News alert

News alert Facebook Twitter
Μάνη-Μάνη
0

* Άνοιξε για τηφετινή σεζόν και το Μάνη-Μάνη στο Κουκάκι,διατηρώντας την ίδια επιτυχημένη συνταγήγια τέταρτη συνεχή χρονιά. Καλές πρώτεςύλες, παραδοσιακές αλλά και σύγχρονεςσυνταγές, χαλαρό περιβάλλον και καλέςτιμές. Δοκιμάστε σύγκλινο σε παρθένοελαιόλαδο, χωριάτικο λουκάνικο μεπορτοκάλι, ψαρονέφρι με μανούρι καισύκα σε σάλτσα από μέλι και αμύγδαλα,κόκορα Μπαρδουνιώτικο με χωριάτικεςχυλοπίτες και μυζήθρα, τραβηχτές πιτούλεςμε μπουκιές κεφαλογραβιέρας. Φαλήρου10, Κουκάκι, 210 9218180

*Ο ΣτέλιοςΠαρλιάρος συνεχίζει απτόητος να φτιάχνειό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην ελληνικήζαχαροπλαστική αλλά και να μας μαθαίνειτα μυστικά του. Τα μαθήματα «ΓλυκιάςΑλχημείας» αρχίζουν τη Δευτέρα 29Σεπτεμβρίου, όπου ο Στέλιος και οισυνεργάτες του μας αποκαλύπτουν ταπάντα για τις «βασικές κρέμεςζαχαροπλαστικής». Τα σεμινάρια δεντελειώνουν εκεί. Συνεχίζονται όλο τοχειμώνα Δευτέρα και Τετάρτη έως και τοΜάϊο του 2009 και περιλαμβάνουν ό,τι θαθέλατε να μάθετε για την τέχνη τηςζαχαροπλαστικής. Περισσότερα στοιχείαμπορείτε να πάρετε στο 210 6464864.

*Τρία χρόνια στοκέντρο της Αθήνας και ένα στη Γλυφάδακλείνει το Παντοπωλείο της ΜεσογειακήςΔιατροφής. Και αύριο το απόγευμα στις7.00 γιορτάζει και κερνάει. Παραδοσιακέςλιχουδιές και ελληνικά κρασιά. Στοκατάστημα της Γλυφάδας (Ποσειδώνος 81).

*ToMetaxaγιορτάζει τα 120 χρόνια ζωής του και όπωςμαθαίνουμε, με αφορμή αυτή την επέτειο,εμφιαλώνει ένα ποτό για λίγους. Πρόκειταιγια το ΑΕΝ Metaxaπου θα περιλαμβάνει αποστάγματα από τοπρώτο βαρέλι της εταιρείας, το βαρέλιτου Σπύρου Μεταξά. Ναι, καλά καταλάβατε,πρόκειται για απόσταγμα ηλικίας 120 ετών!Το μοναδικό αυτό ποτό θα εμφιαλωθεί σεειδικά μπουκάλια από κρύσταλλο Σεβρώνκαι θα κυκλοφορήσει σε μόλις 1.888 φιάλες,αριθμός που αναφέρεται στη χρονιάδημιουργίας του Metaxa.

*Αν είστε φανατικοίτης ασιατικής κουζίνας, θα έχετε στιςαρχές του Οκτώβρη μια καλή ευκαιρία ναπάρετε γεύση αυθεντικών ταϊλανδέζικωνσυνταγών. Από τις 2 έως τις 11 Οκτωβρίουτο GB Corner του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανίαθα φιλοξενήσει μια εβδομάδα αφιερωμένηστην κουζίνα της Ταϊλάνδης σε συνεργασίαμε το ξενοδοχείο Royal Orchid Sheraton Hotel &Towers της Bangkok Οι βραβευμένες Chef KanokwanPungjaroenkijkul και Nongnuch Sae-Eiw μαγειρεύουντηγανητές γαρίδες και χοιρινό κιμά μεσέλερι, φιστίκια και τσίλι, σούπα μεγαρίδες, κοτόπουλο ή χοιρινό με πράσινοκάρι και άλλα πολλά .

WINE LIST

Η ΟινοποιίαΣυμεωνίδη έχει πολλά χρόνια παράδοσηςστην αμπελουργία και την οινοποίηση.Με αμπελώνες και οινοποιείο στονοτιοδυτικό τμήμα της Καβάλας, φτιάχνεικρασιά σε μια περιοχή με εξαιρετικόμικροκλίμα και έδαφος. Το 2008 είχε καιμια μεγάλη σοδειά διακρίσεων σε διεθνείςδιαγωνισμούς. Από τη μεγάλη σειρά τωνετικετών της οινοποιίας διαλέγουμε ένακρασί φτιαγμένο κατά 100% από μια ελληνικήποικιλία τη Μαλαγουζιά. Κιτρινοπράσινοχρώμα με κρυσταλλική διαύγεια. Εύγευστοκαι ισορροπημένο. Δοκιμάζοντάς το είναισαν να τρως φρέσκα κομμάτια βερίκοκου,ανανά και λεμονιού. Με ευχάριστη οξύτητακαι επίγευση που διαρκεί. Πίνεται στους8°C και συνοδεύει θαλασσινά πιάτα αλλάκαι ριζότο μανιταριών, κίτρινα τυριάκ.λπ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ