7 τούρτες παγωτό που αξίζει να δοκιμάσετε

Τούρτα και να είναι παγωτό Facebook Twitter
Baked Alaska από το Epik
0

Για Βaked Alaska στο Epik Gelato

Έχοντας για βάση του ένα αγνό γάλα, χωρίς σκόνες, χημικά και πρόσθετα, φτιάχνεται με παγωτό σοκολάτα, παγωτό κρέμα, σορμπέ και μαρμελάδα φράουλα, κέικ σοκολάτας και φεγιεντίνη. Όλα αυτά κρύβονται κάτω από μια πλούσια δόση ψημένης μαρέγκας.  

Το 1867 ο σεφ Charles Ranhofer του εστιατορίου Delmonico’s στη Νέα Υόρκη δημιούργησε ένα νέο γλυκό για να γιορτάσει το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αγόρασαν την 49η πολιτεία τους, την Αλάσκα, από τη Ρωσία έναντι 7,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Αρχικά, η τούρτα ονομάστηκε Αλάσκα-Φλόριντα, αλλά σύντομα άλλαξε και πήρε το σημερινό της όνομα.

Στα αλήθεια όμως, οι ρίζες του γλυκού βρίσκονται στην παρατήρηση που έκανε ο φυσικός και εφευρέτης Sir Benjamin Thompson σχετικά με το ότι η μαρέγκα είναι εξαιρετικός μονωτής και έτσι προστατεύει το παγωτό από τη θερμοκρασία του φούρνου και του φλόγιστρου. 

Δορυλαίου 2, Πλατεία Μαβίλη, 210646 4105

Για τούρτα μαρέγκα με φραμπουάζ στον Βάρσο

Τούρτα και να είναι παγωτό Facebook Twitter

Μία από τις πιο παλιές συνταγές τούρτας παγωτό που έφτιαξε ποτέ ο Βάρσος, έχει δύο από τα υλικά για τα οποία φημίζεται κι αυτά είναι η μαρέγκα και η φρέσκια σπιτική σαντιγί του. «Βασικό συστατικό της επιτυχίας μας είναι η εμμονή μας στην ποιότητα» όπως λένε στο κλασικό και φημισμένο ζαχαροπλαστείο της Κηφισιάς που πρωτοάνοιξε το 1892 ως κατάστημα παραγωγής γάλακτος, στη γωνία των οδών Πανεπιστημίου και Σανταρόζα, στο κέντρο της Αθήνας.

Βάρσος, Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, 2108012472

Για τούρτα καϊμάκι καρυδόπιτα στον Ασημακόπουλο

Τούρτα και να είναι παγωτό Facebook Twitter

«Η πολυσυζητημένη», όπως τη λένε στη Χαριλάου Τρικούπη αυτή την τούρτα, γίνεται με σιροπιαστή βάση καρυδόπιτας, πλούσιο μαστιχωτό και μυρωδάτο καϊμάκι με σαλέπι, καραμέλα και μπόλικα καρύδια. Ακόμα ένα ιστορικό γαλακτοπωλείο της Αθήνας με παράδοση 106 ετών, ο Ασημακόπουλος είναι ξακουστός για το παγωτό του, δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην το αξιοποιεί σε φοβερές τούρτες. 

Χαρ. Τρικούπη 82, Εξάρχεια, 2103610092

Για triple chocolate cake στο Yum Guilt Free

Τούρτα και να είναι παγωτό Facebook Twitter

H triple chocolate ήταν μια εναλλακτική πρόταση για τη γεύση «nutella» που προσφερόταν μόνο σε μικρό, ατομικό μέγεθος, μέχρι που άρχισε να ξεπερνά την προκάτοχό της σε δημοφιλία. «Την ιδέα για την τούρτα μας την έδωσε ένας κύριος που είχε δοκιμάσει το triple chocolate semifreddo μας και ήθελε να το παραγγείλει σε μεγάλο μέγεθος για την επέτειο γάμου του. Έχει μεγαλύτερη διαδικασία από άλλες τούρτες λόγω των διαφορετικών στρώσεων αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο. Ό,τι ετοιμάζουμε είναι 100% χειροποίητο και ωμοφαγικό, χωρίς αλεύρι και αυγά». 

Το Yum Guilt Free της Γλυφάδας ξεκίνησε ως ιδέα της Λίζας Βαβούρη, η οποία αγαπά τα γλυκά και τη σοκολάτα αλλά καθόλου τη ζάχαρη. Στόχος της ήταν να φτιάξει νόστιμες, λαχταριστές συνταγές μόνο με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρέσκα φρούτα, μέλι και σκούρα σοκολάτα. Θα σας εκπλήξει με τις γεύσεις της. 

Ξενοφώντος 40, Γλυφάδα, 2109613374

Για τούρτα παγωτό καραμέλα στο Zuccherino

Τούρτα και να είναι παγωτό Facebook Twitter

Στα εργαστήρια των καταστημάτων του, το παγωτό δημιουργείται χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και περιττές θερμίδες. Όλες οι γεύσεις είναι φτιαγμένες αποκλειστικά με ελληνικό φρέσκο γάλα και πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας. Όσο για τη συγκεκριμένη τούρτα, συνδυάζει το παρφέ κρέμας και σοκολάτας, και συμπληρώνεται με μία επικάλυψη από μαλλί καραμέλας. Να τη δοκιμάσετε.

Πρωτέως & Σειρήνων 48, Π. Φάληρο, 210 9845238, 2109830869 / Αγ. Αλεξάνδρου 41 & Ναϊάδων, Π. Φάληρο, 2109830049 / 2ας Μαΐου 12, Πλατεία Ν. Σμύρνης, 210 9357590 / Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι, 2103213015

Για vegan τούρτα παγωτό στο Φύσις

Τούρτα και να είναι παγωτό Facebook Twitter

Το παγωτό τους φτιάχνεται με βιολογικό αγελαδινό ή φρέσκο κατσικίσιο γάλα, με καστανή ζάχαρη, με γάλα καρύδας, με γνήσια σοκολάτα, με βιολογικά φρούτα και φυσικά αρώματα. Επιλέγουν τη «θερμή» μέθοδο παρασκευής, που μπορεί είναι πιο χρονοβόρα έναντι της ψυχρής, αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα παγωτό που έχει ωριμάσει φυσικά.

«Βράζουμε τα υλικά κάθε συνταγής σε σιγανή φωτιά, αναδεύοντάς τα τακτικά. Αφού ολοκληρωθεί ο βρασμός, ξεκινάει η ωρίμανση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το παγωτό μας να “ξεκουραστεί” σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, προκειμένου να αναδειχθούν τα αρώματά του. Στη συνέχεια το φυλάμε στο ψυγείο για περίπου 12 ώρες. Την επόμενη μέρα το βγάζουμε και ξεκινάμε πάλι την ανάδευσή του. Αυτή η διαδικασία κρατάει ώρες, καθώς μετά από κάθε ανακάτεμα τοποθετείται ξανά στο ψυγείο, για να μπορεί να αποκτήσει την ιδανική υφή. Ο χρόνος που διαρκεί αυτή η διαδικασία φτάνει περίπου τη μία μέρα. Αυτό είναι το μυστικό του παγωτού μας». 

Πώς φτιάχνεται λοιπόν αυτή η vegan τούρτα παγωτό, που ούτε γάλα έχει ούτε ζάχαρη; Με παγωτό σοκολάτας από γάλα καρύδας που μπαίνει σε σοκολατένιο biscuit και έχει επικάλυψη σοκολάτας υγείας. Η υφή της είναι βελούδινη, η γεύση της υπέροχη. 

Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, 2106090740 / Λεωφ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, 2114069267

Για τούρτα gelato στο Le Greche

Τούρτα και να είναι παγωτό Facebook Twitter

Η κλασική ιταλική τούρτα gelato με σοκολάτα, φράουλα και φιστίκι Σικελίας. Στο κορυφαίο Le Greche που κατέχει την ιταλική τέχνη του gelato και χρησιμοποιεί πρώτη ύλη όπως ανθότυρο Κρήτης, σύκα Καλαμάτας, λεμόνια από το Άργος και πορτοκάλια από τη Λακωνία, μπορείτε να παραγγείλετε την παγωμένη τούρτα σας όπως τη θέλετε, συνδυάζοντας τρεις από τις πιο αγαπημένες σας γεύσεις. 

Μητροπόλεως 16, Αθήνα, 2167006458 / Λυκούργου 2, Νέο Ψυχικό, 2130416299

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Annie fine cooking: Η νέα γαστρονομική πρόταση του Νέου Κόσμου έχει κλίμα σπιτικό και αλλάζει κάθε μέρα μενού

Γεύση / Annie fine cooking: Η νέα γαστρονομική πρόταση του Νέου Κόσμου έχει κλίμα σπιτικό και αλλάζει κάθε μέρα μενού

Η Σταυριανή Ζερβακάκου μελετά με πάθος τις τοπικές κουζίνες, αναδεικνύει τους μικρούς παραγωγούς και χρησιμοποιεί τα καλύτερα προϊόντα σε πιάτα δημιουργικά με τον δικό της μοναδικό τρόπο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
cremona πασχαλινό αυγό

Γεύση / Το Ζαχαροπλαστείο Cremona στην Κυψέλη με τα ποντικάκια και τα ρετρό σοκολατένια αυγά

Δύο από τα γλυκά που έχουν εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους Κυψελιώτες είναι το εκλέρ και το κοκ. Και όταν λέμε εκλέρ, δεν εννοούμε το κομψό, λεπτό γαλλικό εκλέρ αλλά την ελληνική, λαχταριστή και huge εκδοχή του
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ