Έξι μέρη πoυ προτείνουν κάτι διαφορετικό στην Αθήνα

Έξι μέρη πoυ προτείνουν κάτι διαφορετικό στην Αθήνα Facebook Twitter
0

Κάβουρας

Το αγαπημένο στέκι των Εξαρχείων μάς περιμένει σε έναν νέο, ανανεωμένο χώρο.

Έξι μέρη πoυ προτείνουν κάτι διαφορετικό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Ο Κάβουρας μας περιμένει από Πέμπτη μέχρι Σάββατο, από τις 9:30 το βράδυ και μετά, και κάθε Κυριακή μεσημέρι από τις 3:00!

Ο Κάβουρας είναι από τα πλέον γνωστά και αγαπημένα στέκια της πόλης. Εδώ και 36 χρόνια μάς περιμένει στα Εξάρχεια με υπέροχες μελωδίες που μας ανεβάζουν τη διάθεση και μας κρατάνε συντροφιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Φέτος ο Κάβουρας ανανεώθηκε και μας περιμένει σε έναν νέο, μεγαλύτερο και ακόμη πιο όμορφο και ζεστό χώρο, όχι πολύ μακριά από εκεί όπου ήταν. Μόλις λίγα μέτρα από το παλιό μαγαζί, στην οδό Θεμιστοκλέους 70, κάτω από την καφετέρια Διπλό Καφέ, θα συναντήσεις τον νέο χώρο του Κάβουρα.

Εκεί θα ακούσεις υπέροχα τραγούδια, ρεμπέτικα, λαϊκά, παραδοσιακά και έντεχνα, όλα επιλεγμένα με γνώμονα τον σεβασμό στο καλό ελληνικό τραγούδι, και χάρη στη ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα του μαγαζιού θα νιώσεις μέλος μιας μεγάλης παρέας και θα διασκεδάσεις με την ψυχή σου.

Πέρα από τις μουσικές και την κεφάτη του διάθεση, ο Κάβουρας ξεχωρίζει για το ποιοτικό κρασί και το ποτό που προσφέρει και για τους εκλεκτούς μεζέδες του. Ειδικά, δε, οι ποικιλίες, μεγάλες, χορταστικές και πεντανόστιμες, είναι η απόλυτη επιλογή για να μοιραστείς με την παρέα σου. Και ως προς τις τιμές, φέτος ο Κάβουρας μείωσε κι άλλο τις ήδη χαμηλές τιμές του κι έγινε μια top value for money επιλογή.

 

Κάβουρας, Θεμιστοκλέους 70, Εξάρχεια, 210 3810202, Facebook

 

Άνοιξη Παρά Τέταρτο

Μια εμπειρία γεμάτη από γευστικές εκπλήξεις που σε ταξιδεύει στα κλασικά τσιπουράδικα του Βόλου.

Έξι μέρη πoυ προτείνουν κάτι διαφορετικό στην Αθήνα Facebook Twitter

Αν έχεις βρεθεί στον Βόλο, τότε έχεις πάρει μια γεύση ή, μάλλον, πολλές γεύσεις από το τι συμβαίνει στα τσιπουράδικα της πόλης που αποτελούν must εμπειρία για κάθε επισκέπτη. Το «Άνοιξη παρά Τέταρτο» βρίσκεται πολύ πιο κοντά μας και αναδίδει όλη την παράδοση ενός κλασικού βολιώτικου τσιπουράδικου.


Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις τι θα πιεις, τσίπουρο, ούζο, κρασί ή μπίρα, και τα υπόλοιπα έρχονται από μόνα τους στην κυριολεξία... Οι μεζέδες είναι η έκπληξη που συνοδεύει το ποτό σου και σερβίρονται σε γύρες των τριών πιάτων, σε ποσότητες τέτοιες που μπορούν όλοι να τους γευτούν και με κόστος μόνο 4,50 ευρώ ανά άτομο σε κάθε γύρα.


Ολόφρεσκα ψαράκια, όστρακα, καβούρια, θράψαλα και χταπόδια συνοδεύονται από σπιτικά τουρσιά, πικάντικες αλοιφές, δροσερές σαλάτες, πεντανόστιμες ψητές πατάτες και όσπρια ή φάβες, μαγειρεμένα με ιδιαίτερες συνταγές.


Οι λάτρεις των θαλασσομεζέδων βρίσκονται στο σωστό μέρος για μια γευστική εμπειρία, ενώ οι κρεατοφάγοι μπορούν να επιλέξουν τη ζουμερή ποικιλία του «Άνοιξη παρά Τέταρτο» για να συνοδεύσουν την μπίρα τους.


Όσο για τους πεινασμένους πότες, τα πιάτα ημέρας σερβίρονται και σε μερίδες που μάλλον δεν θα θέλεις να μοιραστείς. Η επιλογή είναι δική σου, αλλά η εμπειρία είναι πάντα η ίδια: αναπάντεχες γεύσεις που κάνουν κάθε βραδιά στο «Άνοιξη παρά Τέταρτο» μια ξεχωριστή έκπληξη!

 

Άνοιξη Παρά Τέταρτο, Γκάζι: Δεκελέων 24 & Ζαγρέως 17, Αθήνα, 212 1066888, 6944 446010

Άνοιξη: Αθηνών Χαλκίδος 17, 210 8145588, 6944 446010

www. anixi-para-tetarto.com

Butterfly

Ένας χρωματιστός και απρόσμενος κήπος που αλλάζει την καθημερινότητα της πόλης.

Έξι μέρη πoυ προτείνουν κάτι διαφορετικό στην Αθήνα Facebook Twitter

Όπως ακριβώς οι πεταλούδες ξεπροβάλλουν πανέμορφες μέσα από το κουκούλι τους, έτσι και το Butterfly All Day Bar μας αποκαλύπτει έναν πανέμορφο κήπο γεμάτο χρώματα, που μας περιμένει χειμώνα και καλοκαίρι στο νούμερο 8 της λεωφόρου Πεντέλης. Τα vintage στοιχεία, το έντονο πράσινο και τα εντυπωσιακά χρώματα δημιουργούν έναν ξεχωριστό χώρο που σε γεμίζει με θετική ενέργεια και σου προσφέρει ιδιαίτερες γεύσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ο εξαιρετικός καφές είναι το ιδανικό ξεκίνημα της ημέρας, ενώ τα περίφημα pancakes του Butterfly σου θυμίζουν πρωινό βγαλμένο από ταινία του '60. Όσο για τους λιγότερο πρωινούς τύπους, το brunch με τις πλούσιες μερίδες που σερβίρει το Butterfly μπορεί να σε κρατήσει στον κήπο του μέχρι αργά το μεσημέρι. Αλλά και το βράδυ τα βήματά μας οδηγούνται στο νούμερο 8 της λεωφόρου Πεντέλης για ποτό που συνοδεύεται από γευστικές τορτίγιες, πίτσες και άλλα ιδιαίτερα πιάτα, καθώς και για μοναδικά κοκτέιλ που έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στον μπαρ όποια εποχή κι αν είναι.

Η φιλοσοφία του Butterfly all day bar έχει να κάνει με την καλή διάθεση, τη θετική ενέργεια, την επαφή με το φυσικό περιβάλλον και την απλότητα που τελικά κάνει τις στιγμές ξεχωριστές. Οι μουσικές επιλογές, που κινούνται ανάμεσα σε τζαζ, σουίνγκ και ροκ, ολοκληρώνουν την ατμόσφαιρα που σε κερδίζει απ' την πρώτη στιγμή.

 

Butterfly, Λεωφ. Πεντέλης 8 & Στρατάρχου Παπάγου 5, Χαλάνδρι, 210 6896007

Facebook

Ιπποπόταμος

Εδώ συναντιούνται διαφορετικές γενιές για τον ίδιο λόγο: την αυθεντική διασκέδαση.

Έξι μέρη πoυ προτείνουν κάτι διαφορετικό στην Αθήνα Facebook Twitter

Όταν μιλάμε για θρυλικά μπαρ, ο Ιπποπόταμος είναι από τα πρώτα σημεία που έρχονται στο μυαλό μας. Ακριβώς στα σύνορα Εξαρχείων και Κολωνακίου, αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για ανθρώπους απ' όλες τις γενιές που αναζητούν έναν χώρο όπου η αίγλη δεν έχει ξεθωριάσει και η ατμόσφαιρα φέρνει κοντά τις παρέες των πενηντάρηδων και των 20 plus.

Από νωρίς το πρωί για καφέ μέχρι αργά το βράδυ, στον Ιπποπόταμο θα βρεις καθαρά ποτά, ιδιαίτερες μπίρες εισαγωγής ή από μικρές ζυθοποιίες, την περίφημη σαγκρία και, φυσικά, τα ξεχωριστά κοκτέιλ με βάση τη ρακή. Όσο για τις γεύσεις, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε υπέροχα γουακαμόλε, ξεχωριστά σάντουιτς και χορταστικές ποικιλίες και άλλα ιδιαίτερα πιάτα. Οι προσεκτικές μουσικές επιλογές από ροκ, τζαζ, σόουλ και φανκ ολοκληρώνουν την ξεχωριστή ατμόσφαιρα και δημιουργούν την αίσθηση ότι αυτό είναι το στέκι σου στο κέντρο της Αθήνας.

 

Ιπποπόταμος, Δελφών 3Β, Κολωνάκι, 210 3634583, Facebook

 

Μπαραλλού

Εναλλακτική διασκέδαση, ξεχωριστό design και εξυπηρέτηση που μένει αξέχαστη.

Έξι μέρη πoυ προτείνουν κάτι διαφορετικό στην Αθήνα Facebook Twitter

Το Μπαραλλού, το πρώτο εναλλακτικό στέκι της Αργυρούπολης και ένα από τα καλύτερα των νοτίων προαστίων, έρχεται και φέτος ανανεωμένο και πολλά υποσχόμενο για να δηλώσει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το όνομά του. Γιατί αν βρεθείς εκεί δεν θέλεις να πας πουθενά αλλού. 

Όλα ξεκινούν από την πρώτη ματιά, αφού, μπαίνοντας, δεν ξέρεις πού να πρωτοκοιτάξεις. Κάθε γωνιά του μαγαζιού είναι ξεχωριστή κι έχει τον δικό της χαρακτήρα, που όμως δένει απόλυτα με το σύνολο, επιβεβαιώνοντάς σου ότι επέλεξες έναν χώρο με άποψη. Από τον πρωινό καφέ μέχρι το βραδινό ποτό, οι στιγμές στο Μπαραλλού είναι γεμάτες από χαμόγελα, άψογη εξυπηρέτηση και πολλή μουσική.

Στον ανανεωμένο κατάλογο θα βρεις μεγάλη ποικιλία από ιδιαίτερα κοκτέιλ που θα σε εκπλήξουν με τη γεύση τους, πλούσια γκάμα ποτών, καθώς και μπίρες που είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Ο κατάλογος διαθέτει επίσης νόστιμα πιάτα, ποικιλίες και σαλάτες που πρέπει να δοκιμάσεις!

Όσο για τη μουσική, τα decks του μαγαζιού υποδέχονται καθημερινά διαφορετικούς DJs που κινούνται ανάμεσα σε ροκ, funky, freestyle έως και ηλεκτρονικούς ήχους, ενώ τα live και οι θεματικές βραδιές δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Γιατί στο Μπαραλλού όλες οι ώρες και όλες οι εποχές έχουν το δικό τους εναλλακτικό στέκι.

Μπαραλλού, Μ. Γερουλάνου 115, Αργυρούπολη, 211 2137370

Facebook

Άγιος

Ελληνικό τραγούδι που σε ταξιδεύει.

Έξι μέρη πoυ προτείνουν κάτι διαφορετικό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Κατά τη διάρκεια των γιορτών ο Άγιος θα είναι ανοιχτός καθημερινά.

Η ελληνική μουσική έχει τη δική της ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας αλλά και τον δικό της ξεχωριστό χώρο για όσους διασκεδάζουν τραγουδώντας γνώριμους στίχους. Ο Άγιος στο νεοκλασικό της Διδότου σε μεταφέρει σε παλιές δεκαετίες με μουσικές επιλογές από τα '50s μέχρι τα '90s από ανθρώπους του ραδιοφώνου που γνωρίζουν το καλό ελληνικό τραγούδι.

Λαϊκά, ελαφρολαϊκά και έντεχνα συνοδεύουν το ποτό σου, είτε το απολαμβάνεις μοναχικά στην μπάρα, είτε σε κάποιο τραπέζι κάτω από το ημίφως με την παρέα σου, είτε χορεύοντας μέχρι το πρωί.

Ο Άγιος είναι εδώ για να προσφέρει αυθεντικές στιγμές διασκέδασης από Πέμπτη μέχρι Σάββατο , από τις 10 το βράδυ ως τα ξημερώματα. Κάθε νύχτα είναι ένα νοσταλγικό ταξίδι σε άλλες εποχές που μένει αξέχαστο!

 

Άγιος, Διδότου 33 & Ιπποκράτους, 210 3647968, 6932 749597, Facebook

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT
Εκπέμπει SOS ο ελληνικός αμπελώνας; Ο γκουρού της αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς απαντά.

Το κρασί με απλά λόγια / Εκπέμπει SOS ο ελληνικός αμπελώνας; Ο γκουρού της αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς απαντά

Ο καθηγητής αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό αμπελοοινικό κόσμο αυτήν τη στιγμή.
THE LIFO TEAM
CHECK Manari:

Γεύση / Manari: O Άρης Βεζενές έφτιαξε την ταβέρνα που έλειπε από το κέντρο

Με βλέμμα στην παράδοση, βελτιώνοντας όσα μπορούν να αναβαθμιστούν σε μια ταβέρνα το 2024 χωρίς να «κλοτσάνε», ο μεγάλος restaurateur προσφέρει κλασικά ταβερνίσια και προσιτά πιάτα, «μπινελίκια» και παϊδάκια-λουκούμια που θα ψήνονται στο κέντρο της πόλης - πράγμα σπάνιο πια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Η οινολόγος Μαρία Ταμιωλάκη εξιστορεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη την εμπειρία της στo Μπορντό και στο Haute Brion, ένα από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία στον κόσμο, στην επιστροφή στην Κρήτη και στη «gypsy wine making» φιλοσοφία.
THE LIFO TEAM
Bobota

Γεύση / Bobota: Προζυμένια ψωμιά που ψήνονται σε ένα σπίτι στη Νέα Σμύρνη

Μέσα από την ενασχόλησή του με το προζύμι και την αργή ωρίμανση, ο Γιώργος Τασούλας επαναπροσδιόρισε τη σχέση του με τον χρόνο. Από τις καραντίνες μέχρι σήμερα, ζυμώνει, ξεφουρνίζει και μοιράζει τα γεμάτα γεύση ψωμιά του πόρτα πόρτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ