Βγες έξω επιτέλους / Βγες έξω επιτελους!Τα νέα τραπέζια της πόλης. Facebook Twitter ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 26.9.2013 | 12:06 26.9.2013 | 12:06 Facebook Twitter E-mail 0 Νέα προτάσεις γεύσεις από τη Νίκη Μηταρέα, στον city guide του LiFO.gr. Facebook Twitter E-mail 0 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΦωτιά στο Κορωπί: Τι διευκρινίζει ο όμιλος «Καραμολέγκος» ΤECH & SCIENCEΚατάθλιψη: Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέοι γενετικοί παράγοντες που την πυροδοτούν ΔΙΕΘΝΗMpox: Η Σιέρα Λεόνε κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία ΤECH & SCIENCEΠερίπου 4 στους 10 ανθρώπους κινδυνεύουν να εμφανίσουν άνοια μετά τα 55 ΕΛΛΑΔΑΜεγάλη φωτιά στο Κορωπί: Στις φλόγες εγκαταστάσεις του εργοστασίου «Καραμολέγκος» ΕΛΛΑΔΑΚαρυστιανού κατά Τασούλα: Ακατάλληλος για ΠτΔ -Συνέβαλε στο «μπάζωμα» της υπόθεσης των Τεμπών ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίναΟ Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 14.1.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.THE LIFO TEAM 12.1.2025 Καλοπέραση / Εσύ τα έλεγες για την τέλεια ομελέτα, αλλά εγώ δεν σε άκουγα...Κάθε comfort food στον καιρό του, και τα αυγά επίσης.ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 5.1.2025 Γεύση / Οι κρεατόπιτες του βασιλιά, υπόσχεση στιγμιαίας ή μακρόσυρτης ευτυχίαςΚάποτε οι πίτες που έκρυβαν το τυχερό νόμισμα στα έγκατά τους και μοιράζονταν ως ευλογία στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ήταν με κρέας.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 4.1.2025 Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 3.1.2025 Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομίαΓιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες. 30.12.2024 Το κρασί με απλά λόγια / 20 κρασιά για το 2025Τρεις οινοχόοι μοιράζονται το top 5 των κρασιών που τους εντυπωσίασαν το 2024 και η Υρώ Κολιακουδάκη επιλέγει το δικό της top 5 κρασιών που συνδέονται με σημαντικές προσωπικές της στιγμές.THE LIFO TEAM 29.12.2024 Portraits 2025 / Ταβέρνα των Φίλων: Το μαγαζί που οδήγησε τους Αθηναίους μέχρι τον ΚολωνόΞανά και ξανά.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 28.12.2024 Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ 25.12.2024 Γεύση / Αφροί και φυσαλίδες, ασύρτικο και λιάτικο: Τα κρασιά των γιορτώνAντικομφορμιστικές προτάσεις από τον εγχώριο και τον γαλλικό αμπελώνα, με έμφαση στην απόλαυση, χωρίς την αγωνία να απογειώσουμε το φαγητό με το κρασί.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ 24.12.2024 Γεύση / Γιορτινά τραπέζια εκτός σπιτιού, σε εστιατόρια, μπαρ και όχι μόνο 16 μέρη για φαγητό και ποτό, προτάσεις για τις εξόδους των ημερών.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 23.12.2024 Γεύση / 14 σημεία της Αθήνας που τιμούν τα ΧριστούγενναΤα ξενοδοχεία που κάνουν τη διαφορά αλλά και τα εστιατόρια και τα μπαρ που επισκεπτόμαστε σταθερά και δίνουν το στίγμα τους στην καρδιά της πόλης.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 22.12.2024 Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά που ξεχώρισαν το 2024Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μιλουν με τρεις οινογνώστες για τα κρασιά που αγάπησαν την χρονιά που πέρασε.THE LIFO TEAM 22.12.2024 Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξειςΘέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 21.12.2024 Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίσταΤετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 20.12.2024 Living / Δέκα χώροι στην Αθήνα όπου χορταίνεις διάβασμα, πίνοντας τον καφέ σουΣτην Αθήνα υπάρχει μεγάλη ποικιλία από καφέ που είναι και βιβλιοπωλεία ή βιβλιοπωλεία που φτιάχνουν και καφέ, και ευνοούν το διάβασμα.ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 13.12.2024 Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη ΖαππείουΈνα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 12.12.2024 Αποκλειστικό / Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Η Αίγλη Ζαππείου θα υποδεχθεί σύντομα το αθηναϊκό κοινό ριζικά αλλαγμένη και σας κάνουμε spoiler με δέκα φωτογραφίες της.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 9.12.2024 Γεύση / 10 all day χώροι εντός και εκτός κέντρουΜαγαζιά που μας περιμένουν για φαγητό και ποτό από το πρωί μέχρι το βράδυ, από το Περιστέρι μέχρι την Πλατεία Βραζίλιας.THE LIFO TEAM 9.12.2024 Γεύση / Καζανέματα στα ΧανιάΓια το τσίπουρο και τη ρακή που ταιριάζουν με όλα, αλλά και με όλους· που δεν απαιτούν πλούσια, πολυτελή εδέσματα και κάνουν τις παρέες να σφιχταγκαλιάζονται στη γιορτή τους.ΝΙΚΟ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟ 8.12.2024 σχόλια Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίναΟ Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 14.1.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.THE LIFO TEAM 12.1.2025
Καλοπέραση / Εσύ τα έλεγες για την τέλεια ομελέτα, αλλά εγώ δεν σε άκουγα...Κάθε comfort food στον καιρό του, και τα αυγά επίσης.ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 5.1.2025
Γεύση / Οι κρεατόπιτες του βασιλιά, υπόσχεση στιγμιαίας ή μακρόσυρτης ευτυχίαςΚάποτε οι πίτες που έκρυβαν το τυχερό νόμισμα στα έγκατά τους και μοιράζονταν ως ευλογία στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ήταν με κρέας.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 4.1.2025
Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 3.1.2025
Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομίαΓιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες. 30.12.2024
Το κρασί με απλά λόγια / 20 κρασιά για το 2025Τρεις οινοχόοι μοιράζονται το top 5 των κρασιών που τους εντυπωσίασαν το 2024 και η Υρώ Κολιακουδάκη επιλέγει το δικό της top 5 κρασιών που συνδέονται με σημαντικές προσωπικές της στιγμές.THE LIFO TEAM 29.12.2024
Portraits 2025 / Ταβέρνα των Φίλων: Το μαγαζί που οδήγησε τους Αθηναίους μέχρι τον ΚολωνόΞανά και ξανά.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 28.12.2024
Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ 25.12.2024
Γεύση / Αφροί και φυσαλίδες, ασύρτικο και λιάτικο: Τα κρασιά των γιορτώνAντικομφορμιστικές προτάσεις από τον εγχώριο και τον γαλλικό αμπελώνα, με έμφαση στην απόλαυση, χωρίς την αγωνία να απογειώσουμε το φαγητό με το κρασί.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ 24.12.2024
Γεύση / Γιορτινά τραπέζια εκτός σπιτιού, σε εστιατόρια, μπαρ και όχι μόνο 16 μέρη για φαγητό και ποτό, προτάσεις για τις εξόδους των ημερών.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 23.12.2024
Γεύση / 14 σημεία της Αθήνας που τιμούν τα ΧριστούγενναΤα ξενοδοχεία που κάνουν τη διαφορά αλλά και τα εστιατόρια και τα μπαρ που επισκεπτόμαστε σταθερά και δίνουν το στίγμα τους στην καρδιά της πόλης.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 22.12.2024
Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά που ξεχώρισαν το 2024Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μιλουν με τρεις οινογνώστες για τα κρασιά που αγάπησαν την χρονιά που πέρασε.THE LIFO TEAM 22.12.2024
Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξειςΘέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 21.12.2024
Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίσταΤετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 20.12.2024
Living / Δέκα χώροι στην Αθήνα όπου χορταίνεις διάβασμα, πίνοντας τον καφέ σουΣτην Αθήνα υπάρχει μεγάλη ποικιλία από καφέ που είναι και βιβλιοπωλεία ή βιβλιοπωλεία που φτιάχνουν και καφέ, και ευνοούν το διάβασμα.ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 13.12.2024
Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη ΖαππείουΈνα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 12.12.2024
Αποκλειστικό / Η Αθήνα έχει Αίγλη: Μια πρώτη ματιά στην πολυαναμενόμενη άφιξη Η Αίγλη Ζαππείου θα υποδεχθεί σύντομα το αθηναϊκό κοινό ριζικά αλλαγμένη και σας κάνουμε spoiler με δέκα φωτογραφίες της.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 9.12.2024
Γεύση / 10 all day χώροι εντός και εκτός κέντρουΜαγαζιά που μας περιμένουν για φαγητό και ποτό από το πρωί μέχρι το βράδυ, από το Περιστέρι μέχρι την Πλατεία Βραζίλιας.THE LIFO TEAM 9.12.2024
Γεύση / Καζανέματα στα ΧανιάΓια το τσίπουρο και τη ρακή που ταιριάζουν με όλα, αλλά και με όλους· που δεν απαιτούν πλούσια, πολυτελή εδέσματα και κάνουν τις παρέες να σφιχταγκαλιάζονται στη γιορτή τους.ΝΙΚΟ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟ 8.12.2024
σχόλια