Fig Cafe: Ένα νέο all-day σποτ στο Παλαιό Φάληρο ομορφαίνει μια γειτονιά γεμάτη γραφεία

Fig Cafe: Ένα νέο all-day σποτ στο Παλαιό Φάληρο ομορφαίνει μια γειτονιά γεμάτη γραφεία Facebook Twitter
Eδώ η κουζίνα ετοιμάζει συνεχώς ολόφρεσκα πιάτα για κάθε στιγμή της ημέρας. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0



ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΙΩΣΕΙ τη γεύση του φρεσκοκομμένου σύκου μετά την καλοκαιρινή σιέστα ένα απόγευμα του Αυγούστου, ξέρεις πώς είναι αυτή η αίσθηση της ανέμελης απόλαυσης που για λίγα λεπτά σε κάνει να ξεχνάς οτιδήποτε άλλο συμβαίνει γύρω σου. Αυτά τα συναισθήματα ξυπνά το Fig, το νέο all-day σποτ που δημιουργήθηκε στο Παλαιό Φάληρο για να ομορφύνει μια γειτονιά γεμάτη γραφεία εταιρειών, δικηγορικά γραφεία και λογιστές. Μέσα σε αυτή την τεχνοκρατική ατμόσφαιρα ξεπήδησε ένα πανέμορφο στέκι που σου φτιάχνει τη διάθεση για να ξεκινήσεις τη μέρα σου, να κάνεις διάλειμμα από τη δουλειά ή να πιεις το πιο απολαυστικό after office drink.


Οι ιδιοκτήτες, η Κωνσταντίνα και ο Βασίλης, αδέρφια και πολιτικοί μηχανικοί, δημιούργησαν έναν minimal χώρο, όπου το ξύλο και το τσιμέντο συνδυάζονται με τα μεταλλικά στοιχεία, αναδεικνύοντας μια μοντέρνα αισθητική που σε ενθουσιάζει από την πρώτη στιγμή.
Στο Fig ο πρωινός καφές θα σε ξυπνήσει με τον πιο γευστικό τρόπο, προσφέροντας επιλογές specialty και single origin της AREA51, που θα συνοδεύσεις με υγιεινές συνταγές πρωινών, σπιτικά κέικ και χειροποίητα γλυκά.

Άλλωστε, εδώ η κουζίνα ετοιμάζει συνεχώς ολόφρεσκα πιάτα για κάθε στιγμή της ημέρας, όπως δροσερές σαλάτες, μπέργκερ, σάντουιτς και λαχταριστές πίτσες που αποπνέουν σπιτική φροντίδα και πολλή αγάπη για την ποιοτική διατροφή. Ανάμεσα στις επιλογές του μενού, υπάρχουν εξαιρετικές vegan προτάσεις τόσο στις αλμυρές όσο και στις γλυκές συνταγές για όσους ακολουθούν αυτήν τη φιλοσοφία διατροφής – και όχι μόνο... (αρκεί να δοκιμάσεις το vegan κέικ με σύκο!)

Aυτό το στέκι ήρθε για να αποδείξει πως ένας χώρος μπορεί να γίνει οικείο συναίσθημα που σε κάνει να χαμογελάς!


Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει εκλεκτές ετικέτες που έχει επιμεληθεί ο sommelier Δημήτρης Μπαλανίκας, ενώ στα κοκτέιλ θα βρεις την υπογραφή Elias Stergiopoulos. Προτάσεις κλασικές αλλά και signature –must-try η μείξη με σύκο– που μπορείς να απολαμβάνεις καθημερινά στον υπέροχο χώρο του Fig αλλά και κάθε Τετάρτη στο Happy Wednesday, που προσφέρει όλα τα κοκτέιλ με 6 ευρώ.

Fig Cafe: Ένα νέο all-day σποτ στο Παλαιό Φάληρο ομορφαίνει μια γειτονιά γεμάτη γραφεία Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Αν κάποιο απόγευμα προς βραδάκι βρεθείς στην περιοχή, εκείνη τη μαγική ώρα που έχει αδειάσει η γειτονιά, και ακούσεις από κάπου house lounge ήχους, να ξέρεις πως έρχονται από τον κήπο του Fig, ίσως την πιο όμορφη γωνιά της περιοχής που σε παρασύρει μακριά από την καθημερινότητα. Ανάμεσα σε όλα εκείνα που θα απολαύσεις –όλα εκλεκτά και διαλεγμένα με προσοχή– θα βρεις φυσικά και το σύκο σε διάφορες εκδοχές (αποξηραμένο, μαρμελάδα και τσάτνεϊ), για να σου θυμίζει πως απλά πράγματα μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση.

Εξάλλου, αυτό το στέκι ήρθε για να αποδείξει πως ένας χώρος μπορεί να γίνει οικείο συναίσθημα που σε κάνει να χαμογελάς!
Fig – Ιt's a feeling!

Fig Cafe: Ένα νέο all-day σποτ στο Παλαιό Φάληρο ομορφαίνει μια γειτονιά γεμάτη γραφεία Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Πεντέλης 27, Παλαιό Φάληρο, 210 9426467, FΒ: figathens, Instagram: figathens, Ανοικτά: Δευτέρα-Παρασκευή, 7:00-23:00 

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς αποφασίζει κανείς να ανοίξει τώρα εστιατόριο στην Αθήνα;

Γεύση / Πώς αποφασίζει κανείς να ανοίξει τώρα εστιατόριο στην Αθήνα;

Οι άνθρωποι πίσω από τρία καταστήματα φαγητού που εμφανίστηκαν εν μέσω πανδημίας ‒ένα ιταλικό εστιατόριο, ένα ιδιαίτερο ψητοπωλείο και μια αποκλειστικά vegan τζελατερία‒ μιλούν για την απόφασή τους να ξεκινήσουν τώρα κάτι καινούργιο.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
Στοα Φιξ: Η Γωγώ Δελογιάννη άνοιξε γαστρο-καφενείο σε μια στοά του κέντρου

Γεύση / Στοα Φιξ: Η Γωγώ Δελογιάννη άνοιξε γαστρο-καφενείο σε μια στοά του κέντρου

Κατεβήκαμε τα σκαλάκια της Στοάς Φιξ και συναντήσαμε τη δημοφιλή σεφ στο πρώτο προσωπικό της βήμα, ένα γαστρονομικό καφενείο που ίδια η ήθελε να μοιάζει με «κάτι ανάμεσα σε Ζόναρς και Δίπορτο».
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT