Έξι μέρη πoυ προτείνουν κάτι διαφορετικό στην Αθήνα

Έξι μέρη πoυ προτείνουν κάτι διαφορετικό στην Αθήνα Facebook Twitter
0

Κάβουρας

Το αγαπημένο στέκι των Εξαρχείων μάς περιμένει σε έναν νέο, ανανεωμένο χώρο.

Έξι μέρη πoυ προτείνουν κάτι διαφορετικό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Ο Κάβουρας μας περιμένει από Πέμπτη μέχρι Σάββατο, από τις 9:30 το βράδυ και μετά, και κάθε Κυριακή μεσημέρι από τις 3:00!

Ο Κάβουρας είναι από τα πλέον γνωστά και αγαπημένα στέκια της πόλης. Εδώ και 36 χρόνια μάς περιμένει στα Εξάρχεια με υπέροχες μελωδίες που μας ανεβάζουν τη διάθεση και μας κρατάνε συντροφιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Φέτος ο Κάβουρας ανανεώθηκε και μας περιμένει σε έναν νέο, μεγαλύτερο και ακόμη πιο όμορφο και ζεστό χώρο, όχι πολύ μακριά από εκεί όπου ήταν. Μόλις λίγα μέτρα από το παλιό μαγαζί, στην οδό Θεμιστοκλέους 70, κάτω από την καφετέρια Διπλό Καφέ, θα συναντήσεις τον νέο χώρο του Κάβουρα.

Εκεί θα ακούσεις υπέροχα τραγούδια, ρεμπέτικα, λαϊκά, παραδοσιακά και έντεχνα, όλα επιλεγμένα με γνώμονα τον σεβασμό στο καλό ελληνικό τραγούδι, και χάρη στη ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα του μαγαζιού θα νιώσεις μέλος μιας μεγάλης παρέας και θα διασκεδάσεις με την ψυχή σου.

Πέρα από τις μουσικές και την κεφάτη του διάθεση, ο Κάβουρας ξεχωρίζει για το ποιοτικό κρασί και το ποτό που προσφέρει και για τους εκλεκτούς μεζέδες του. Ειδικά, δε, οι ποικιλίες, μεγάλες, χορταστικές και πεντανόστιμες, είναι η απόλυτη επιλογή για να μοιραστείς με την παρέα σου. Και ως προς τις τιμές, φέτος ο Κάβουρας μείωσε κι άλλο τις ήδη χαμηλές τιμές του κι έγινε μια top value for money επιλογή.

 

Κάβουρας, Θεμιστοκλέους 70, Εξάρχεια, 210 3810202, Facebook

 

Άνοιξη Παρά Τέταρτο

Μια εμπειρία γεμάτη από γευστικές εκπλήξεις που σε ταξιδεύει στα κλασικά τσιπουράδικα του Βόλου.

Έξι μέρη πoυ προτείνουν κάτι διαφορετικό στην Αθήνα Facebook Twitter

Αν έχεις βρεθεί στον Βόλο, τότε έχεις πάρει μια γεύση ή, μάλλον, πολλές γεύσεις από το τι συμβαίνει στα τσιπουράδικα της πόλης που αποτελούν must εμπειρία για κάθε επισκέπτη. Το «Άνοιξη παρά Τέταρτο» βρίσκεται πολύ πιο κοντά μας και αναδίδει όλη την παράδοση ενός κλασικού βολιώτικου τσιπουράδικου.


Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις τι θα πιεις, τσίπουρο, ούζο, κρασί ή μπίρα, και τα υπόλοιπα έρχονται από μόνα τους στην κυριολεξία... Οι μεζέδες είναι η έκπληξη που συνοδεύει το ποτό σου και σερβίρονται σε γύρες των τριών πιάτων, σε ποσότητες τέτοιες που μπορούν όλοι να τους γευτούν και με κόστος μόνο 4,50 ευρώ ανά άτομο σε κάθε γύρα.


Ολόφρεσκα ψαράκια, όστρακα, καβούρια, θράψαλα και χταπόδια συνοδεύονται από σπιτικά τουρσιά, πικάντικες αλοιφές, δροσερές σαλάτες, πεντανόστιμες ψητές πατάτες και όσπρια ή φάβες, μαγειρεμένα με ιδιαίτερες συνταγές.


Οι λάτρεις των θαλασσομεζέδων βρίσκονται στο σωστό μέρος για μια γευστική εμπειρία, ενώ οι κρεατοφάγοι μπορούν να επιλέξουν τη ζουμερή ποικιλία του «Άνοιξη παρά Τέταρτο» για να συνοδεύσουν την μπίρα τους.


Όσο για τους πεινασμένους πότες, τα πιάτα ημέρας σερβίρονται και σε μερίδες που μάλλον δεν θα θέλεις να μοιραστείς. Η επιλογή είναι δική σου, αλλά η εμπειρία είναι πάντα η ίδια: αναπάντεχες γεύσεις που κάνουν κάθε βραδιά στο «Άνοιξη παρά Τέταρτο» μια ξεχωριστή έκπληξη!

 

Άνοιξη Παρά Τέταρτο, Γκάζι: Δεκελέων 24 & Ζαγρέως 17, Αθήνα, 212 1066888, 6944 446010

Άνοιξη: Αθηνών Χαλκίδος 17, 210 8145588, 6944 446010

www. anixi-para-tetarto.com

Butterfly

Ένας χρωματιστός και απρόσμενος κήπος που αλλάζει την καθημερινότητα της πόλης.

Έξι μέρη πoυ προτείνουν κάτι διαφορετικό στην Αθήνα Facebook Twitter

Όπως ακριβώς οι πεταλούδες ξεπροβάλλουν πανέμορφες μέσα από το κουκούλι τους, έτσι και το Butterfly All Day Bar μας αποκαλύπτει έναν πανέμορφο κήπο γεμάτο χρώματα, που μας περιμένει χειμώνα και καλοκαίρι στο νούμερο 8 της λεωφόρου Πεντέλης. Τα vintage στοιχεία, το έντονο πράσινο και τα εντυπωσιακά χρώματα δημιουργούν έναν ξεχωριστό χώρο που σε γεμίζει με θετική ενέργεια και σου προσφέρει ιδιαίτερες γεύσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ο εξαιρετικός καφές είναι το ιδανικό ξεκίνημα της ημέρας, ενώ τα περίφημα pancakes του Butterfly σου θυμίζουν πρωινό βγαλμένο από ταινία του '60. Όσο για τους λιγότερο πρωινούς τύπους, το brunch με τις πλούσιες μερίδες που σερβίρει το Butterfly μπορεί να σε κρατήσει στον κήπο του μέχρι αργά το μεσημέρι. Αλλά και το βράδυ τα βήματά μας οδηγούνται στο νούμερο 8 της λεωφόρου Πεντέλης για ποτό που συνοδεύεται από γευστικές τορτίγιες, πίτσες και άλλα ιδιαίτερα πιάτα, καθώς και για μοναδικά κοκτέιλ που έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στον μπαρ όποια εποχή κι αν είναι.

Η φιλοσοφία του Butterfly all day bar έχει να κάνει με την καλή διάθεση, τη θετική ενέργεια, την επαφή με το φυσικό περιβάλλον και την απλότητα που τελικά κάνει τις στιγμές ξεχωριστές. Οι μουσικές επιλογές, που κινούνται ανάμεσα σε τζαζ, σουίνγκ και ροκ, ολοκληρώνουν την ατμόσφαιρα που σε κερδίζει απ' την πρώτη στιγμή.

 

Butterfly, Λεωφ. Πεντέλης 8 & Στρατάρχου Παπάγου 5, Χαλάνδρι, 210 6896007

Facebook

Ιπποπόταμος

Εδώ συναντιούνται διαφορετικές γενιές για τον ίδιο λόγο: την αυθεντική διασκέδαση.

Έξι μέρη πoυ προτείνουν κάτι διαφορετικό στην Αθήνα Facebook Twitter

Όταν μιλάμε για θρυλικά μπαρ, ο Ιπποπόταμος είναι από τα πρώτα σημεία που έρχονται στο μυαλό μας. Ακριβώς στα σύνορα Εξαρχείων και Κολωνακίου, αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για ανθρώπους απ' όλες τις γενιές που αναζητούν έναν χώρο όπου η αίγλη δεν έχει ξεθωριάσει και η ατμόσφαιρα φέρνει κοντά τις παρέες των πενηντάρηδων και των 20 plus.

Από νωρίς το πρωί για καφέ μέχρι αργά το βράδυ, στον Ιπποπόταμο θα βρεις καθαρά ποτά, ιδιαίτερες μπίρες εισαγωγής ή από μικρές ζυθοποιίες, την περίφημη σαγκρία και, φυσικά, τα ξεχωριστά κοκτέιλ με βάση τη ρακή. Όσο για τις γεύσεις, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε υπέροχα γουακαμόλε, ξεχωριστά σάντουιτς και χορταστικές ποικιλίες και άλλα ιδιαίτερα πιάτα. Οι προσεκτικές μουσικές επιλογές από ροκ, τζαζ, σόουλ και φανκ ολοκληρώνουν την ξεχωριστή ατμόσφαιρα και δημιουργούν την αίσθηση ότι αυτό είναι το στέκι σου στο κέντρο της Αθήνας.

 

Ιπποπόταμος, Δελφών 3Β, Κολωνάκι, 210 3634583, Facebook

 

Μπαραλλού

Εναλλακτική διασκέδαση, ξεχωριστό design και εξυπηρέτηση που μένει αξέχαστη.

Έξι μέρη πoυ προτείνουν κάτι διαφορετικό στην Αθήνα Facebook Twitter

Το Μπαραλλού, το πρώτο εναλλακτικό στέκι της Αργυρούπολης και ένα από τα καλύτερα των νοτίων προαστίων, έρχεται και φέτος ανανεωμένο και πολλά υποσχόμενο για να δηλώσει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το όνομά του. Γιατί αν βρεθείς εκεί δεν θέλεις να πας πουθενά αλλού. 

Όλα ξεκινούν από την πρώτη ματιά, αφού, μπαίνοντας, δεν ξέρεις πού να πρωτοκοιτάξεις. Κάθε γωνιά του μαγαζιού είναι ξεχωριστή κι έχει τον δικό της χαρακτήρα, που όμως δένει απόλυτα με το σύνολο, επιβεβαιώνοντάς σου ότι επέλεξες έναν χώρο με άποψη. Από τον πρωινό καφέ μέχρι το βραδινό ποτό, οι στιγμές στο Μπαραλλού είναι γεμάτες από χαμόγελα, άψογη εξυπηρέτηση και πολλή μουσική.

Στον ανανεωμένο κατάλογο θα βρεις μεγάλη ποικιλία από ιδιαίτερα κοκτέιλ που θα σε εκπλήξουν με τη γεύση τους, πλούσια γκάμα ποτών, καθώς και μπίρες που είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Ο κατάλογος διαθέτει επίσης νόστιμα πιάτα, ποικιλίες και σαλάτες που πρέπει να δοκιμάσεις!

Όσο για τη μουσική, τα decks του μαγαζιού υποδέχονται καθημερινά διαφορετικούς DJs που κινούνται ανάμεσα σε ροκ, funky, freestyle έως και ηλεκτρονικούς ήχους, ενώ τα live και οι θεματικές βραδιές δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Γιατί στο Μπαραλλού όλες οι ώρες και όλες οι εποχές έχουν το δικό τους εναλλακτικό στέκι.

Μπαραλλού, Μ. Γερουλάνου 115, Αργυρούπολη, 211 2137370

Facebook

Άγιος

Ελληνικό τραγούδι που σε ταξιδεύει.

Έξι μέρη πoυ προτείνουν κάτι διαφορετικό στην Αθήνα Facebook Twitter
Extra Tip: Κατά τη διάρκεια των γιορτών ο Άγιος θα είναι ανοιχτός καθημερινά.

Η ελληνική μουσική έχει τη δική της ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας αλλά και τον δικό της ξεχωριστό χώρο για όσους διασκεδάζουν τραγουδώντας γνώριμους στίχους. Ο Άγιος στο νεοκλασικό της Διδότου σε μεταφέρει σε παλιές δεκαετίες με μουσικές επιλογές από τα '50s μέχρι τα '90s από ανθρώπους του ραδιοφώνου που γνωρίζουν το καλό ελληνικό τραγούδι.

Λαϊκά, ελαφρολαϊκά και έντεχνα συνοδεύουν το ποτό σου, είτε το απολαμβάνεις μοναχικά στην μπάρα, είτε σε κάποιο τραπέζι κάτω από το ημίφως με την παρέα σου, είτε χορεύοντας μέχρι το πρωί.

Ο Άγιος είναι εδώ για να προσφέρει αυθεντικές στιγμές διασκέδασης από Πέμπτη μέχρι Σάββατο , από τις 10 το βράδυ ως τα ξημερώματα. Κάθε νύχτα είναι ένα νοσταλγικό ταξίδι σε άλλες εποχές που μένει αξέχαστο!

 

Άγιος, Διδότου 33 & Ιπποκράτους, 210 3647968, 6932 749597, Facebook

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ