6 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο

6 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο Facebook Twitter
0

Pasaji Restaurant

Σου θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να γιορτάζεις τον έρωτα με τις κατάλληλες γεύσεις.

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου έχει τα δικά της μικρά μυστικά και το Pasaji είναι ένα από αυτά που θα κάνουν την ημέρα ξεχωριστή. Aυτό το γευστικό «πέρασμα» που βρίσκεται στη Στοά Σπυρομήλιου, στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, σε καλωσορίζει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας σε ένα fusion ταξίδι γεύσεων που συνοδεύεται από το κατάλληλο κρασί, δημιουργώντας μια εμπειρία που σε σημαδεύει.

Για τις 14 Φεβρουαρίου ο executive chef Γιάννης Βιδάλης έχει ετοιμάσει ένα μενού που θα σε ενθουσιάσει με τον συνδυασμό των υλικών αλλά και την ουσία των γεύσεων. Η αρχή γίνεται με σαλάτα παντζαριού με τρυφερά φύλλα, καρύδια, ψητό καλαμπόκι, βινεγκρέτ εσπεριδοειδών και φρέσκια μοτσαρέλα Βocconcini, η οποία συνδυάζεται με ριζότο Milanese με παρμεζάνα Reggiano, καρπάτσιο Holstein και πράσινα ελληνικά σπαράγγια.

Για κυρίως πιάτο σε περιμένει λαχταριστό steak από γουρουνάκι Iberico γαλλικής κοπής με τραγάνες γλυκοπατάτες και σος από Μαυροδάφνη με γλάσο από Mirin, ενώ το Baba au Rhum με μους λευκής σοκολάτας, coulis framboises και φιστίκια Αιγίνης θα αφήσει την κατάλληλη επίγευση, ολοκληρώνοντας την απόλαυση Pasaji.

Και επειδή ο έρωτας πρέπει να γιορτάζεται κάθε μέρα και όχι μόνο στις 14 Φεβρουαρίου, το εορταστικό μενού θα προσφέρεται όλο το Σαββατοκύριακο, μέχρι τις 16/2. Το Pasaji, του οποίου η καλοκαιρινή βερσιόν βρίσκεται στην παραλία του Ορνού στη Μύκονο, δημιουργεί ένα εξαιρετικό μενού σε μια ατμόσφαιρα που θα σε κάνει να νιώσεις πόσο σημαντικό είναι να γιορτάζεις την αγάπη σε κάθε ευκαιρία.

Τιμή: 30 ευρώ/άτομο

 

Βουκουρεστίου 3, Στοά Σπυρομήλιου, 210 3220714, www.pasajiathens.gr, Facebook, Instagram

NJV Athens Plaza

Ο Άγιος Βαλεντίνος βάζει τα καλά του στο NJV Athens Plaza.

6 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο Facebook Twitter

Θέλεις να κάνεις κάτι ξεχωριστό με τον σύντροφό σου φέτος την Ημέρα των Ερωτευμένων; Κάτι που θα έχεις να θυμάσαι και να αφηγηθείς στους φίλους σου, που σίγουρα θα ζηλέψουν; Για κάτι τόσο αξέχαστο, λοιπόν, που θα έχει την απαραίτητη λάμψη αυτής της μοναδικής γιορτής, έχει φροντίσει το εστιατόριο The Parliament του NJV Athens Plaza.

Πρόκειται για ένα δείπνο για δύο σε μια ατμόσφαιρα τόσο ρομαντική και σπέσιαλ όσο είναι ο έρωτάς σου. Γιατί μια τέτοια μέρα θέλει το κάτι παραπάνω, σαν να λέμε ένα high end δείπνο έξι πιάτων με την υπογραφή του σεφ Νίκου Γιαννόπουλου και επιδόρπιο φτιαγμένο από τον pastry chef Διονύση Αλέρτα.

Συγκεκριμένα, στον ανανεωμένο χώρο του Parliament θα απολαύσετε υψηλή γαστρονομία με λευκή ψαρόσουπα (με σχοινόπρασο, κρουτόν και σάλτσα χαρίσα), σαλάτα καβούρι (με μάνγκο και σάλτσα κρέμα λάιμ), μυλοκόπι κονφί (σε αλατισμένο βούτυρο με πουρέ πατάτας και ελληνική τρούφα) και φιλέτο μοσχαρίσιο στη σχάρα (με πάστα ελιάς Καλαμών και ψητά λαχανικά με θυμαρίσιο μέλι), συνοδεία φιάλης κρασιού. Όσο για το επιδόρπιο, θα ταξιδέψετε γλυκά με σαμπλέ κακάο με αμυγδαλόκρεμα φιστίκι, κρέμα φραμπουάζ και αφράτη κρέμα βανίλια με σάλτσα από κόκκινα φρούτα.


Η γευστική αυτή εμπειρία συνοδεύεται από ζωντανή μουσική και τραγούδι από τον υπέροχο Δάκη και τις όμορφες φωνές των Πάνου Δέρβου και Έλενας Περβαινά. Γιατί, ως γνωστόν, όλες οι όμορφες ιστορίες έχουν και πολύ ωραία σάουντρακ.

Τιμή: 105 ευρώ/άτομο

 

NJV Athens Plaza, Βασιλέως Γεωργίου Α' 2, πλατεία Συντάγματος, τηλ. κρατήσεων: (+30)210 335240

PO' Boys slow smoked BBQ

Η αγάπη σερβίρεται σε ένα και μόνο πιάτο.

6 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο Facebook Twitter

Όταν αγαπάς κάποιον, μοιράζεσαι μαζί του τα πάντα. Άλλη μια θεωρία για τον έρωτα που το PO' Boys μας καλεί να αποδείξουμε στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου ο σεφ Βασίλης Σπόρος δημιουργεί ένα ειδικό BBQ μενού, σχεδιασμένο με πολλή αγάπη και για πολλή αγάπη, αφού σερβίρεται σε ένα μόνο πιάτο που θα πρέπει να μοιραστείς με το άλλο σου μισό, αποδεικνύοντας τον έρωτά σου. Το πρωτότυπο αυτό γευστικό ταξίδι για δύο περιλαμβάνει σούπα με παντζάρι, πορτοκάλι και μπαχαρικά Cajun, πεϊνιρλί με μελιτζάνα, σιγοκαπνιστό pork belly και μοτσαρέλα, σαλάτα με ψητό κατσικίσιο τυρί, βατόμουρα και καραμελωμένα φουντούκια, inside skirt steak από τον ξυλόφουρνο με μπεαρνέζ και ψητές γλυκοπατάτες και το λαχταριστό Piece of (Red Velvet) Cake.

Στη μουσική επένδυση οι Sera Bellos Cheetah Quartet θα παίξουν live Valentine's ρυθμούς για να σε βάλουν ακόμα περισσότερο στο κλίμα. Μια βραδιά αγάπης σε περιμένει στο Po'Boys που αποδεικνύει ότι, αν μη τι άλλο, ο έρωτας περνάει από το ίδιο πιάτο, προτού καταλήξει στο στομάχι.

Τιμή: 20 ευρώ/άτομο. Ρωτήστε για το προαιρετικά επιλεγμένο wine pairing.

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, 210 3234672, Facebook, Instagram

Stork view

Η βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου γίνεται ένα γαστρονομικό ταξίδι με θέα την Ακρόπολη.

6 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο Facebook Twitter

Το Stork bar-restaurant, που βρίσκεται στον ψηλότερο όροφο του ξενοδοχείου Niche, γίνεται «στόχος» για τα βέλη του Αγίου Βαλεντίνου και οι γεύσεις της ανοιχτής κουζίνας του ντύνουν αυτή την ημέρα με απόλαυση, ενώ η θέα της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού δημιουργούν το πιο ρομαντικό σκηνικό.

Στις 14 Φλεβάρη ο executive chef Σπύρος Βαλδίρης μας καλεί σε μια γαστρονομική εμπειρία που ξεκινά με ένα ποτήρι Brut Cuvée Speciale Karanika, συνεχίζεται με ένα σφηνάκι από αυγά αχινού και ζελέ ούζο-λεμόνι και περνά στη βελουτέ σούπα παντζαριού. Το γευστικό ταξίδι που ακολουθεί περιλαμβάνει καραβίδες σε bisque, τραγανές κροκέτες ρυζιού με ξηρούς καρπούς και χαβιάρι, ενώ στο κυρίως πιάτο σε περιμένει στήθος πάπιας σε κρούστα γύρης με πουρέ παστινάκη.

Όσο για το φινάλε, η Valrhona-Araguani σε κραμπλ αρωματισμένο με chili και αχλάδι ποσέ σε Μαυροδάφνη είναι ο τέλειος επίλογος σε μια ξεχωριστή βραδιά που έχει γεύση, ατμόσφαιρα και ρομαντική διάθεση.
Τιμή: 60 εύρω /άτομο

 

Λεωφ, Συγγρού 21 & Βούρβαχη 2, 216 0700500 www.nichehotelathens.gr, FacebookInstagram 

Italus

#lock your love κάτω από τα «Φτερά της αγάπης».

6 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο Facebook Twitter

Αν τα Φτερά του έρωτα του Βέντερς έγραψαν ιστορία στον παγκόσμιο κινηματογράφο, γράψε τη δική σου ρομαντική ιστορία με τα «Φτερά της αγάπης» στο all-day brunch & aperitivo bar Italus. Πάρε την αγάπη σου κι ελάτε να φωτογραφηθείτε στο μοναδικό εικαστικό illustration «Wings of Love» που έχει εγκαταστήσει στον χώρο του και κάνε viral τον έρωτά σας. Γιατί η ομορφιά μέσα από μια δήλωση αγάπης κάνει τον κόσμο πιο συναρπαστικό.

Γι' αυτό την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου #lock your love! Κάνε κάτι ξεχωριστό για τους δυο σας και κέρδισε υπέροχα δώρα που θα μοιραστείς μαζί της/του. Αυτή την ιδιαίτερη Παρασκευή του χρόνου, λοιπόν, μπορείς να την περάσεις σε αυτόν τον υψηλής αισθητικής χώρο που προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι για να έχεις να θυμάσαι: μοναδικές ιταλικές street food επιλογές, ξεχωριστά κοκτέιλ, καλές μουσικές και πολύ fun!


Share the love statement, που σημαίνει ανέβασε τη φωτογραφία των δυο σας ως story στο Instagram, κάνε tag το @Italus, πρόσθεσε το hashtag #kingmythplace και κέρδισε τα μοναδικά signature cocktails του Valentine's Day. Γιατί τα κοκτέιλ είναι απαραίτητα για να σφραγίσουν απολαυστικά τη μέρα και τη νύχτα σας.

Θέλεις κάτι φρουτένιο; Μπορείς να διαλέξεις ένα εξωτικό και φάνκι Bubble Gum ή να ταξιδέψεις γευστικά με ένα Mythology. Προτιμάς ένα πιο γλυκό και καφεδάτο; Τότε με το Espresso Κing θα νιώσεις πραγματικός βασιλιάς. Ιδανικά, σας προτείνουμε αρχικά να απολαύσετε από κοινού μια αμαρτία που ακούει στο όνομα Αdam & Eve, γιατί με ένα μήλο ξεκίνησε η ιστορία του κόσμου και σηματοδοτήθηκε ο πρώτος μεγάλος έρωτας.

Ελευθερίου Βενιζέλου 104, Καλλιθέα, 210 9512341, www.italus.gr, Facebook, Instagram

Monk grapes and spirits

Μια εμπειρία pairing που ξεκινά με την κατάλληλη ερώτηση.

6 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο Facebook Twitter

Κάποιες φορές η ερώτηση «τι κρασί θα πιείτε;» είναι ένας εφιάλτης που σε κάνει να ψάχνεις την κατάλληλη απάντηση ώστε να μη φανείς άσχετος ή αδαής. Φαντάσου, όμως, αν, αντί γι' αυτό, σε ρωτούσαν «τι σου αρέσει;». Το Monk είναι εκείνο το wine bar που σε υποδέχεται για να σε ξεναγήσει στον μαγικό κόσμο του κρασιού, συνδυάζοντας γεύση και οίνο σε ένα pairing που αφήνει πίσω του τη σοβαροφάνεια και ασχολείται μόνο με την ουσία. Κι αυτή είναι η απόλαυση μέσα από τη δοκιμή.

Η κάβα του Monk περιλαμβάνει 160 διαφορετικές ετικέτες που προέρχονται από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και από 18 διαφορετικές χώρες! Εντυπωσιακό; Κι όμως, το πιο εντυπωσιακό είναι πως μπορείς να απολαύσεις οποιαδήποτε από αυτές σε ποτήρι, με το σύστημα Coravin που εφαρμόζεται σε όλη την κάβα. Αρκεί να μιλήσεις για λίγα λεπτά με τον εξαιρετικό σομελιέ Βασίλη Παπαδόπουλο που θα σε κατευθύνει γευστικά στην ετικέτα που ταιριάζει όχι μόνο στο γούστο αλλά και στην προσωπικότητά σου.

Τα πιάτα του σεφ Παναγιώτη Βασιλάτου δένουν απόλυτα με τη φιλοσοφία του Monk, προσφέροντας μια σειρά από επιλογές βασισμένες στη μεσογειακή κουζίνα που αναδεικνύει και αναδεικνύεται από τις οινικές προτάσεις. Γιατί εδώ αυτή η σχέση είναι αμφίδρομη και οδηγεί σε μια εμπειρία προσιτή σε όλους.

Αυτό το pairing μπορείς να απολαύσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με προτάσεις που συνδυάζουν φαγητό με κρασί ή γλυκό με κρασί, και μάλιστα σε έναν χώρο που σε κάνει να αισθάνεσαι οικεία, ακόμα κι αν δεν ξέρεις τι είναι οι τανίνες.

Καρόρη 4, Αθήνα, 210 3211117, Facebook, Instagram

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM