Live

After Theatre: 3 προτάσεις για φαγητό και ποτό μετά το θέατρο

After Theatre: 3 προτάσεις για φαγητό και ποτό μετά το θέατρο Facebook Twitter
Στο Spit Jack η ωδή στη σούβλα αποτυπώνεται σε ένα μενού που βασίζεται σε ολόφρεσκα κρέατα υψηλής ποιότητας, τα οποία αναδεικνύονται μέσα από το αριστοτεχνικό ψήσιμο.
0

Spit Jack

Μια γευστική εμπειρία που περνιέται στη σούβλα. 

Έχεις ακούσει αυτό που λένε ότι πρώτα χορταίνει το μάτι και μετά το στομάχι; Στο Spit Jack θα καταλάβεις πολύ καλά τι σημαίνει αυτό, αφού όραση και γεύση συντονίζονται σε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Η rotisserie με την αρχοντική ατμόσφαιρα του περασμένου αιώνα σε καλωσορίζει σε μια ατμόσφαιρα όπου σε εντυπωσιάζουν οι πληθωρικοί πολυέλαιοι, το μάρμαρο, οι σκαλιστοί καθρέφτες και τα γλυπτά γουρουνάκια που μοιάζουν να σαρκάζουν την κοσμοπολίτικη φιλοσοφία του χώρου. Κάπως έτσι αρχίζει η επίσκεψη στο Spit Jack, μαγνητίζοντας το βλέμμα. Για να συνεχιστεί με την απόλυτη ικανοποίηση της γευστικής επιθυμίας.

Η ωδή στη σούβλα αποτυπώνεται σε ένα μενού που βασίζεται σε ολόφρεσκα κρέατα υψηλής ποιότητας, τα οποία αναδεικνύονται μέσα από το αριστοτεχνικό ψήσιμο. Κοτόπουλο, πάπια, ιταλική πορκέτα και picahna black angus με gremolata φρέσκων μυρωδικών είναι οι επιλογές που θα απολαύσεις με τη συνοδεία εξαιρετικών side dishes, όπως ο βουτυράτος πουρές πατάτας με λάδι τρούφας, η sweet potato salad με mayo miso, τραγανό μπέικον, κρεμμύδι εσαλότ και αγγουράκι τουρσί, αλλά και τα μανιτάρια σοτέ με sour cream, ενώ στα must try είναι το ταρτάρ από μοσχαρίσιο φιλέτο black angus με μουστάρδα Dijon, τσίλι και καβουρδισμένο φουντούκι.

After Theatre: 3 προτάσεις για φαγητό και ποτό μετά το θέατρο Facebook Twitter

Θα συνοδεύσεις με δροσερές σαλάτες –όλες οι συνταγές είναι ξεχωριστές– και, φυσικά, με τα κρασιά της λίστας του. Ιδανικό στέκι για μια after theater βόλτα, το Spit Jack έχει να σου προσφέρει αυθεντική γεύση –θα το καταλάβεις μόλις νιώσεις την τραγανή κρούστα του κρέατος– αλλά και μια σταθερή ποιότητα που δεν θα σε προδώσει ποτέ!

Σκούφου 10, 210 3316003, Facebook: Spitjack, Instagram: spitjack_rotisserie

Snob Athens

Bistronomy που παρουσιάζεται μέσα από θεατρικά πιάτα.

After Theatre: 3 προτάσεις για φαγητό και ποτό μετά το θέατρο Facebook Twitter

Το Snob αποκτά μια νέα έννοια που συνδέεται με την απόλαυση, και μάλιστα σε έναν χώρο που από μόνος του αποτελεί statement στο κέντρο της πόλης. Το εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο που χτίστηκε το 1850 γίνεται ιδανικό σκηνικό για να στεγάσει το νέο gastro bar Snob Athens. Εδώ κάθε στιγμή της ημέρας θα βρεις πιάτα που επιμελείται ο σεφ Γιώργος Καπερδάς και εκτελεί ο head chef Δημήτρης Μαρούλης σε ένα ξεχωριστό μενού.

Από το πρωί ξεχωρίζουν οι προτάσεις brunch με τη vegan granola και τα acai bowls, ενώ δεν λείπουν τα κλασικά κρουασάν που έρχονται με ένα twist – η κρέμα από φιστικοβούτυρο είναι μία από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη μεγάλη διαφορά στη γεύση. Εξαιρετική και η ανοιχτή τάρτα ντομάτας με κολοκύθι, απάκι και κατσικίσιο τυρί, ενώ φυσικά δεν λείπουν οι δημιουργικές προτάσεις με αυγά. Το Snob Athens σου προσφέρει έναν καλό λόγο να χαθείς κυριολεκτικά μέσα στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του κάθε στιγμή της ημέρας, με πιάτα για lunch break ή για βραδινά ραντεβού. Ανάμεσα στις προτάσεις που πρέπει να δοκιμάσεις είναι το ταρτάρ λαβράκι, η μοσχαρίσια ταλιάτα με τσιμιτσούρι αλλά και το μοναδικό χοιρινό iberico με σάλτσα café de Paris.

After Theatre: 3 προτάσεις για φαγητό και ποτό μετά το θέατρο Facebook Twitter

Όποια γεύση κι αν επιλέξεις, θα νιώσεις τη χειροποίητη φροντίδα που κρύβεται σε κάθε παρασκευή και, φυσικά, θα τη συνοδεύσεις ιδανικά με κάποια ετικέτα από την ενημερωμένη λίστα του Snob Athens. Η θεατράλε παρουσίαση των πιάτων –παράγγειλε οπωσδήποτε την πανακότα που έρχεται με συννεφάκι από μαλλί της γριάς– συμπληρώνει την εμπειρία σε έναν χώρο που από την πρώτη στιγμή υπόσχεται να σε παρασύρει μακριά από την καθημερινότητα σαν μια μαγική αυλή στο κέντρο της πόλης.

Αγίας Ειρήνης 17, 210 3242603, Facebook: Snob Athens, Instagram: snob.athens

Poncho Tacos

Ένας Μεξικανός μαγειρεύει στην Αθήνα.

After Theatre: 3 προτάσεις για φαγητό και ποτό μετά το θέατρο Facebook Twitter

Ο Poncho είναι Μεξικανός. Ο Poncho μαγειρεύει για τους φίλους του και το κάνει πολύ καλά. Οι φίλοι του τον παρακινούν να ανοίξει το δικό του μαγαζί για να μοιραστεί τις γεύσεις της χώρας του. Ο Poncho δημιουργεί το Poncho Tacos. Αυτή η μικρή ιστορία μπορεί να σου δώσει μια αίσθηση για το τι σε περιμένει στο νέο μεξικάνικο στέκι που ήρθε για να κάνει τη διαφορά μεταξύ του μεξικάνικου που ξέρεις και του μεξικάνικου που πρέπει να γνωρίσεις.

Εδώ η τορτίγια είναι χειροποίητη και ετοιμάζεται σύμφωνα με την αρχαία παράδοση nixtamal, που σημαίνει σπόροι καλαμποκιού που βράζουν για ώρες, ώστε, όταν αλεσθούν, να προσφέρουν αυτό το μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα που γίνεται βάση για μια σειρά από ξεχωριστές συνταγές. Θα δοκιμάσεις σίγουρα τα Tacos al Pastor, για να πεις ότι γνώρισες τη μεξικάνικη κουζίνα. Κομμάτια χοιρινού –τα κόβει ο ίδιος ο Pοncho–, μαριναρισμένα σε σάλτσα guajillo και αυθεντικά μπαχαρικά της μεξικάνικης κουζίνας, τοποθετημένα πάνω σε μια ολόφρεσκη τορτίγια, που σερβίρονται με κρεμμύδι, κόλιανδρο και μία φέτα ανανά. Εννοείται ότι δεν λείπουν επιλογές από σάλτσες με αβοκάντο, chipotle και σούπερ πικάντικο τσίλι habanero για τους πιο τολμηρούς.

After Theatre: 3 προτάσεις για φαγητό και ποτό μετά το θέατρο Facebook Twitter

Οι vegan και vegetarian θα βρουν την αντίστοιχη εκδοχή τάκος από μανιτάρια με το παραδοσιακό epazote, ενώ στα highlights ανήκουν τα δροσιστικά ποτά με ιβίσκο και ταμαρίντο που συνοδεύουν το καθημερινό φαγητό των Μεξικανών και δεν λείπουν από κανένα τραπέζι – μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και την εκδοχή με τεκίλα ή μεσκάλ! Στο Poncho Tacos θα νιώσεις εκείνη την αίσθηση ότι βρίσκεσαι για λίγο στο Μεξικό και θα θελήσεις να επιστρέψεις πολλές φορές γι’ αυτές τις μοναδικές γεύσεις από αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα. 

Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 10, 210 3317538, Facebook: Poncho TACOS, Instagram: poncho_tacos 

Γεύση
0

Live

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ