Βγες έξω επιτέλους

Βγες έξω επιτέλους Facebook Twitter
Ο σχίνος (μαστιχόδεντρο)
0
Hendrick's. Τζιν αλλά όχιγια όλους

Το μπουκάλι από άλλες, βικτωριανέςεποχές. Το περιεχόμενο θελκτικό. Το τζιν της οικογένειας Grants παράγεται στη Σκωτία και είναι πραγματικά διαφορετικόκαι άκρως ποιοτικό. Κατ' αρχάς έχει διακριτικά πλην πολύπλοκα αρώματα κέδρου,αλλά και τριαντάφυλλου και φρέσκου αγγουριού. Πολύ στρογγυλό στο στόμα.Υποτίθεται ότι γι' αυτό το ποτό τρελαίνονται οι δημοσιογράφοι και οιεπαγγελματίες της γεύσης όλου του κόσμου. Αν και ερασιτέχνης, η στήλη δηλώνειεξίσου ξετρελαμένη, παρότι δεν της πολυαρέσει το τζιν. Ενδεικτική τιμή στοράφι, €32. Διανομή Άμβυξ. Πληροφορίες στο 210 9692 280

Μαστίχα η ευεργετική

Όσο περισσότερο ψάχνουμε,όλο και περισσότερα ανακαλύπτουμε για τις θεραπευτικές ιδιότητες της ΜαστίχαςΧίου. Σύμφωνα με πρόσφατες κλινικές μελέτες, που δημοσιοποιήθηκαν τηνπροηγούμενη εβδομάδα, αποδεικνύεται ότι η Μαστίχα Χίου λειτουργεί ευεργετικά σεασθενείς που πάσχουν από τη νόσο του Crohn(πάθηση του εντέρου), ενώ η δράση της σε ασθενείς με δυσπεψία είναι θεαματική.Καταπληκτικά νέα. Και μπράβο στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου για τη δουλειάκαι την επιμονή.  

Ταχυφαγείο - Μετακομίσειςκαι επεκτάσεις

Κάτω στον Πειραιά, μιαζεστή κολομβιανή φωλιά. Και μην πάει ο νου σου στο κακό! Η κυρία Αϊντέ και ογιος της Σπύρος διατηρούν ένα ταπεινό μαγαζί (Χαριλάου Τρικούπη 12, Καλλίπολη,Πειραιά, 210 4185 388), που μοιάζει με καφενείο, αλλά ορισμένες μέρες οικατσαρόλες παίρνουν φωτιά και το αποτέλεσμα είναι το κάτι άλλο. Πάρε πρώτατηλέφωνο, οπωσδήποτε, γιατί δεν μαγειρεύουν κάθε μέρα. Περνώντας σε άλλη χώρατης Λατινικής Αμερικής, το Oro Toro, η πηγή του αργεντίνικου κρέατος στη Βάρη, ανοίγειπαράρτημα στα Βόρεια Προάστια (Λ. Πεντέλης 108 & Ολύμπου). Ούνα μπριζόλαγκράντε, πορ φαβόρ. Το τηλέφωνο δεν λειτουργεί ακόμα, πάντως. Κάτι ανάλογοσυμβαίνει και στο νέο Φασόλι, τη μοντέρνα ταβέρνα των Εξαρχείων, που και αυτήανοίγει νέο και πολύχρωμο παράρτημα, αυτή τη φορά στη Ναυαρίνου. Και τοΠαντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής, στη Σοφοκλέους, ετοιμάζει χώρο στηΓλυφάδα. Στην ίδια γειτονιά, ανοίγει και η Κάβα Ανθίδης (Γρ. Λαμπράκη 77, 2109690 234), για να βρίσκεται πιο κοντά στην ομολογουμένως ανερχόμενη γκουρμέαγορά των Νοτίων Προαστίων. Μετά από πολλές καθυστερήσεις (σχεδόν ένας χρόνος),αναμένεται τις επόμενες μέρες η έναρξη λειτουργείας του εστιατορίου ελληνικήςκουζίνας "Τα Κιούπια", στο Κολωνάκι (Δεινοκράτους & ΑναπείρωνΠολέμου 22, 210 7400 150). Το παράρτημα στην Πολιτεία είναι πλέον ανεξάρτητηεπιχείρηση, με διαφορετικό όνομα και επιχειρηματικό σχήμα. Καλές δουλειές, σεόλους.

Βγες έξω interactive - Οι αναγνώστες προτείνουν

Η στήλη χαίρεται πολύ ότανοι αναγνώστες λειτουργούν αυτόνομα και στέλνουν σχόλια και πληροφορίες απόμόνοι τους -που είναι και το ιδανικό! Η Πανθηρίνα εξαίρει τις χαρές του free trade:«Δοκίμασε να αντικαταστήσεις τη "ζάχαρη" που μας πλασάρουν με την "ολικήςαλέσεως" ζάχαρη Guarapo από ζαχαροκάλαμο, πουφέρνει από Ecuador (σ.σ. τον Ισημερινό, βρεΠ.!), ο Σπόρος, Σπύρου Τρικούπη 21, Εξάρχεια. Για τους μύστες της γεύσης. Καιλίγα λέω!». Ευχαριστούμε πολύ. Μάθαμε πρόσφατα για το Σπόρο. Το τηλέφωνό τουςείναι 210 3801 375. «Ένα ελαφρύ κρασί του Κτήματος Κυρ - Γιάννη, που να είναικάτω από 13 βαθμούς αλκοόλ», αναζητά γενικά και αορίστως η i-MBA, που όταν μετο καλό πάρει το πτυχίο της και αρχίζει να βγάζει χρήματα, μάλλον θα είναι οτρόμος του υπηρετικού προσωπικού. Η στήλη προτείνει να κοιτάς τις ετικέτες,επειδή δεν έχουμε καμία όρεξη να εξυπηρετούμε αναποφάσιστες τεμπέλες και μάλισταμε τέτοια ζέστη. «Για την παραλιακή γιατί δεν γράφετε;» αναρωτιέται πολύ σωστάο Τ.Μπ. Κύριε Μπ., για τον απλούστατο λόγο ότι παραείναι ακριβά για τα γούστατης στήλης. Και το σέρβις συνήθως κωμικοτραγικό, εκτός αν είσαι ο Φουστάνος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Η οινολόγος Μαρία Ταμιωλάκη εξιστορεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη την εμπειρία της στo Μπορντό και στο Haute Brion, ένα από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία στον κόσμο, στην επιστροφή στην Κρήτη και στη «gypsy wine making» φιλοσοφία.
THE LIFO TEAM
Bobota

Γεύση / Bobota: Προζυμένια ψωμιά που ψήνονται σε ένα σπίτι στη Νέα Σμύρνη

Μέσα από την ενασχόλησή του με το προζύμι και την αργή ωρίμανση, ο Γιώργος Τασούλας επαναπροσδιόρισε τη σχέση του με τον χρόνο. Από τις καραντίνες μέχρι σήμερα, ζυμώνει, ξεφουρνίζει και μοιράζει τα γεμάτα γεύση ψωμιά του πόρτα πόρτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Κυδωνίτσα: Η ποικιλία της Λακωνίας που κατακτά τις καρδιές των οινόφιλων

Το κρασί με απλά λόγια / Κυδωνίτσα: Η ποικιλία της Λακωνίας που κατακτά τις καρδιές των οινόφιλων

H Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μιλούν με τη γεωπόνο και οινολόγο Μαριαλένα Τσιμπίδη για την Κυδωνίτσα, την ποικιλία της Λακωνίας με την οποία η Οινοποιητική Μονεμβασιάς έκανε από τις πρώτες της εμφιαλώσεις.
THE LIFO TEAM
Gonia: Για καφέ, μουστοκούλουρα και απεριτίβο σε ένα διαφορετικό concept store του κέντρου

Γεύση / Gonia: Για καφέ, μουστοκούλουρα και απεριτίβο σε ένα διαφορετικό concept store του κέντρου

Σε έναν χώρο που εμπορεύεται πλακάκια και είδη υγιεινής, ένα μεγάλο τραπέζι γίνεται για κάποιους το γραφείο έξω από το γραφείο, ενώ το βράδυ σερβίρονται κλασικά κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Κήπος»: Το ιστορικό καφέ των Χανίων που στέγαζε την κρητική Βουλή

Γεύση / «Κήπος»: Το ιστορικό καφέ των Χανίων που στέγαζε την κρητική Βουλή

Λειτουργεί αδιάκοπα από το 1870 και έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Μάνος Χατζιδάκις και η Μαρία Κάλλας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μακαρούνες καρπάθικες με το «χερικό» της κυρίας Μαγκαφούλας

Γεύση / Μακαρούνες: Τα χειροποίητα ζυμαρικά της Καρπάθου

Η νοστιμιά του πιο παραδοσιακού καρπάθικου φαγητού αρχίζει να πλάθεται πολύ πριν το πιάτο με τα «χερίσια» ζυμαρικά –αρτυμένα με τριμμένο κεφαλοτύρι και «τσίκνωμα»– φτάσει στο τραπέζι μας.  
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ