ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

American spice

American spice Facebook Twitter
0

» Mίααπό τις πολλές αμερικανιές που μουαρέσουν είναι χωρίς αμφιβολία τα«ντάινα», αυτά τα ελληνογενήμπιστρό που κατακλύζουν την Αμερικήκαι τα οποία ειδικεύονται κυρίως στοκρέας. Εμείς εδώ τα μάθαμε κάπως υπό τημορφή αλυσίδων, και το φαγητό τους είναιαρκετά πιο τυποποιημένο από τα πλούσια,δήθεν αυθόρμητα αμερικανικά πιάτα. Μίαπιο ολοκληρωμένη πρόταση έρχεται ναπροσφέρει ένας νέος τέτοιος χώρος πουάνοιξε στο Χαλάνδρι, ένα steak house, τουοποίου στα συν είναι χωρίς αμφιβολία οευχάριστος, ελαφρώς ποπ εσωτερικόςχώρος του. Το 8th Plate διαθέτει ένανκατάλογο με αντιθέσεις, θα έλεγα, αφούδίπλα στις παραδοσιακές τυρόπιτες καιπουγκιά αντιτάσσει τα T-bone και τα rumsteaks. Τα τελευταία, αρκετάχορταστικά, νόστιμα και -το σημαντικότερο-ψημένα σωστά, ανάλογα με τις προτιμήσειςτου καθένα. Τα γλυκά αρκετά συμπαθητικάκαι το κόστος κυμαίνεται ανάμεσα στα20 με 28 ευρώ το άτομο.

» Μουαρέσει που αλλάζει ο καιρός, όχι μόνογιατί παύει η γκρίνια για τα περί ζέστης,αλλά κυρίως γιατί θα μπω και πάλι στηδιαδικασία του πιο πικάντικου φαγητού,αυτού που χρειάζεται περισσότεραμπαχαρικά και τα οποία λατρεύω. Άλλωστεποτέ δεν ήμουν θιασώτης της σχολής πουπρεσβεύει ότι δικαίως οι Μεξικανοίτρώνε καυτερά μέσα στην ντάλα,για διάφορους λόγους που βαριέμαι νασυζητώ. Επίσης όταν λέω μπαχαρικά δενεννοώ απαραίτητα καυτερά, αφού δίπλαστο τσίλι, το κύμινο, τα εξωτικά κάριμείγματα, υπάρχουν πάντα το πολύ όμορφομοσχοκάρυδο, ο διακριτικός παπαρουνόσπορος,τα αρωματικά λέμονγκρας και κόλιανδροςή τα πιο εξεζητημένα κάσια, γκάλανγκαλκαι σκόνη μάνγκο. Δεν λέω λοιπόν όχι σεένα ταζίν με πιπερόριζα και αρκετήκανέλλα, ούτε σε ένα όμορφο thai κάρι μεφύλλα καφίρ. Πολύ χρήσιμο μου είναι,ανάμεσα σε άλλα βιβλία σχετικά, τατελευταία χρόνια το The Spice Book τωνSallie Morris και Lesley Mackley των εκδόσεωνSouthwater, το οποίο μπορείτε να βρείτε σεαρκετά προσιτή τιμή στο Amazon.com. Εντυπωσιακήέκδοση, που στο πρώτο μέρος αναλύει όσαθέλετε να μάθετε και ακόμη περισσότεραγια τα μπαχαρικά και στο δεύτεροκαταπιάνεται με ευφάνταστες συνταγές.Ένα εγχείρημα που πραγματοποίησε πολύεπιτυχημένα και ο δικός μας ΒαγγέληςΔρίσκας στην Αρωματική Κουζίνα(Εκδόσεις Πατάκη) προ τριών ετών.Εξαιρετική και η έκδοση Όλα με μπαχαρικά- Αρωματικά και νόστιμα των εκδόσεωνΜοντέρνοι Καιροί. Αρκεί ένα ξεφύλλισμαγια να σας τρέξει το σάλιο.

Γεύση
0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT