Η δεκαετίες του '60 και του '70 ήταν αυτές που οι μαμάδες μας έμαθαν τη μπεσαμέλ και το βούτυρο και τις κρέμες από τον Τσελεμεντέ, ο οποίος βάλθηκε να μας σώσει από τα παραδοσιακά φαγητά των γιαγιάδων και να μας κάνει Γάλλους. Ο κόσμος τότε δεν ήξερε τι είναι η χοληστερίνη και άρχισε να παίρνει κιλά χωρίς τύψεις- αυτό δε σημαίνει ότι τα φαγητά ήταν νοστιμότερα.
Ένα βιβλίο μαγειρικής από το 1950, λίγο πριν η κακή εκδοχή αυτής της μόδας φτάσει στην Ελλάδα, δείχνει τις πιο αποτρόπαιες φωτογραφίες φαγητού που μπορεί να φανταστεί άνθρωπος. Λαχανικά, όπως δεν τα έχετε ξαναδεί:
Από το lileks
σχόλια