Η Ισπανία σχεδιάζει βίζα «για ψηφιακούς νομάδες» - Για την προσέλκυση ξένων σε τηλεργασία

Η Ισπανία σχεδιάζει βίζα «για ψηφιακούς νομάδες» - Για την προσέλκυση ξένων σε τηλεργασία Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η Ισπανία σχεδιάζει να εκδόσει βίζες για «ψηφιακούς νομάδες» που θα δίνει την ευκαιρία σε Βρετανούς και άλλους πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης να εργαστούν στον ήλιο, απολαμβάνοντας μια μικρότερου κόστους ζωή με φοροελαφρύνσεις και ευκολίες. 

Οι βίζες θα προσφέρονται σε ανθρώπους που θα εργάζονται σε εταιρείες εκτός Ισπανίας σε καθεστώς τηλεργασίας, αλλά και σε όποιους αντλούν έως το 20% του εισοδήματός τους από ισπανικές επιχειρήσεις. 

Οι λεπτομέρειες του νέου νόμου δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, ωστόσο, αναμένεται πως η βίζα που ουσιαστικά θα είναι μια άδεια παραμονής, θα έχει αρχική διάρκεια ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης για πάνω από πέντε χρόνια, βάσει των συνθηκών εργασίας του ενδιαφερόμενου. 

Οι στενοί συγγενείς, σύζυγοι και παιδιά, θα μπορούν να συνοδεύουν τον αιτούντα. 

Οι προϋποθέσεις

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και να μπορούν να αποδείξουν πως εργάζονται εξ αποστάσεων εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο. 

Πρέπει να δεσμεύονται με σύμβαση εργασίας ή, στις περιπτώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών, να έχουν απασχοληθεί για καιρό σε εταιρεία εκτός Ισπανίας 

Πρέπει επίσης να μπορούν να πιστοποιήσουν πως κερδίζουν αρκετά ώστε να μπορούν να έχουν διεύθυνση στην Ισπανία, ενώ προς το παρόν δεν είναι σαφές αν απαιτείται έλεγχος ποινικού μητρώου. 

Για τα πρώτα τέσσερα χρόνια παραμονής τους στην Ισπανία, θα φορολογούνται με συντελεστή 15%, αντί για 25%. 

Η Ισπανία γίνεται η τελευταία στη λίστα 15 ευρωπαϊκών χωρών που προσφέρουν μια εκδοχή της συγκεκριμένης βίζας, με τις προϋποθέσεις να διαφοροποιούνται από χώρα σε χώρα. 

Στην Κροατία, για παράδειγμα, οι αιτούντες βίζα θα πρέπει να έχουν εισόδημα 2.300 ευρώ μηνιαίως, στην Εσθονία 3.500 ευρώ, στην Ισλανδία 7.100 και στην Πορτογαλία μόλις 700 ευρώ. Εκτιμάται πως η Ισπανία θα θέσει μίνιμουμ μηνιαίο εισόδημα 2.000 ευρώ ως προϋπόθεση παραμονής. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Τech & Science / Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Η Ινδία ετοιμάζεται να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες στο διάστημα μέσω της αποστολής Gaganyaan, η οποία θα τοποθετήσει τρεις αστροναύτες σε χαμηλή γήινη τροχιά για τρεις ημέρες
LIFO NEWSROOM
Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Δημοσιογράφος αναγνωρίζει πρόσωπα στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Το μέλλον είναι εδώ: Δημοσιογράφος ταυτοποιεί αγνώστους στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Σκανάρει πρόσωπα αγνώστων και τους αναγνωρίζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα - Το βίντεο πυροδοτεί συζητήσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου
LIFO NEWSROOM
Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Τech & Science / Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Από το JOMO, τον σωστό ύπνο έως τον συνεπή εμβολιασμό και από την κηπουρική ως την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, υπάρχουν επτά απλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την υγεία του εγκεφάλου μας και τη συναισθηματική μας ανθεκτικότητα
LIFO NEWSROOM
Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Tech & Science / Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Πανικό έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα μυστηριώδη drones πάνω από τον ουρανό του Νιου Τζέρσεϊ, αλλά στο αιώνιο κυνήγι για τον εντοπισμό αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, η ανθρώπινη μαρτυρία είναι συνήθως ο πιο αδύναμος κρίκος.
THE LIFO TEAM
Πέγκυ Αντωνάκου: Στην Google θα ξεκλειδώσουμε ερωτήσεις και αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε

Good Business Directory Vol.5 / «Στην Google θα ξεκλειδώσουμε αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε»

Η γενική διευθύντρια της Google για τη ΝΑ Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου, περιγράφει πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ