Fruits de mer

Fruits de mer Facebook Twitter
0
¤JACKSON FISH
Μηλιώνη 4, Κολωνάκι, 210 3616098, 210 3616546

Ο πρώτος όροφος του Jackson Hall μεταμορφώνεται σε Jackson Fish και επιχειρεί να δώσει μια σύγχρονη νότα στην τέχνη της ιχθυοφαγίας. Το βάρος στο μενού πέφτει στα αιγαιοπελαγίτικα ψάρια και στα ζυμαρικά και ριζότι με θαλασσινά. Must το σερφάρισμα γεύσεων από παραδοσιακά πιάτα σε πιο περίτεχνες προτάσεις. Καθημερινά από τη 1 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ και Κυριακή έως τις 7 το απόγευμα.

¤Ο ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ
Ηρακλέους και Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές, 210 9404518

Διαχρονική και σταθερή αξία όσον αφορά το φρέσκο ψάρι, σέβεται πάντα τη σχέση ποιότητας-τιμής. Πρόσφατα ανανεώθηκε, ντύθηκε στα χρώματα της Μεσογείου και πρόσθεσε νέα πιάτα. Ακόμη και τα μαγειρευτά του έχουν βάση τα θαλασσινά. Και φυσικά έχει ένα πανέμορφο σκεπαστό κήπο με ξύλινη πέργκολα για τους καπνιστές. Από τις 8μ.μ. έως τη 1μ.μ., εκτός Σαββάτου και Κυριακής που ανοίγει από το μεσημέρι. Δευτέρα κλειστά.

¤ΠΙΠΕΡΙΑ
Αγγ. Σικελιανού 8 και Αδριανείου, Ν. Ψυχικό, 210 6729114, 210 6728438

Η κουζίνα μάς υποδέχεται με ελληνικές και εξωτικές θαλασσινές γεύσεις από το 2001. Δυνατά ορεκτικά όπως η καπνιστή τσιροσαλάτα με αγγούρι προϋπαντούν τα νοστιμότατα κυρίως, όπως η σκυριανή γαριδομακαρονάδα με μάραθο και ούζο. Με άκρως ικανοποιητική λίστα κρασιών αλλά και αφεψημάτων. Τιp: Τα ολόφρεσκα αχνιστά μύδια με λευκό κρασί, μαϊντανό και σκόρδο ή εναλλακτικά με φρέσκο τζίντζερ και σόγια σος.

¤FISH BAR
Ζησιμοπούλου 2, Γλυφάδα, 210 9680100, 6974 909710

Θαλασσινές γεύσεις και πολύ κέφι σε αυτό το party restaurant που δίνει αέρα διασκέδασης στη μοντέρνα ψαροφαγία. Ψαρομεζέδες, σπαγγέτι με θαλασσινά και η ψαριά της ημέρας συνθέτουν το μενού, χωρίς να λείπουν οι πινελιές από κρέας. Λειτουργεί από τις 6 το απόγευμα και την Κυριακή από τη 1 το μεσημέρι. Δευτέρα και Τρίτη κλειστά.

¤AVALON
Λεωκορίου 20, Ψυρρή, 210 3310572

Είναι ξακουστό κυρίως για τους 9 διαφορετικούς τρόπους που μαγειρεύει τα μύδια, τα οποία αποτελούν την απόλυτη σπεσιαλιτέ του. Αχνιστά και πεντανόστιμα, σερβίρονται σε μπολ και αν δεν ξέρουμε τι ακριβώς να διαλέξουμε, δοκιμάζουμε αρχικά τα μύδια με μουστάρδα Dijon ή τα μύδια με θυμάρι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας ξετρελάνουν. Για τους λάτρεις του είδους και όχι μόνο.

¤SUSHI BAR
Στίλβωνος 2, πλ. Βαρνάβα, Παγκράτι, 210 7524354 / Γεωργ. Βλάχου 38, Ν. Ψυχικό, 210 6729333, 210 6729334/Κων/πόλεως 15, Γλυφάδα, 210 8942200/Ατλάντος 1, Π. Φάληρο, 210 9802111/210 9802210

Από τα πρώτα μαγαζιά που έκαναν το σούσι μόδα στην Ελλάδα. Το έφερε κυριολεκτικά στην πόρτα του σπιτιού μας με την υπηρεσία delivery. Άψογο σούσι, προετοιμασμένο με έμπνευση και γνώση, αλλά και πιάτα ημέρας και προτάσεις με ψάρια εποχής. Η τελευταία άφιξη στην αλυσίδα εστιατορίων Sushi Bar είναι στην Ατλάντος 1 στο Παλαιό Φάληρο.

¤CHINA TOWN
Λεωφ. Βουλιαγμένης 8-10, 210 9315223 (από κινητό), 801 1160200

Δεν ειδικεύονται μόνο στην κινέζικη κουζίνα, όπως θα ήταν αναμενόμενο. Έχουν μενού αποκλειστικά για τους φαν της ιαπωνικής σπεσιαλιτέ, του σούσι. Σερβίρουν maki, nigiri, temaki sashimi στους καλύτερους συνδυασμούς. Ανοικτό κάθε μέρα από τη 1 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ.

¤ISTIOPLOIKOS
Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς, 210 4134084

Τι πιο ιδανικό από το να σερβίρει μοναδικά θαλασσινά πιάτα με άποψη και έντονο μεσογειακό χαρακτήρα ένα εστιατόριο με εντυπωσιακή θέα στο απέραντο γαλάζιο. Η πολυτέλεια συναντά τη γεύση και στην κουζίνα. Δοκιμάζουμε οπωσδήποτε και από τους εξαιρετικούς μπουφέδες του αλλά και ξεχωριστά πιάτα, όπως φιλέτο σφυρίδας σοτέ με πουρέ μελιντζάνας.

¤ΚΑΛΛΙΣΤΗ ΓΕΥΣΙΣ
Ασκληπιού 137, Νεάπολη, 210 6453179, 6983 134731

Οι σεφ Νίκη Τρέσσου και  Ευδοκία Φυλακούρη έχουν επινοήσει ένα από τα καλύτερα θαλασσινά πιάτα της Αθήνας, τις γαρίδες γιουβέτσι με χυμό πράσινης ντομάτας και βασιλικό, που συστήνεται ανεπιφύλακτα. Είναι ανοικτά καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 7:30 μ.μ. μέχρι τη 1μ.μ. και την Κυριακή από το μεσημέρι.

¤ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣ
Ζησιμοπούλου 28, Αμφιθέα, 210 9419082, 210 9425203

All-time classic για ψάρι, με το πιάτο-σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, την απίστευτη ψαρόσουπα μπουγιαμπέσα που έχει γίνει διάσημη όλα αυτά τα χρόνια. Απίστευτες, διαχρονικές θαλασσινές γεύσεις για να γλείφεις τα δάχτυλά σου και μεζεδοπροτάσεις όπως το αυγοτάραχο και τα τηγανητά συκωτάκια σφυρίδας. Με φανατικούς φίλους που δεν την αλλάζουν με τίποτα.

¤ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ
Ευμολπιδών 24, Γκάζι, 210 3414140

Εντυπωσιακό στην όψη, ξεχωρίζει με διαφορά στο Γκάζι για την εξαιρετική θέα του στη φωτισμένη Ακρόπολη. Ρεσπέντζα σημαίνει κουζινάκι καραβιού, γεγονός που δίνει έμπνευση στον σεφ Βασίλη Σικαλιά και στην ομάδα του να κάνουν μαθήματα υψηλής ψαροφαγίας με εξαιρετικά θαλασσινά πιάτα, όπως η Ψαρόσουπα του Μάστορα. Από τις σημαντικότερες προσθήκες στον χάρτη των εστιατορίων της Αθήνας φέτος!

¤ΚΑΛΝΤΕΡΑ
Λεωφ. Ποσειδώνος 54, Π. Φάληρο, 210 9829647

Με υπέροχους ψαρομεζέδες του αφρού και του βυθού, ιδανικούς για ούζο και τσίπουρο. Μαγειρεύει το ψάρι με ό,τι τρόπο μπορούμε να φανταστούμε και από νοστιμιά σκίζει. Με ζεστασιά και εξαιρετική εξυπηρέτηση από το φιλικό προσωπικό. Από τη 1 το μεσημέρι κάθε μέρα και με βασικό του ατού το δικό του πάρκινγκ.

¤ΨΑΡΑΚΙ
Λεωφ. Ποσειδώνος 15, Βουλιαγμένη, 210 8962215

Αν θέλουμε να βγούμε εκτός Αθηνών για να απολαύσουμε ψάρι, τότε το Ψαράκι είναι μια δυνατή επιλογή. Νόστιμοι μεζέδες από θησαυρούς της θάλασσας που «λένε» για ουζοκαταστάσεις. Εκεί όμως που είναι εξπέρ είναι στα ψαράκια, τα οποία οι μάγειρες εδώ ξέρουν να τα φτιάχνουν σωστά και να τα μετατρέπουν σε εξαιρετικό ψαρομεζέ!

Επίσης:

Στον Δουράμπεη για να δοκιμάσετε πώς ψήνουν το ψάρι οι αληθινοί μάστορες, αλλά και για όλα τα αριστουργηματικά πιάτα του φημισμένου εστιατορίου στο Μικρολίμανο.

Στο Βαρούλκο, και ειδικά το καλοκαίρι στη σπουδαία ταράτσα για όλα τα σπουδαία που προτείνει ο κ. Λευτέρης Λαζάρου.

Στο Βασίλαινας για υψηλή μαγειρική με βάση το ψάρι. Κάθε πιάτο και μια έκρηξη γεύσεων για τον ουρανίσκο.

Στον Παπαδάκη για υπέροχα πιάτα με βάση το ψάρι και θαλασσινά, όλα διά χειρός Αργυρώς Μπαρμπαρήγου. Ίσως το πιο καλοσχεδιασμένο και φιλικό μέρος στην κεντρική Αθήνα.

Στο Furin Κazan για σούσι στα γρήγορα, με φόντο τις ανθισμένες κερασιές της ταπετσαρίας.

Στο Kiku για να διαπιστώσετε τι σημαίνει η φράση «το σούσι είναι τέχνη».

Στο Milos για ψαροδείπνο υψηλών προσιαγραφών με σπουδαία πιάτα, σπουδαία υλικά και ασύγκριτο σέρβις. Το περιβάλλον είναι πιο φιλικό απ' ό,τι θα περιμένατε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ