Αποκαλύφθηκε η μυστική συνταγή της σάλτσας του Big Mac

Αποκαλύφθηκε η μυστική συνταγή της σάλτσας του Big Mac Facebook Twitter
5

Το χάμπουργκερ είναι (και) η σάλτσα του. Η μυστική σάλτσα του Big Mac αποκαλύφθηκε από τον άνθρωπο που σίγουρα ξέρει: ο Dan Coudreaut, executive chef της εταιρίας, έδωσε τη συνταγή σε ένα βίντεο του καναδέζικου YouTube, βάζοντας τέλος σε πολλές εκδοχές ετών. Πολλοί ισχυρίστηκαν κατά καιρούς ότι έχουν βρει τη συνταγή αλλά τώρα ξέρουμε: το χρώμα της σάλτσας δεν προέρχεται από French ή Thousand Island dressing, αλλά από την πάπρικα.

Τα υλικά της μυθικής σάλτσας είναι: μαγιονέζα, μουστάρδα και sweet relish (μεγάλη ιστορία το sweet relish από μόνο του: ας πούμε ότι πρόκειται για αγγουράκια τουρσί μαζί με πιπεριές κόκκινες και πράσινες). Επιπροσθέτως, λίγο λευκό ξίδι, σκόρδο σε σκόνη, κρεμμύδι σε σκόνη και πάπρικα.

Οι ακριβείς αναλογίες βέβαια δεν αναφέρονται, αλλά βλέποντας το βίντεο μπορεί κανείς να πάρει μια ιδέα.

Από το λανσάρισμα του Big Mac το 1967 μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί περίπου 47 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων τα 17 στις ΗΠΑ.

Γεύση
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT

σχόλια

5 σχόλια
«Από το λανσάρισμα του Big Mac το 1967 μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί περίπου 47 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 17 στις ΗΠΑ.»Πάντως εδώ: http://wiki.answers.com/Q/How_many_Big_Mac's_are_sold_per_yearγράφει «550 million big macs are sold per year. Over 47 billion have been sold in total». («Billion» σημαίνει «δισεκατομμύρια», όχι «εκατομμύρια»).