8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter
0

1

Kolokotroni 9

Chrysalism

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

Λευκό ρούμι Rum Bar Silver από το αγαπημένο Worthy Park Estate αναμειγνύεται με αρώματα τζίντζερ, lime, λουίζας και espuma από ροδάκινο. Σερβίρεται με βρώσιμα άνθη.

Ένα ιδιαίτερα απολαυστικό tiki style cocktail, εμπνευσμένο από τον ιδιοκτήτη του μπαρ Δημήτρη Γιακουμάκη, το οποίο συμβολίζει κάπως την ηρεμία που βιώνεις όταν είσαι μέσα σε κλειστό χώρο, ενώ έξω έχει καταιγίδα. O bartender αναμειγνύει ευφάνταστα τις γεύσεις και σερβίρει το εξωτικό Chrysalism με σκοπό να σε ταξιδέψει κάπου αλλού.

2

The Clumsies

Aegean Negroni

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

Old Tom Gin, Martini Ambrato, βερμούτ, Martini, πιπέρι, δίκταμο, μάραθο, περγαμόντο.

Αλλάζοντας λίγο τη συνταγή και το χρώμα του κλασικού Negroni, ο ιδιοκτήτης και head bartender του The Clumsies, Βασίλης Κυρίτσης, εμπνέεται από το Αιγαίο και υπογράφει το καλοκαίρι με αυτό το πρωτότυπο και άκρως γευστικό κοκτέιλ με το ιδιαίτερο θαλασσί χρώμα.

3

The Bank Job

The Mask

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

Τζιν, τσίλι, σόδα homemade με αγγούρι και φράουλα.

Το The Mask είναι η must δροσιστική επιλογή στον κατάλογο του Bank Job. Οι barmen αναμειγνύουν επιδέξια τις γεύσεις και σερβίρουν ένα από τα πιο γευστικά κοκτέιλ της πόλης. Δημιουργός του είναι ο βραβευμένος head bartender Θάνος Τσεκούρας

4

Dharma

Dark 'n' Stormy

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά
Pampero Especial, lime, χυμός, Sugar Syrupl Angostrura Bitters, Ginger Beer.

Το Dark 'n' Stormy είναι λευκό στη βάση του και περιέχει λεμόνι και Ginger Beer. Διαχρονικότατο, προτείνεται γιατί είναι ένα από τα ελάχιστα κοκτέιλ που προσφέρουν τριπλή γευστική ισορροπία. Είναι ταυτόχρονα ξινό, γλυκό και spicy.

5

Baba au rum

Bahama Baba

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

25 ml Plantation Pineapple Rum, 22,5 ml Koko Kanu Coconut Rum, 15 ml Rum Bar Jamaican Rum, 10 ml Bigallet China China liqueur, 5 ml φρεσκοστυμμένος χυμός lime, 22,5 ml Cold Brew Coffee Syrup με άρωμα πορτοκάλι.

Σερβίρεται σε ποτήρι στυλ Goblet με ένα μεγάλο κομμάτι πάγο, γαρνιτούρα φύλλο ανανά και καρύδα. Ρούμι, ανανάς, καρύδα, πορτοκάλι και μονοποικιλιακός καφές συνθέτουν μια σύγχρονη παραλλαγή σε ένα αγαπημένο τροπικό κοκτέιλ, η οποία φέρνει νέες ισορροπίες και μια διαφορετική προσέγγιση στην τίκι κουλτούρα.

6

Borsalino

Sultana

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

Κασκάρα, Campari, σιρόπι πικραμύγδαλου, μπίρα Voreia Wit.

Βασικό συστατικό του Sultana είναι η κασκάρα (cascara), ένα ρόφημα που παρασκευάζεται από τους αποξηραμένους φλοιούς του καρπού του καφέ. Την κασκάρα συνοδεύουν το Campari, το σιρόπι πικραμύγδαλου και η μπίρα Voreia Wit σε ένα ιδιότυπο κοκτέιλ τύπου spritz, αφού περιέχει ένα πικρό ιταλικό λικέρ και φυσαλίδες όχι από αφρώδες κρασί, όπως συνηθίζεται, αλλά από μπίρα.
Η κασκάρα δίνει υπέροχα γήινα αρώματα που γλυκαίνουν αρμονικά με το σιρόπι από πικραμύγδαλο.

7

Meerkat

Ready or Not

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

Bankes Gin, Strawberry & Lime leaves infused Campari, Cinzano Rosso Vermouth. Top up with Schweppes Tonic ή σερβίρεται ως Negroni.

Ξεχωρίζει για την απλότητά του στη γεύση. Μπορεί να αρέσει εξίσου σε άνδρες και γυναίκες.

8

Barreldier

Orb

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

Καρυκευμένο ρούμι, κόκκινο σπιτικό βερμούτ, λικέρ μέντας. Σερβίρεται σε μπάλα σοκολάτας.

Το Orb έχει εμπνευστεί ο έμπειρος bartender Μάριο Μπάσο και αποτελετεί τη φετινή καλοκαιρινή πρόταση του μαγαζιού για μια διαφορετική νυχτερινή έξοδο.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ