ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ μπαίνουν σε μια κατσαρόλα και μετά στο ταψί. Ούτε χτυπάς αυγά και ζάχαρη για να αφρατέψουν, ούτε ξεχωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα, ούτε λιώνεις τη σοκολάτα πριν, άρα κόπος μηδέν. Σε 25 λεπτά απολαμβάνεις όχι μόνο το ευκολότερο αλλά και το πιο σοκολατένιο κέικ με υγρή καρδιά, ιδανικό με φράουλες και σαντιγί! Μην απορήσετε αν αυτό το πανεύκολο κέικ γίνει το αγαπημένο σας!
Υλικά
(για ένα ταψί 23-24 εκατοστά διάμετρο, χωρίς έλασμα)
1 φλ. νερό ή καφέ φίλτρου που περίσσεψε
2 φλ. ζάχαρη
113 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
113 γρ. φρέσκο βούτυρο
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 φλ. ολόπαχο γάλα
2 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο με:
2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κοφτό κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ξίδι
1 κ.γλ. σιρόπι βανίλιας ή τρία φιαλίδια σκόνη βανίλιας
2 φακελάκια έτοιμο γλάσο σοκολάτας (στα σούπερ μάρκετ)
Φράουλες, σαντιγί και ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, προτιμότερο στη ρύθμιση του αέρα. Λιώνουμε σε βαθιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο με τη ζάχαρη, τη σοκολάτα και τον καφέ.
Όταν το μείγμα της σοκολάτας κρυώσει ελαφρά, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με το γάλα, ανακατεύοντας ενδιάμεσα καλά με τον αυγοδάρτη.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Μην εκπλαγείτε αν το μείγμα είναι αρκετά νερουλό, γι’ αυτό δεν χρησιμοποιούμε φόρμα κέικ με έλασμα. Αν όμως δεν έχετε, τότε καλύψτε τη βάση και τα πλαϊνά της φόρμας με λαδόκολλα, για να μη «δραπετεύσει» το μείγμα σας στον φούρνο!
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς και μετά προσθέτουμε το γλάσο από κρέμα γάλακτος ή μπίτερ.
Το κέικ αυτό διατηρείται μία εβδομάδα εκτός ψυγείου, σκεπασμένο με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο, και 10 ημέρες στο ψυγείο.