Andaman στα Πετράλωνα

Andaman στα Πετράλωνα Facebook Twitter
Μόλις διαβείς το κατώφλι του Andaman, το αισθησιακό περιβάλλον του σου φτιάχνει τη διάθεση...
0

Μια βόλτα μέχρι τα Πετράλωνα στο bar-restaurant Andaman αρκεί για να σε ταξιδέψει, τόσο με τις γεύσεις όσο και με το περιβάλλον του, σε μέρη εξωτικά. Αναζητώντας κάτι διαφορετικό για την έξοδο, που θα μας βγάλει από το κουκούλι της καθημερινότητας, επιλέγουμε στέκια που προσφέρουν όλο το πακέτο της χαράς του εξωτισμού. Μόλις διαβείς το κατώφλι του Andaman, το αισθησιακό περιβάλλον του σου φτιάχνει τη διάθεση. Με οδηγό τη φαντασία, τα θερμά χρώματα, το κόκκινο και το πετρόλ, κυριαρχούν στην άνετη σάλα και συνδυάζονται με τα φυσικά χρώματα του ξύλου και των μπαμπού. Καναπέδες, κόκκινα φωτιστικά μακραμέ, καφασωτά, υπερυψωμένες γωνιές με μπαμπού, μαξιλάρες, κρόσσια λευκά στα παράθυρα και φυτά είναι μόνο μερικά από τα διακοσμητικά στοιχεία που συνθέτουν την εξωτική γοητευτική ατμόσφαιρα − ό,τι πρέπει για να ξεφύγει το μυαλό. Η μυρωδιά του κάρι διαχέεται παντού και ανοίγει την όρεξη.

Εδώ θα γευτείς κλασικά πιάτα από την ταϊλανδέζικη κουζίνα, αλλά υπάρχουν και κάποιες προτάσεις που λοξοκοιτούν προς την κινέζικη. Αν δεν είσαι εκπαιδευμένος στις γεύσεις της Ταϊλάνδης, δεν θα χαθείς διαβάζοντας το μενού, αφού δίνει τις απαραίτητες εξηγήσεις. Άλλωστε, και το ευγενικό προσωπικό πρόθυμα αναλαμβάνει να σε ενημερώσει για το περιεχόμενο του κάθε πιάτου. Από τη λίστα των ορεκτικών δοκιμάσαμε τα γευστικά Thai fresh rolls (€8), που το φύλλο τους είναι χειροποίητο, γεμίζονται με κοτόπουλο, ομελέτα, λεπτοκομμένο αγγούρι και καρότο, φύτρες φασολιού και το απαραίτητο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και συνοδεύονται με σος τάμαριν που είναι δημοφιλής στην ανατολίτικη κουζίνα. Το πιάτο Pad see ew (€8) με τα πλατιά noodles που συνδυάζονται με παραπούλια και καρότο είναι πραγματικά απολαυστικό. Συνοδεύεται από λευκό ξίδι και πίκλες σε μικρούς κύβους και αξίζει να ραντίσεις με αυτό τα noodles, χαρίζοντάς τους γευστική ένταση. Και πριν προλάβουν τα τσοπ-στικς να πάρουν φωτιά, προσγειώνεται στο τραπέζι το Pad Thai με noodles σε μέγεθος λεπτής τιράντας, μαγειρεμένα με τόφου, κοτόπουλο, φύτρες φασολιού, φρέσκο κρεμμυδάκι και τάμαριν (€12).

Andaman στα Πετράλωνα Facebook Twitter
Εδώ θα γευτείς κλασικά πιάτα από την ταϊλανδέζικη κουζίνα, αλλά υπάρχουν και κάποιες προτάσεις που λοξοκοιτούν προς την κινέζικη...

Σε κάθε νόστιμη μπουκιά απολαμβάνεις το παιχνίδι των υφών. Από τα χαρακτηριστικά πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας είναι το πράσινο κάρι με μελιτζάνες, μπαμπού, αρακά, πιπεριές και γάλα καρύδας (€8), που έρχεται μαγειρεμένο σε πήλινο σκεύος και η ευωδιά του σε τραβάει από τη μύτη. Από δίπλα, σε μικρό μπολ, σερβίρεται ρύζι ατμού (€2,50) που είναι το απαραίτητο συνοδευτικό του πιάτου. Ωραία γεύση, πικάντικη, που σβήνει απαλά με τη διακριτικά γλυκίζουσα γεύση που έχει το γάλα καρύδας. Το Andaman φημίζεται για την πάπια Πεκίνου (€14) και έτσι υποκύψαμε στο καλοφτιαγμένο, λεπτοκομμένο σε φετούλες κρέας της, ακολουθώντας την τελετουργία με τις διάφανες πίτες ατμού που μέσα τους τυλίγεις την πάπια με τα συνοδευτικά μπαστουνάκια (αγγουράκια, κρεμμυδάκια φρέσκα, καρότο) και τη σάλτσα hoi-sin.

Αρκετοί από τους θαμώνες, μετά το δείπνο τους, συνεχίζουν με ένα από τα εξωτικά κοκτέιλ που σερβίρει η μπάρα. Το Andaman, στα δύο χρόνια λειτουργίας του, έχει αποκτήσει το κοινό του, που τιμάει τη σταθερή ποιότητα της κουζίνας του, το γοητευτικό περιβάλλον και τις ευχάριστες μουσικές.

Andaman στα Πετράλωνα Facebook Twitter
Σε κάθε νόστιμη μπουκιά απολαμβάνεις το παιχνίδι των υφών...
Andaman στα Πετράλωνα Facebook Twitter
Αρκετοί από τους θαμώνες, μετά το δείπνο τους, συνεχίζουν με ένα από τα εξωτικά κοκτέιλ που σερβίρει η μπάρα...

Andaman, Πειραιώς 187 & Αλώπης, Κάτω Πετράλωνα, 211 2104939

 


Το άρθρο είναι από την έντυπη LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT