεβδομάδα, ο προβολέας θα πέσει στους οίνους Αντωνόπουλου, ενώ την επιμέλεια τουμενού θα έχει ο Δημήτρης Σούτσος, σεφ του Oil Resto. Η τιμή και για τις δύο εκδηλώσεις είναι €35 το άτομο, γιαφαγητό και κρασί. Και εύγε στο σεφ του Βασίλαινα, Γιώργο Μυστρίδη, που τόσοευγενικά ανοίγει την κουζίνα του. Τέτοια να βλέπουμε! 

Ταχυφαγείο

Το μάρκετιγκ καλά κρατεί, ακόμα και ντάλα καλοκαίρι. Γιαπαράδειγμα, πολύ ενδιαφέρουσα, τόσο οπτικά όσο και γευστικά, η νέα πίτσα Superstar από την Pizza Fan, που ήρθε στα γραφειά τιςπροάλλες. Πρωτότυπο το σχήμα αστεριού, ενώ η κάλυψη με λευκή σάλτσα καιμοτσαρέλα, παρμεζάνα, κόκκινη πιπεριά και μπρόκολο, την κάνει ιδιαίτερη. Τιεννοείς ότι είναι πίτσα δύο ατόμων; Την έφαγα ήδη.
Μεσημεριανές Νοστιμιέςλέγεται το μικρό και πεντακάθαρο μαγειρείο που άνοιξε σχετικά πρόσφατα κοντάστο σταθμό μετρό του Αη-Γιάννη (Διον. Λάττα 11 & Χαλκόδοντως, όρια Ν.Κόσμου-Δάφνης, 210 9014 610). Φαγητό και σε πακέτο. Αυστηρώς μεσημεριανές ώρες,όμως.
Μάλλον είναι η καλύτερη εποχή για να δοκιμάσεις τη νέα ιδέα του Semiramis Bar-Restaurant (Χαρ.Τρικούπη 48, Κεφαλάρι, 210 6284 400), όπου πολλά από τα πιάτα προσφέρονται καισε μικρές μερίδες. Και μεγάλη επιλογή από συνοδευτικά όπως πατάτες, πλιγούρι κ.λπ.Διαλέγεις και παίρνεις. Και διακριτικά πέφτεις στην πισίνα και δροσίζεσαι. Μαδεν την είδα, σας το υπόσχομαι.
Μιλώντας για δροσιά, τα ζαχαροπλαστεία Fresh παρουσίασανμια νέα σειρά από παγωτά και σορμπέ. Επίσης, καλά κάνουν και αναφέρουν το όνοματου σεφ-ζαχαροπλάστη Αλέν Σαρτιέ, ο οποίος επιμελείται τις συνταγές. Η στήληελπίζει ότι το κάνουν από σεβασμό και όχι για απλό εντυπωσιασμό. Η γραμμή είναιλεπτή και λιώνει εύκολα, όπως και το καλό παγωτό (πληροφορίες στο 210 6753802).
Ανανέωση στο μενού του Cibus (βλ. κατηγ. ιταλική κουζίνα), στο Ζάππειο. Από τα πιάτα πουσυγκρατούμε, είναι το φιλέτο μπαρμπούνι ντυμένο με κολοκυθοανθούς καικολοκυθάκια, με σάλτσα Martini Bianco και λάδι βασιλικού. Μόλις €26.
«Cruiser» λέγεται το νέο και πάρα πολύωραίο επιχείρημα της ομάδας του Big Apple,στη Μαρίνα Φλοίσβου (ζήτα οδηγίες στο 210 9821 494, για να μην μπερδευτείς).Για ποτό και ελαφριά γεύματα (σαλάτες, σάντουιτς κ.λπ.), δίπλα στη θάλασσα, σεμια αναδυόμενη πιάτσα της πόλης. Περιμένουμε με προσμονή και άλλους χώρους στηνπεριοχή. Ακούτε κ. Δημήτρη Ρίζο; 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT