Τα μενού της νέας εποχής

Τα μενού της νέας εποχής Facebook Twitter
0

Ελληνική Κουζίνα

Ακροβάτης (Ψαρρών 26 και Μαιζώνος, Μεταξουργείο, 210 5230750): Ντάκος κρητικός και η διάσημη Τηγανιά του Μίμη.

Σκουφά και Ομήρου (Σκουφά 8 & Ομήρου 58, 210 3611116): Σαλάτα πολίτικη, μπριζολάκια στη λαδόκολλα με χοντρό αλάτι μαζί με ένα μπουκάλι 250 ml Μοσχοφίλερο.

Κανέλλα (Κωνσταντινουπόλεως 70 & Ευμολπιδών, Γκάζι, 210 3476320): Μελιτζανοσαλάτα, μακαρόνια με κιμά.

Κεντρικόν (Κολοκοτρώνη 3, Σύνταγμα, 210 3232482): Σοφρίτο.

Μινιατούρα (Ρόμβης 21, Σύνταγμα, 210 3233459): Μικρή σαλάτα ταμπουλέ, γαυροπιτάκια με άγρια χόρτα, ένα ποτήρι μπίρα draft 330 ml.

Ο Τζίτζικας κ ο Μέρμηγκας (Πλ. Παπαδιαμάντη 4, Άνω Πατήσια, 210 2232376 / Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26, Χαλάνδρι, 210 6810529 / Μητροπόλεως 12-14, Σύνταγμα, 210 3247607 / Δροσίνη 12-14, Κηφισιά, 210 6230080): Κοτοφιλέτο στα κάβουρνα μαριναρισμένο σε τζίντζερ με ψητά λαχανικά και 1 ποτήρι κρασί €14,30.

Το κρασοπουλειό του κόκορα Κόκορας (Καραϊσκάκη και Αισώπου 4, Ψυρρή, 210 3211565/051): κρασάτος με μακαρόνια και 1 ποτήρι κρασί €15.

Το Ραχάτι (Γρηγορίου Αυξεντίου 13, Άλιμος, 210 9829710): Σαλάτα πανδαισία λαχανικών με μπαλσάμικο, μέλι και λάδι, φέτα σαγανάκι με σουσάμι και μέλι, μπεκρή μεζέ. Για ποτό ένα καραφάκι ρακί ή ένα ποτήρι κρασί.

Ροζαλία (Βαλτετσίου 58, Εξάρχεια, 210 3302933): Σαλάτα εποχής, σταβλίσια μπριζόλα μοσχαρίσια.

Tirbouson (Κωνσταντινουπόλεως 104, Γκάζι, 210 3410107): Ζουμερά μπιφτεκάκια.

Το κουτούκι του Γρίλλη (Αναξαγόρα 7, Ταύρος, 210 3468017): Παραδοσιακή σαλάτα (ντάκος, ντομάτα, κάππαρη, ελιές, φέτα), αρνίσια παϊδάκια γάλακτος.

Ανατολίτικη Κουζίνα

Αλεξάνδρεια (Μετσόβου 13 & Ρεθύμνου, Μουσείο, 210 8210 004): Κεμπάπ κοτόπουλου (κιμάς κοτόπουλου με πλιγούρι) στη σχάρα.

Barba Lazaros (Ζησιμοπούλου 24Α, Π. Φάληρο, 210 9403003): Ατομική κυκλαδίτικη σαλάτα, ψαρονέφρι γεμιστό με παστράμι και καπνιστό τυρί μ' ένα ποτήρι Τετράμυθο Μαλαγουζιά.

Βυρίνης (Αρχιμήδους 11, Παγκράτι, 210 7012153): Ατομική Σαλάτα, αρνάκι γιούλμπασι.

Canteen (Ιάκχου & Ευμολπιδών, Γκάζι, 210 3451508): Λιβανέζικο κοτόπουλο σουβλάκι με μυρωδικά. Ένα ποτήρι Μοσχοφίλερο Οινοχόου.

Μπέρδεμα (Βασ. Αμαλίας 20, Κηφισιά, 210 8013853): Παραδοσιακό πολίτικο κεμπάπ.

Pandeli (Πεντέλης 3, Κηφισιά, 210, 8080787): Σαλάτα Ανατολής, φιλετάκια κοτόπουλου σοταρισμένα σε μοσχάτο κρασί πάνω σε φύλλα σαλατικών με πλιγούρι και χοντροκομμένο φυστίκι Αιγίνης.

Το μεράκι της Μπιλιώς (Χαλδείας 34, Ελληνικό, 210 9616665): Τας κεμπάπ με πουρέ ψητής μελιτζάνας.

American Barbecue

Simply Burgers (Λεωφ. Πρωτόπαπα 43, Ηλιούπολη, 210 9948888, Σωτήρος Διός 48, Πασαλιμάνι, 210 4171355, Σύρου 5, Γαλάτσι, 210 2910444, Παρασκευοπούλου 44Β, Μπουρνάζι, 210 5761501, Ηρώων Πολυτεχνείου 13, Άγιος Στέφανος, 210 6219099, λεωφ. Πεντέλης 41, Βριλήσσια, 210 8033833, λεωφ. Συγγρού 133, Ν. Σμύρνη, 210 9332500, Αντήνορος 38, Κάραβελ, 210 7290007, Ευεργέτου Γιαβάση 13, Αγ. Παρασκευή, 210 6000688, Δ. Γούναρη 187, Γλυφάδα, 210 9606900, λεωφ. Ηρακλείου 357, Ν. Ηράκλειο, 210283383, Καρύστου 6, Αμπελόκηποι, μετρό Πανόρμου, 210 6994949): Τρυφερό φιλέτο κοτόπουλο μαριναρισμένο και ψημένο στη σχάρα. Σερβίρετε με το σπιτικό μας gravy, σοταρισμένα λαχανικά και πατάτες πουρέ.

T.G.I. Friday's (Κολοκοτρώνη 35, πλ. Κεφαλαρίου, 210 6233947-8, λεωφ. Κηφισίας & Αλεξάνδρας, Αμπελόκηποι, 210 6475417-8, Νεοφύτου Βάμβα 2, Κολωνάκι, 210 7227721, Μαρίνα Φλοίσβου, pier One, Π. Φάληρο, 210 9853281): Provologne chicken με λιωμένο τυρί προβολόνε και ψητά λαχανικά πάνω σε μπιφτέκι κοτόπουλου σχάρας. Plus: Ορεινός Ήλιος Σεμέλη.

A Liar Man (Σωφρονίου 2, Γκάζι, 210 3426322): Μαριναρισμένο κοτόπουλο στη σχάρα με ψητά λαχανικά.

Hard Rock Café (Φιλελλήνων 18, Σύνταγμα, 210 3252758): HRC cheeseburger με μοσχαρίσιο κιμά και δυο φέτες τυρί.

Robin's Hood (Βασ. Γεωργίου 34, Χαλάνδρι, 210 6834907): Μπιφτέκι με σος γιαουρτιού και φρεσκοτηγανισμένες πατάτες. Ένα ποτήρι Καμπερνέ Σοβινιόν Ρούβαλη.

Salero (Βαλτετσίου 51, Εξάρχεια, 210 3813358): Μπιφτέκι μοσχάρι στη σχάρα με σάλτσα άγριων μανιταριών.

Society (Κολοκοτρώνη 6, Σύνταγμα, 210 3230445): Ατομική σαλάτα, μερίδα μπιφτέκι ή κοτόπουλο.

Ιταλικό

Alexis R Delicatessen (Ομήρου 29, Ν. Σμύρνη, 210 9331435): Σπαγγέτι με ανοιξιάτικα λαχανικά και μπέικον.

Big Apple (Σκουφά 69, Κολωνάκι , 210 3643820): Λιγκουίνι με αρωματική σάλτσα ντομάτας με βασιλικό και φρέσκα βότανα. Plus: Ένα ποτήρι λευκό κρασί Αθήρι.

La Cantina: Pizza Capricciosa (λεπτή τραγανή ζύμη με ντομάτα, μοτσαρέλα, προσούτο, μανιτάρια, αγγινάρα και ελιές).

Mystic Pizza (Εμμανουήλ Μπενάκη 76, Εξάρχεια, 210 3839500, Γ. Ολυμπίου 2 & Βεΐκου, Κουκάκι, 210 9592092 , Σαρανταπόρου 1 & Μεσογείων, 210 6545000): Mystic Rocket (μoτσαρέλα, παρμεζάνα, προσούτο και ρόκα).

Ελαιών (Ζωοδόχου Πηγής 3 & Ακαδημίας, 210 3813803): Λιγκουίνι με σολομό.

Nice 'Ν' Easy (Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι, 210 3617201): Πέννες ολικής άλεσης με τοματίνια, μπρόκολο και cottage cheese.

Pasta La Vista (Δεκελέων 1Α & Βουτάδων, Γκάζι, 210-34 61 392.): Σπαγγέτι πέστο.

Θαλασσινά

Avalon (Λεωκορίου 20 & Σαρρή, Ψυρρή, 210 3310572): Παραδοσιακά ζυμαρικά Φολεγάνδρου με φρέσκα μύδια, μπέικον και μανιτάρια σε λευκή ή κόκκινη σάλτσα. Plus ένα ποτήρι κρασί.

Black Duck (Χρ. Λαδά 9Α, Σύνταγμα, 2103234760): Φιλέτο γλώσσας με σάλτσα από λεμόνι, κάππαρη και ντομάτα.

Γιάντες (Βαλτετσίου 44, Εξάρχεια, 210 3301369): Σαρδέλα σχάρας.

Καλντέρα (Λεωφόρος Ποσειδώνος 54, Π. Φάληρο, 210 9829647): Σφυρίδα φρέσκια ψητή.

Ο Θαλασσινός (Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές, 210 9404518): Μύδια σαγανάκι.

ΜΟΝΟ (Π. Μπενιζέλου 4, Μητρόπολη, 210 3226711): Κανταΐφι γαρίδας με σαλάτα πορτοκαλιού.

Nouvelle Cuisine

Αθήρι (Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462983): Σαλάτα λαχανικών μαγειρεμένων με διάφορους τρόπους, με γαλάκτωμα λεμονιού. Μπρόκολο στον ατμό, κουνουπίδι, βραστό σέλινο, σπαράγγια, ψητές πατάτες, κολοκύθι σοτέ, καρότο και ωμό σπανάκι.

Bacaro (Σοφοκλέους 1, 210 3211882): Φιλετάκια στήθους κοτόπουλου με σάλτσα γκοργκοντζόλα και ριζότο μυρωδικών.

Le Petit Somelier (Ζαΐμη 6, Π. Φάληρο, 210 9842344): Bavarois ντομάτας, με αγγούρι, γιαούρτι και πέστο βινεγκρέτ. Ένα ποτήρι ροζέ Ακακίες Κυρ-Γιάννη.

Ο Λεμονόκηπος (Αγ. Τριάδος 11 & Επταλόφου, Ν. Φιλαδέλφεια, 210 2588611): Χοιρινό φιλέτο με λαχανικά και μανιτάρια σερβιρισμένο σε παραδοσιακό σκεύος με φλούδες παρμεζάνας.

Lena's (Νίκης 11, Σύνταγμα, 210 3241360): Σολομός με κρούστα μυρωδικών, συνοδεύεται από χειροποίητα νιόκι με πατάτα, σπανάκι και μυρωδικά, και σάλτσα μυρωδικών.

Λεύκες (Πυθαγόρα 1 & λεωφ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι, 210 2924458): Πανσέτα με φιλέτο πατάτας και λεμονάτη μουστάρδα.

Mataroa (Κεραμεικού 116 & Ιεράς Οδού, Γκάζι, 210 3428312): Ριζότο από 5 είδη βιολογικό ρύζι με μανιτάρια, μετσοβόνε και κουλί ρόκας. Plus ένα ποτήρι Ορεινός Ήλιος Σεμέλη.

Prosopa (Κωνσταντινουπόλεως 84 και Ιερά οδός, Γκάζι, 210 3413433): Κοτόπουλο με τζίντζερ και μανιτάρια.

Μανιτάρια (Υμηττού 26 & Ελ. Βενιζέλου, Χολαργός, 210 6548243): Μερίδα ζυμαρικών με κομμάτια από φρέσκα μανιτάρια και κρέμα.

Ethnic

China Town (Λεωφ. Βουλιαγμένης 8-10, 210 9224190): Γλυκόξινο κοτόπουλο.

Yum Yum (Βουλής 11, Σύνταγμα, 210 3233433, 210 3233533, Πανόρμου 61, Αμπελόκηποι, 210 6980288, 210 6980880, Υμηττού 110, Παγκράτι, Εμπορικό Κέντρο Millenium, 210 7013300, 210 7013888, Αγ. Κωνσταντίνου 32 & Διονύσου, Μαρούσι, 210 6105560, 210 6105570): Spring Rolls, Thai special noodles με χοιρινό.

Μπιρομεζές

Εν Αιθρία (Βρυούλων 4, πλ. Πατριάρχου, Ν. Φιλαδέλφεια, 210 2582751): Χοιρινό κότσι και ένα ποτήρι μπίρα draft 330 ml.

Das Bier (Κλεάνθους 8, Γκάζι, 6977 141990): Τηγανιά με απάκι, φρέσκα μανιτάρια και τυρί, λουκουμάδες πατάτας. Plus ένα ποτήρι μπίρα Radeberger 300 ml.

Craft (Λ. Αλεξάνδρας 205, Αμπελόκηποι, 210 6462350, Ελευθερωτών 11, πλ. Χαλανδρίου, 210 6832670): Χοιρινά Μπριζολάκια με τεργιάκι σος, τηγανητές πατάτες και μυρωδικά. Plus ένα ποτήρι μπίρα Athens Lager ή Pilsner.

Villa Marietta (Αριστοτέλους 31, Άλιμος, 210 9853188): Βαβαρέζικα μπιφτέκια, μπρέτσελ και 1 ποτήρι Κonig Ludwig €14,50.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ