5 αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές!

5 αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter
Οι φούρνοι της Αθήνας ξεχωρίζουν για τη ποιότητα , τα αγνά υλικά τους και για τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσουν για τις γιορτινές μέρες.
0

Συνεχίζουν τη παλιά παράδοση που θέλει τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, τα τσουρέκια και τις βασιλόπιτες να πωλούνται στους φούρνους και όχι σε ζαχαροπλαστεία. Ζυμώνουν και πλάθουν μόνοι τους καθημερινά και ο καθένας τους έχει μιά ιδιαίτερη συνταγή που χαρακτηρίζει τη γεύση των χριστουγενιάτικων αγαπημένων μας γλυκών. Είναι οι φούρνοι της Αθήνας που ξεχωρίζουν για τη ποιότητα , τα αγνά υλικά τους και για... κάποιες εκπλήξεις ακόμα!

1

Σαχινίδης

5 αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter
Ο βασιλιάς του μελομακάρονου και του κουραμπιέ σε μίνι έκδοση για μιάμιση απολαυστική μπουκιά!

Ο βασιλιάς του μελομακάρονου και του κουραμπιέ σε μίνι έκδοση για μιάμιση απολαυστική μπουκιά! Σωστά μελωμένα τα μελομακάρονα και τραγανοί με αρκετό αμύγδαλο οι κουραμπιέδες του. Βασιλόπιτα τύπου κέηκ με σωστή δόση από ξύσμα πορτοκαλιού ή τσουρεκάτη και πολύ καλό χριστόψωμο. Ανοικτός κάθε μέρα και στις γιορτές από τις 7πμ-9μμ καθώς και τις Κυριακές των γιορτών. Από εκεί θα προμηθευτείς και τα κράκερ που τον έκαναν δημοφιλή για να συνοδεύσεις τα ορεκτικά των ημερών.

Σαχινίδης: Μαντζουράκη 2, Φιλοθέη – Ψυχικό, τηλ.: 210 6926286, // Κερασούντος 16 & Πόντου, Ιλίσια, τηλ.: 210 7713868

2

Δήμου

5 αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter
Μια από τις χιουμοριστικές ταμπελίτσες της κυρίας Δήμου

Πήγα "μιλημένη" για συναρπαστικό κουραμπιέ αλλά δοκίμασα το πιό μελωμένο μελομακάρονο, υγρό μέχρι το τελευταίο ψίχουλό του! Ο Ηπειρώτης Χρήστος Δήμος από τα χωριά της Μουργκάνας στη Θεσπρωτία χρησιμοποιεί καλό αιγοπρόβειο βούτυρο για τους μικρούς οβάλ κουραμπιέδες του και εδώ και δύο δεκαετίες περίπου ξεσηκώνει την οδό Πουλοπούλου στο Θησείο με τις γλυκές μυρωδιές του φούρνου του.

Απίστευτα εξυπηρετικά τα χαμογελαστά κορίτσια που θα σε σερβίρουν , χιουμοριστικές ταμπελίτσες σε κάθε ταψί της κυρίας Δήμου και πάντα παρών ο κ. Δήμος. Χριστόψωμα με μαστίχα και γλυκάνισο στις 24 και 31 Δεκεμβρίου και πολύ καλό τσουρέκι. Φεύγοντας πάρε μαζί σου και λίγα μικρά ψωμάκια με μαυροκούκι και παπαρουνόσπορο για το γιορτινό σου τραπέζι.

Δήμου, Πουλοπούλου 17, Θησείο, τηλ.: 210-3462131

3

Τάκης

5 αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter
Η fougasse provencal με δενδρολίβανο και θαλασσινό αλάτι είναι ιδανική για το σάντουιτς με γαλοπούλα ή χοιρινό της επόμενης μέρας...
5 αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter
Έκπληξη η εγγλέζικη χριστουγεννιάτικη πουτίγκα που αποφάσισε να φτιάχνει ο Αρτέμης

Αξίζει να περάσεις από εκεί για τα μο-να-δι-κά χριστόψωμά του με κανελόζουμο και χριστουγεννιάτικα μπαχαρικά της μυκονιάτισας γιαγιάς του Αρτέμη, της Ανουσώς! Θα προμηθευτείς εξαιρετικά μίνι και μάξι μελομακάρονα , κουραμπιέδες και τη καλύτερη ίσως τσουρεκάτη και μαστιχάτη βασιλόπιτα στην Αθήνα (λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι το τσουρέκι είναι ένα από τα πιό δημοφιλή αρτοσκευάσματα του φούρνου αυτού όλο το χρόνο).

Έκπληξη η εγγλέζικη χριστουγεννιάτικη πουτίγκα που αποφάσισε να φτιάχνει ο Αρτέμης μετά από τις πολλές που κουβαλούσε από το Λονδίνο. Μόνο τις γιορτές φουρνίζει και τα σπέσιαλ σοκολατοβουτυρένια του cookies. Προμηθεύσου και μία fougasse provencal με δενδρολίβανο και θαλασσινό αλάτι για το σάντουιτς με γαλοπούλα ή χοιρινό της επόμενης μέρας...

Τάκης, Μισαραλιώτου 14, Μακρυγιάννη , τηλ.: 210-9230052

4

Λυκαβητός

5 αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter
Ο Σταύρος Ισκιδάκης , φούρναρης εδώ και 25 χρόνια μπορεί να υπηρηφανεύεται ότι φτιάχνει το πιό μίνι από τα μίνι μελομακάρονα

Ο Σταύρος Ισκιδάκης , φούρναρης εδώ και 25 χρόνια μπορεί να υπηρηφανεύεται ότι φτιάχνει το πιό μίνι από τα μίνι μελομακάρονα, μόλις δύο εκατοστά και ελάχιστα μελωμένο για να ξεκινάς να τα τρώς με το πρωινό καφέ! Δυνατό χαρτί του το ιταλικό πανετόνε με συνταγή από φίλο φούρναρη στη Τοσκάνη.

Οι καθημερινοί πελάτες του προτιμούν το μαύρο ψωμί με προζύμι πιασμένο από σταφίδα αλλά τις γιορτές, εκτός από το σούπερ μίνι μελομακάρονο, αγοράζουν και χριστουγενιάτικο Στόλεν (φτιαγμένο με πάστα αμυγδάλου, αμύγδαλα, σταφίδες, ρούμι αλλά και σοκολάτα) και απλά ή αλμυρά bagels με κουκουναρόσπορο για το χουζούρικο πρωινό της επομένης μέρας

Λυκαβητός, Δεινοκράτους 59, Κολωνάκι, τηλ.: 210-7211348

5

Αρτοποιείο Βενέτη

5 αθηναϊκοί φούρνοι με όλα όσα θα χρειαστείτε για τις γιορτές! Facebook Twitter
Τα δύο αδέλφια Απόστολος και Λάμπρος Βενέτης

Τα δύο αδέλφια Απόστολος και Λάμπρος Βενέτης, τρίτη γενιά μάστορες, συνεχίζουν πιστά την παράδοση του παππού τους που άνοιξε αυτό το φούρνο το 1907 ψήνοντας τότε εκτός από ψωμί και όλα τα φαγητά της γειτονιάς. Τα Χριστούγεννα, το μοσχοβόλι στην οδό Σαρρή στου Ψυρρή έρχεται από το κέηκ με πορτοκάλι και καρύδια , την ιδιαίτερη σμυρνέικη βασιλόπιτα με γιαούρτι και λίγο ... Grand Marnier και τα βαριά χριστόψωμα με γλυκάνισο και μαχλέπι ακριβώς όπως τα ορίζει η παράδοση.

Μίνι μελομακάρονο της μιάς μπουκιάς κι εδώ. Αποκλείεται να μην αγοράσεις και προζυμένιο λευκό ή ολικής άλεσης ψωμί για το τραπέζι της γιορτής καθώς και τραγανά κριτσίνια για τα τυριά και τα ορεκτικά , τα ίδια ακριβώς που θα βρείς και στο καλαθάκι του ψωμιού στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία που προμηθεύουν τα αδέλφια Βενέτη

Αρτοποιείο Βενέτη, Σαρρή 13 και Αγίων Αναργύρων, τηλ.: 210-3214035

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ