Δείτε πρώτοι το νέο all day bar-restaurant του six d.o.g.s

Δείτε πρώτοι το νέο all day bar-restaurant του six d.o.g.s Facebook Twitter
0

«Σοβαρά τώρα, γιατί δεν κάθεστε στ' αβγά σας;», είναι το πρώτο πράγμα που ρωτώ τον Κωνσταντίνο Δαγριτζίκο και τον Παναγιώτη Πιλαφά, τους ιδιοκτήτες του six d.o.g.s, μόλις τους συναντώ στον κήπο του συγκροτήματος με αφορμή τη νέα προσθήκη, ένα bar-restaurant το οποίο είχαν προαναγγείλει από τις αρχές Αυγούστου – και για το οποίο μου μιλούσαν ήδη από το 2016, σε προηγούμενο αφιέρωμα που είχαμε κάνει στη LiFO. Πραγματικά, ο πολυχώρος που άλλαξε, εδώ και μια δεκαετία, την ανθρωπογεωγραφία του εμπορικού τριγώνου και συντέλεσε στην έκρηξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή, σε εστίαση και διασκέδαση, όχι μόνο δεν εμφανίζει σημάδια κόπωσης, αλλά επανεφευρίσκει συνεχώς τον εαυτό του, όντας από τα λίγα σημεία της Αθήνας που καταφέρνουν να ανανεώνουν συνεχώς τη δεξαμενή του κοινού τους, ενώ με μερικές μελετημένες κινήσεις εξωστρέφειας που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία τον τελευταίο καιρό, διαδραματίζει πλέον έναν σημαντικό ρόλο συνολικά στα εγχώρια μουσικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Να που τώρα έρχεται να καλύψει ακόμα ένα κενό, αυτό του all-day χώρου με αληθινό χαρακτήρα, ενδιαφέρουσες μουσικές και κυρίως ξεχωριστές γεύσεις. Κι ενώ το gig space συνεχίζει να κρατά τα ηνία της νυχτερινής διασκέδασης, καθώς ετοιμάζεται για μια νέα εκρηκτική σεζόν γεμάτη με μουσικά live και κορυφαίους DJs, ενώ η πεζοδρόμηση της Αβραμιώτου επιτέλους ολοκληρώθηκε και ο κήπος εξακολουθεί να αποτελεί σταθερή επιλογή για καφέ και ποτό, όλες τις ώρες της ημέρας, το νέο bar-restaurant αποτελεί στην ουσία μια εσωτερική συνέχεια του κήπου, αφού οι δύο χώροι θα διακρίνονται από «ενιαιότητα» αναφορικά με τον κατάλογο και τη μουσική. Και είναι όντως πολύ δουλεμένη αυτή η αίσθηση: με το που κατεβαίνεις τα πολυφωτογραφημένα σκαλιά του d.o.g.s, που φυσικά έχουν μείνει απείραχτα, (στανταράκι ανάμεσα στα πιο φωτογραφημένα Instagram spots της Αθήνας) νιώθεις σαν ο κήπος να εισβάλλει στο εσωτερικό ή, πιο σωστά, ο νέος εσωτερικός χώρος να συνεχίζει, χωρίς παρεμβολές, στον κήπο.

Έχουμε τον κήπο που είναι ένα χαλαρό, silent bar, all-day φάση, και μετά έχουμε τον κόλαφο πάνω, με 500 events την εβδομάδα όπου γίνεται χαμός. Ή δεν θα είχες μουσική ή θα είχες μουσική κλαμπ ως τις 8 το πρωί. Τώρα φτιάξαμε μια κατάσταση που γεφυρώνει αυτό το χάσμα.


«Κι εμείς το σκεφτόμαστε καμιά φορά. Γιατί δεν κάνουμε αυτό που κάνουν όλοι με τα μαγαζιά, ανά δύο-τρία χρόνια να τα πουλάμε και να αγοράζουμε άλλα; Δεν ξέρουμε, μάλλον γιατί έχει δέσει το γλυκό και είναι το γλυκό που μας αρέσει» απαντάνε στην αρχική μου ερώτηση μισο-αστεία, μισο-σοβαρά. Τον νέο χώρο σχεδίασαν οι νεαροί αρχιτέκτονες του γραφείου Mutiny, οι οποίοι πήραν πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις από τον Κωνσταντίνο και τον Παναγιώτη. Τα χειροποίητα πλακάκια από την Ολλανδία που «κουρμπάρουν» στους τοίχους και παραπέμπουν σε σταθμό τρένου, οι μουσταρδί δερμάτινοι καναπέδες ανάμεσα σε χαμηλά σεπαρέ και τα φωτεινά πάνελ της οροφής που μπορούν να πειραχτούν ανεξάρτητα είναι τα τρία στοιχεία που χαρακτηρίζουν καθοριστικά την ταυτότητα του χώρου.

Δείτε πρώτοι το νέο all day bar-restaurant του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Φυσικά ο κήπος, μια αστική όαση που πλέον γνωρίζει και αγαπά όλη η Αθήνα, εξακολουθεί να αποτελεί το καμάρι τους, αφού είναι ο λόγος που εξαρχής είχαν επιλέξει να δραστηριοποιηθούν στο (παντελώς άγνωστο προ δεκαετίας) στενό της Αβραμιώτου. «Γενικά πάντα θέλαμε μια ενδιάμεση κατάσταση. Έχουμε τον κήπο που είναι ένα χαλαρό, silent bar, all-day φάση, και μετά έχουμε τον κόλαφο πάνω, με 500 events την εβδομάδα όπου γίνεται χαμός. Ή δεν θα είχες μουσική ή θα είχες μουσική κλαμπ ως τις 8 το πρωί. Τώρα φτιάξαμε μια κατάσταση που γεφυρώνει αυτό το χάσμα. Θα έχουμε DJs κάθε βράδυ, από τις 9-10, πιο freestyle και groove πράγματα, όχι πολλή κιθάρα, ούτε house και techno. Πιο Αφρική, Νότια Αμερική, κάποια στοιχεία ανατολής, nu disco... 30-40 διαφορετικοί άνθρωποι της αθηναϊκής σκηνής θα παίζουν εναλλάξ.

Ο χώρος θα είναι ανοιχτός από τις 10 το πρωί μέχρι ό,τι ώρα θέλει ο κόσμος. Τις καθημερινές θα πηγαίνει σίγουρα ως τις 2-3 το πρωί και τα Παρασκευοσάββατα ως τις 4-5. Ειδικά Παρασκευοσάββατο, που έχουμε και τα πάρτι επάνω, αυτοί που θα κάθονται κάτω θα βλέπουν κόσμο να χορεύει εδώ και κόσμο να χορεύει από πάνω. Σαν τις παλιές τομές στις πολυκατοικίες του Γούντι Άλεν, που ένας ξυρίζεται, άλλος σκοτώνει τη γυναίκα του, άλλοι κάνουν σεξ... Κι από μέσα, τον χειμώνα, θα βλέπεις τα φύλλα που έχουν πέσει από τα δέντρα του κήπου και θα είναι σαν ταινία του Τιμ Μπάρτον».

Μετά τις εύγλωττες σινεφίλ αναφορές του Κωνσταντίνου και του Παναγιώτη, ας μιλήσουμε για φαΐ. Το μενού του νέου καταλόγου περιλαμβάνει πάνω από 40 νέα πιάτα και το έχει επιμεληθεί ο grizzly chef Gary Short. «Είναι ένας Άγγλος χιπστεράς με ροζ μακριά μαλλιά, μούσια και τατουάζ – αλλά ήταν έτσι πριν γίνουν όλοι. Όταν του το είπα, ότι είναι στα πρότυπα των Ελλήνων σεφ, μου απάντησε ότι είναι έτσι από τα 14!».

Πώς όμως θα καταφέρουν να βγουν μπροστά στο θέμα του φαγητού, σε ένα κέντρο που ενώ έχει τα πάντα, κάποιες φορές, την ώρα που ψάχνεις, μοιάζει να μην έχει τίποτα της προκοπής; Το μενού υπόσχεται να μην είναι καθόλου εξυπνακίστικο και να παραμείνει ταιριαστό με το πνεύμα του d.o.g.s. «Έχεις εκατοντάδες επιλογές για φαγητό εδώ τριγύρω, αλλά οι 9 στις 10 είναι πάρα πολύ κακές. Η δική μας προσέγγιση θα είναι αρκετά αμερικάνικη, με πολλά ασιατικά στοιχεία και ελληνικές πρώτες ύλες. Θα έχουμε βέβαια πολλές vegan και vegetarian επιλογές, πρωινό με αφεψήματα, χυμούς, superfoods, εναλλακτικά γάλατα, νέους καφέδες, και θα έχουμε νέο κατάλογο κοκτέιλ. Ήταν ευκαιρία για ένα συνολικό φρεσκάρισμα».

Δείτε πρώτοι το νέο all day bar-restaurant του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Από τον κατάλογο δηλώνω πως θέλω να δοκιμάσω το French toast με τσουρέκι, παγωτό φιστικοβούτυρο και μαρμελάδα raspberry, το Scotch egg (παναρισμένο αβγό με κιμά), το βιετναμέζικο bun με κουνουπίδι (εντελώς βίγκαν) και τα deep fried τορτελίνι που ο σεφ ονομάζει «Italian nachos» και υπόσχονται πολλά. Θα υπάρχουν πέντε διαφορετικές πίτσες, τρία μπέργκερ (το ένα με jackfruit), πάστα, ρύζι, noodles – όλα αυτά μου ακούγονται σαν «chic comfort food». «Εντελώς Instagram η φάση» επιβεβαιώνουν, και σε τιμές six d.o.g.s.


Τελικά, θα μπορούσαμε να χωρίσουμε το αθηναϊκό κοινό του six d.o.g.s σε 3 μεγάλες κατηγορίες: στους θαμώνες που ακολουθούν πιστά το πρόγραμμά του, τα live και τα πάρτι του, στους ανθρώπους που το αγαπούν σταθερά και θα βρεθούν σε κάποιον από τους χώρους του 5-10 φορές κάθε σεζόν και σε εκείνους που, 10 χρόνια μετά, το ανακαλύπτουν για πρώτη φορά. «Υπήρχαν χθες κάποιοι που κατέβαιναν, έβλεπαν τον νέο χώρο και έκαναν "ουάου", ενώ άλλοι δεν τον παρατηρούσαν, σαν να μην υπήρχε κάτι καινούριο. Αυτοί μάλλον έρχονταν για πρώτη φορά. Ακόμα και στη σελίδα μας στο Facebook έχουμε 400-500 νέα likes κάθε βδομάδα. Είναι τρομερά ευχάριστο όλο αυτό και πέρα από κάθε φαντασία. Μες στη μέρα νομίζω ότι έχουμε ένα 30-40% ανθρώπων που έρχονται για πρώτη φορά. Η αλήθεια είναι ότι τις πρώτες μέρες που είχε ολοκληρωθεί η πεζοδρόμηση δεν μας άρεσε, ήταν κάτι πολύ ξένο για εμάς. Μας αρέσει λίγο η βρομιά και η καφρίλα. Τώρα που έχει ενσωματωθεί στο περιβάλλον, μας αρέσει πάρα πολύ. Όπως με όλες οι μεγάλες αλλαγές που αρχικά σε ξενίζουν αλλά όταν ξέρεις ότι είναι για καλό, μετά από λίγο καιρό, δεν μπορείς να θυμηθείς την προηγούμενη κατάσταση».

Δείτε πρώτοι το νέο all day bar-restaurant του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Δείτε πρώτοι το νέο all day bar-restaurant του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Δείτε πρώτοι το νέο all day bar-restaurant του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Δείτε πρώτοι το νέο all day bar-restaurant του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Δείτε πρώτοι το νέο all day bar-restaurant του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Δείτε πρώτοι το νέο all day bar-restaurant του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Δείτε πρώτοι το νέο all day bar-restaurant του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Δείτε πρώτοι το νέο all day bar-restaurant του six d.o.g.s Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Info

• Το νέο bar-restaurant του six d.o.g.s (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι) λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι αργά.


• Στις 26 Σεπτεμβρίου το six d.o.g.s διοργανώνει το φετινό opening (block) party της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, που φέτος θα έχει queer χαρακτήρα, με performances, live, πάρτι για παιδιά κ.λπ.


• Τον Οκτώβριο το six d.o.g.s θα γιορτάσει τα 10 χρόνια πορείας του με ένα τριήμερο-έκπληξη.


• Τον Μάιο του 2020 το μεγάλο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής ADD επιστρέφει, αυτήν τη φορά ως διήμερο.

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 νέα εστιατόρια της Αθήνας που άνοιξαν μέσα στο καλοκαίρι

Γεύση / 10 νέα εστιατόρια της Αθήνας που άνοιξαν μέσα στο καλοκαίρι

Για όσο διάστημα το ενδιαφέρον για καινούργια εστιατόρια είχε εστιαστεί σε παραλίες και νησιά, κάποιοι έστησαν στην Αθήνα νέα μαγαζιά που δοκίμασαν να κάνουν τα πρώτα βήματά τους μέσα στο καλοκαίρι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
7 χρόνια six d.o.g.s: Πώς ένας πολυχώρος άλλαξε την εικόνα τoυ κέντρου

Urban Culture / 7 χρόνια six d.o.g.s: Πώς ένας πολυχώρος άλλαξε την εικόνα τoυ κέντρου

Μικρή αναδρομή στην ιστορία και ψαχούλεμα στο φωτογραφικό αρχείο των «έξι σ.κ.ύ.λ.ω.ν» που ανέδειξαν το εμπορικό τρίγωνο και κατάφεραν να γίνουν το πιο αναγνωρίσιμο spot του κέντρου της πόλης
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
ADD 2019: η Αθήνα χόρεψε στο μεγάλο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής

I Was There / ADD 2019: η Αθήνα χόρεψε στο μεγάλο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής

Εντυπώσεις από το event σε συνδιοργάνωση six d.o.g.s και Στέγης Ιδρύματος Ωνάση που συγκέντρωσε 8.000 άτομα στο Αεροδρόμιο Ελληνικού, από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ