ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Tα energy bowls θα σου δώσουν όση ενέργεια χρειάζεσαι για ανεβασμένους ρυθμούς στην καθημερινότητα, χωρίς να φορτώσουν τον οργανισμό. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Θεωρούνται η πιο σύγχρονη τάση στο πεδίο της υγιεινής διατροφής. Ο λόγος για τα energy bowls που θα σου δώσουν όση ενέργεια χρειάζεσαι για ανεβασμένους ρυθμούς στην καθημερινότητα, χωρίς να φορτώσουν τον οργανισμό.


Τα «μπολ ενέργειας» αποτελούνται κυρίως από παγωμένα φρούτα που δίνουν «σώμα» σε μια κρέμα που φτιάχνεται από γάλα αμυγδάλου, ρυζιού, καρύδας ή γιαούρτι. Επίσης, συμμετέχουν superfoods από διάφορες ρίζες, φρέσκα φρούτα, ξηροί καρποί.


Είναι ένα ελαφρύ γεύμα που τρώγεται από το πρωί μέχρι το μεσημέρι για να μας κρατήσει χορτάτους και με ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η δημοτικότητά τους αυξάνεται κατακόρυφα σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο γιατί είναι το αγαπημένο γεύμα των αθλητών. Επίσης, είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή και η προετοιμασία τους δεν παίρνει πολύ χρόνο.

Τα «μπολ ενέργειας» αποτελούνται κυρίως από παγωμένα φρούτα που δίνουν «σώμα» σε μια κρέμα που φτιάχνεται από γάλα αμυγδάλου, ρυζιού, καρύδας ή γιαούρτι. Επίσης, συμμετέχουν superfoods από διάφορες ρίζες, φρέσκα φρούτα, ξηροί καρποί.

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Ο σεφ Μπάμπης Τσακιργιαννάκης που μαγειρεύει στο Wynwood (Φοίβης 15, Γλυφάδα) εμπνεύστηκε energy bowls με υλικά που μπορούμε εύκολα να βρούμε. Μπορούμε, μάλιστα, να αντικαταστήσουμε τα φρούτα της συνταγής με άλλα της αρεσκείας μας, αρκεί να διατηρήσουμε την αναλογία με το γάλα για να βγει η κρέμα παχύρρευστη.

Immunity

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

 

Υλικά για 1 άτομο

1 μπανάνα παγωμένη και κομμένη σε 3 κομμάτια

130 γρ. γάλα ρυζιού

80 γρ. blueberries παγωμένα

4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

1 κ.σ. ζάχαρη καστανή

Για γαρνίρισμα, μπανάνα σε κομμάτια, γκρανόλα, blueberries

Εκτέλεση

Σε μπλέντερ ρίχνουμε το γάλα ρυζιού, τους χουρμάδες και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες. Προσθέτουμε την μπανάνα, τα blueberries, τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια παγωμένη κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως σε μπολ και γαρνίρουμε με μπανάνα κομμένη σε κομμάτια, γκρανόλα και λίγα blueberries.

Warrior

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

1 μπανάνα παγωμένη και κομμένη σε 3 κομμάτια

130 γρ. γάλα ρυζιού

4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

1 κ.γ. ζάχαρη καστανή

40 γρ. φιστικοβούτυρο

½ κ.γ. maca σκόνη (περουβιανή ρίζα που βρίσκετε στα μαγαζιά μπαχαρικών)

Για γαρνίρισμα, μπανάνα σε κομμάτια, γκρανόλα και χοντροσπασμένα φουντούκια

Εκτέλεση

Σε μπλέντερ ρίχνουμε το γάλα ρυζιού και τους χουρμάδες και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες. Προσθέτουμε την μπανάνα, το φιστικοβούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε για περίπου δύο λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια παγωμένη κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως σε μπολ και γαρνίρουμε με μπανάνα κομμένη σε κομμάτια, γκρανόλα και χοντροσπασμένα φουντούκια.

Green Bob

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

150 γρ. μπανάνα παγωμένη και κομμένη σε κομμάτια

130 γρ. γάλα ρυζιού

3 γρ. κανέλα σκόνη

40 γρ. φιστικοβούτυρο

40 γρ. αβοκάντο

3 γρ. σπιρουλίνα

Για γαρνίρισμα, γκρανόλα, blackberries, σπόρους κάνναβης

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια παγωμένη και πηχτή κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως σε μπολ και γαρνίρουμε με γκρανόλα, blackberries και σπόρους κάνναβης.

Dragon bowl

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

100 γρ. μπανάνα παγωμένη και κομμένη σε κομμάτια

100 γρ. μάνγκο παγωμένο και κομμένο σε φέτες

130 γρ. γάλα αμυγδάλου

1 κ.γ. μέλι

4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

40 γρ. αβοκάντο σε φέτες

Για γαρνίρισμα, γκρανόλα, μάνγκο, αβοκάντο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο μπλέντερ το γάλα αμυγδάλου και τους χουρμάδες και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες. Προσθέτουμε την μπανάνα, το μάνγκο, το μέλι και το αβοκάντο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια παγωμένη κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με γκρανόλα, μάνγκο και αβοκάντο.

Tropical bowl

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

100 γρ. μπανάνα παγωμένη και κομμένη σε κομμάτια

100 γρ. φράουλες παγωμένες

150 γρ. γάλα σόγιας

4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

½ κ.γ. suma σκόνη (βραζιλιάνικη ρίζα superfood)

Για γαρνίρισμα, γκρανόλα, μπανάνα, φράουλες και νιφάδες ινδικής καρύδας

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο μπλέντερ το γάλα σόγιας και τους χουρμάδες και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες. Προσθέτουμε την μπανάνα, τις φράουλες και τη σκόνη suma και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και δημιουργηθεί μια παγωμένη κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με γκρανόλα, φράουλες, μπανάνα και νιφάδες ινδικής καρύδας.

Γεύση
0

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT